Το Ισραήλ παραδέχεται αεροπορικά πλήγματα στη Συρία

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Ισραήλ παραδέχθηκε την Κυριακή πως χτύπησε θέσεις της οργάνωσης “Ισλαμική Τζιχάντ” κοντά στη Δαμασκό. Η Συρία την ίδια στιγμή ισχυρίστηκε πως η αεράμυνά της κατέρριψε “ισραηλινούς πυραύλους”.

Οι Ισραηλινές αρχές είπαν πως ο αεροπορικός βομβαρδισμός των θέσεων της “ισλαμικής τζιχάντ” ήρθαν ως αντίποινα για το χτύπημα με ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας. H ανακοίνωση έκανε λόγο για πολλαπλά χτυπήματα στη Γάζα και στη Συρία, ένα από τα οποία ήταν εγκαταστάσεις της ισλαμικής οργάνωσης στην περιοχή Adeliyah, νότια από τη συριακή πρωτεύουσα.

Η Συρία κατηγορεί το Ισραήλ για νέο αεροπορικό βομβαρδισμό εναντίον στρατιωτικού αεροδρομίου

Η “Ισλαμική Τζιχάντ” επιχειρεί τόσο από τη Συρία όσο κι από τις παλαιστινιακές περιοχές.

Καθόλη τη διάρκεια της Κυριακής, ρουκέτες προερχόμενες από τη Γάζα εκτοξεύονταν προς την επικράτεια του Ισραήλ. Το Ισραήλ ανέφερε 20 ρουκέτες εκ των οποίων οι περισσότερες αναχαιτίστηκαν.

Συρία: Η αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε πυραύλους προερχόμενους από το Ισραήλ

Πηγές έκαναν λόγο για σειρά ισχυρών εκρήξεων γύρω στις 22:00 το βράδυ έξω από τη Δαμασκό, ενώ άλλοι ανέφεραν πως ήταν κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης.

Οι κρατικές υπηρεσίες πληροφόρησης ανακοίνωσαν πως η επίθεση στην περιοχή της πρωτεύουσας αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, η δυνάμεις αεράμυνας λειτούργησαν και οι περισσότεροι από τους πυραύλους αναχαιτίστηκαν πριν φτάσουν στο έδαφος, ενώ τόνισαν πως το αεροδρόμιο είναι ανέπαφο.

Από την έναρξη του πολέμου στη Συρία το 2011, το Ισραήλ έχει εκτελέσει εκατοντάδες επιδρομές χτυπώντας κυρίως κυβερνητικές δυνάμεις καθώς και δυνάμεις της Χεσμπολά και ιρανικές δυνάμεις που μάχονται υπέρ της κυβέρνησης της Δαμασκού. Είναι όμως εξαιρετικά σπάνιο να διεκδικούν άμεσα τέτοια χτυπήματα.

Παταγώδης αποτυχία (άλλη μια) της συριακής αεράμυνας κατά ισραηλινών στόχων;

Πηγή: Defence Talk


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of