Μειζον ατύχημα με το μοναδικό διαθεσιμο KC-130H του Ισραήλ

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Ισραήλ απώλεσε σε ατύχημα εδάφους το μοναδικό του διαθέσιμο επιχειρησιακό αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού KC-130H.

Όπως αναφερει ο συνεργάτης μας Μπάμπακ Ταγκβάιε, στο αεροσκάφος μόλις είχαν πραγματοποιηθεί εργασίες αντικατάστασης κινητήρα και γίνονταν δοκιμες εκκίνησης του στην αεροπορική βάση Νέβατιμ.

Για άγνωστο λόγο αλλά εκ πρώτης όψεως λόγω ανθρώπινης αμέλειας, το αεροσκάφος πήδηξε τους τακους ακινητοποίησης και κατέληξε εκτός διαδρόμου πάνω στην άτρακτο του με βαριές ζημιές.

https://mobile.twitter.com/BabakTaghvaee/status/1090622087348322304

Το Ισραήλ διαθέτει συνολικά τέσσερα αεροσκάφη του τύπου, τα οποια χρησιμοποιεί για αποστολές εναέριου ανεφοδιασμού κυρίως των βαρεων ελικοπτέρων του.

Το συγκεκριμενo όμως, με αριθμό σειράς 522, ήταν το μοναδικο διαθεσιμο σε επιχειρησιακή κατάσταση αυτήν την στιγμή. Τα άλλα τρία με αριθμό σειράς 420, 436 & 545 είναι εκτός υπηρεσίας για συντήρηση.

Δεν είναι γνωστό αν το συγκεκριμένο αεροσκάφος μπορεί να επισκευαστεί κι επανέλθει σε ενεργό υπηρεσία. Είναι γνωστό πάντως ότι στο παρελθόν η Ισραηλινή αεροπορική βιομηχανία έχει πετύχει αρκετά μικρά και μεγάλα “θαύματα” όσον αφορά την επισκευή αεροσκαφών με εκτεταμένες ζημιές.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spider
Member
Spider

Άμα έχεις χρήματα όλα φτιάχνονται, λέει ο μηχανικός μου…..

phantomakis
Guest
phantomakis

Ναι, αγοραζεις άλλο

tsir266
Member
tsir266

Είναι πολύ δύσκολο να μετατραπεί ένα C130 σε KC130; Η μετατροπή κάποιων δικών μας σε KC 130 δε θα ήταν εφικτή; Εάν κιόλας ο εξοπλισμός είναι προσθαφαιρούμενος θα μπορούσαν να έχουν διπλό ρόλο, και μεταφορικά και εναέριου ανεφοδιασμού.

x-m
Member
x-m

Εμείς, ψωμί – τυρί δεν έχουμε, ραπανάκια για την όρεξη…….