Σχέδιο για την ριζική αλλαγή της κατάστασης στη Γάζα προανήγγειλε το Ισραήλ

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στην προετοιμασία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα αλλάξει πηγαία την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε ο Ισραηλινός υπουργός Αμύνης, Naftali Bennett κατά τη διάρκεια συνέντευξής του μετά την επιδρομή ισραηλινών μαχητικών κατά στόχων κατά της παλαιστινιακής οργάνωσης “Iσλαμική Τζιχάντ”.

Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ

Η τρομοκρατική οργάνωση που εδρεύει στη Λωρίδα της Γάζας εκτόξευσε σειρά επιθέσεων με πυραύλους στο νότιο Ισραήλ την Κυριακή. Σε αντίποινα η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε στόχους που σχετίζονται με την διοίκηση της οργάνωσης εντός της Συρίας ενώ την ίδια στιγμή η ισραηλινή Διοίκηση Εσωτερικής Ασφάλειας απέκλεισε δρόμους, σχολεία και τη σιδηροδρομική γραμμή κοντά στη Γάζα για λόγους ασφαλείας.

Μέσα σε λίγες ώρες, 14 ρουκέτες εκτοεξεύτηκαν το απόγευμα της Δευτέρας προς το νότιο Ισραήλ εκ των οποίων οι 12 αναχαιτίστηκαν από το σύστημα Iron Dome.

H διαδικασία αυτή ανταλλαγής “φιλοφρονήσεων” κρίνεται ατέρμονη και άσκοπη από την ισραηλινή κυβέρνηση ωθώντας την να εξετάζει άλλες προσεγγίσεις.

Τραμπ: Το προτεινόμενo σχέδιο για τη Μέση Ανατολή

“Ετοιμάζουμε ένα σχέδιο που θα αλλάξει τις συνθήκες που επικρατούν στη Λωρίδα της Γάζας. Κατανοώ πραγματικά την κατάσταση που βιώνουν οι άνθρωποι στο Νότο, τους αξίζει Ειρήνη και Ασφάλεια”, δήλωσε ο Bennett σε συνέδριο που μετείχε τη Δευτέρα από την Ιερουσαλήμ.

Την Κυριακή το απόγευμα, πάνω από 25 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από την Ισλαμική Τζιχάντ προς το νότιο Ισραήλ. Ο Ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε πως χτύπησε μια τουλάχιστον ομάδα της παλαιστινιακής οργάνωσης που ετοιμαζόταν να εκτοξεύσει πυραύλους.

Παλαιστινιακές ανθρωπιστικές οργανώσεις ανέφεραν πως τέσσερα τουλάχιστον άτομα τραυματίστηκαν κατά τον ισραηλινό βομβαρδισμό.

Η Ρωσία αμφισβητεί την ικανότητα εφαρμογής του ειρηνευτικού σχεδίου των ΗΠΑ για τη Μέση Ανατολή

Πηγή: Corporate Dispatch


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of