Ισραηλινό άρμα σε ξέφρενη πορεία επειδή το πλήρωμα αποκοιμήθηκε!

7
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Άρμα μάχης Merkava 4 βρέθηκε κοντά σε κύριο οδικό άξονα στο Νότιο Ισραήλ, αφού διένυσε 600 μέτρα εκτός ελέγχου και πέρασε κάθετα τον δρόμο!

 

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με την “Haaretz”, το άρμα μάχης ήταν κοντά στο εκπαιδευτικό κέντρο τεθωρακισμένων, όταν ο αρχηγός του πληρώματος αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει για να πάει στην τουαλέτα. Όταν ο ίδιος επέστρεψε, το τανκ είχε εξαφανισθεί.

 

Με βάση την προκαταρκτική έρευνα, κατά την απουσία του αρχηγού του πληρώματος, τα υπόλοιπα μέλη αποκοιμήθηκαν και δεν κατάλαβαν ότι το Merkava κυλούσε… Τελικά το άρμα κατήλθε λόφο διανύοντας 600 μέτρα, πέρασε τον δρόμο Route 40 και σταμάτησε δίπλα από αυτόν. Ο Ισραηλινός Στρατός παραδέχθηκε το περιστατικό και ανακοίνωσε ότι δεν τραυματίσθηκε κανείς.

 

Τον περασμένο Απρίλιο προηγήθηκε ο θάνατος ενός και ο τραυματισμός των υπολοίπων τριών μελών του πληρώματος ενός Merkava, όταν το βλήμα έπιασε φωτιά μέσα στο τανκ, στη μεθόριο με την Αίγυπτο. Ο θάνατος του 20χρονου στρατιώτη Eliyahu Drori οφειλόταν σε ασφυξία από τον καπνό ή το σύστημα πυρόσβεσης.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Member
Spyros

Πρέπει να έχει πολύ άνετη ανάρτηση αυτό το άρμα…

NikolakiEfentis
Member
NikolakiEfentis

Όντως!!! Μ-Β έκδοσης Elegance!!!

Chris Ain.
Guest
Chris Ain.

Σαν άρμα γενικά τί “λέει”το merkava σε σχέση με το δικό μας leopard 2α6?

kontoge
Guest
kontoge

Είναι στο ίδιο επίπεδο ή και ελαφρώς καλύτερο κατ’εμέ.

Αντωνιος
Guest
Αντωνιος

Παρα πολυ καλο άρμα πρωτο το AMBRAMS και μετα αυτο …! Τα λεοπαρντ πιο πισω…

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Αbrams.

Σε ότι αφορά την σειρά κατάταξης που γράφεις αυτή εκφράζει την προσωπική σου εκτίμηση.

a3_mike
Member
a3_mike

Η πιθανή απάντηση του ΓΕΣ σε αντίστοιχο περιστατικό θα ήταν : «η διέλευση αυτοκινητοδρόμου και η σταθμευση του Τ/Θ παρά την οδό, εντάχθηκε ως επιμέρους αντικείμενο σε προγραμματισμένη εκπαιδευτική αποστολή, των Τ/Θ και στο πλαίσιο του ημερήσιου εκπαιδευτικού προγράμματος του ουλαμού»…

Πάντως, και πέραν της πλάκας, τα Merkava είναι εντυπωσιακά άρματα, σχεδιασμένα για τις ιδιαίτερες ανάγκες του Ισραήλ. Ενδιαφέρουσα προσέγγιση είναι η τοποθέτηση του κινητήρα εμπρός και η δυνατότητα από/επιβίβασης από την πίσω πλευρά του άρματος για την προστασία του προσωπικού όταν ευρίσκεται υπό εχθρικό πύρ.