Πόσο δύσκολο είναι να είσαι η διαδικτυακή ΠΤΗΣΗ εν έτει 2018; (πολιτική σχολίων)

75
3848
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 165
  •  
  •  

 

Σε λίγο καιρό, συμπληρώνουμε δυο χρόνια λειτουργίας της ιστοσελίδας του περιοδικού ΠΤΗΣΗ και ΔΙΑΣΤΗΜΑ (ο ιστότοπός μας βέβαια λειτουργεί από το 2011), η ηλεκτρονική παρουσία ενός από τα παλαιότερα ελληνικά περιοδικά (το τρίτο παλαιότερο με την δική μας καταμέτρηση),  το παλαιότερο στον χώρο της Αεροπορίας, του Διαστήματος, της Άμυνας και της συναφούς Τεχνολογίας. Ένα περιοδικό που δημιουργήθηκε από έναν εμπνευσμένο δημοσιογράφο, τον Κώστα Καββαθά, που θέλησε να φτιάξει κάτι που θα έφερνε στην Ελλάδα την γνώση σε εξειδικευμένα θέματα. Πριν από την ΠΤΗΣΗ (όπως την έμαθαν οι αναγνώστες της), δημιουργήθηκαν και άλλα περιοδικά που άφησαν και αφήνουν εποχή, όπως οι 4ΤΡΟΧΟΙ και ο ΗΧΟΣ (& HiFi).

Η κρίση χτύπησε τις Τεχνικές Εκδόσεις, ο ιδρυτής μας αποσύρθηκε, αλλά η ΠΤΗΣΗ παρέμεινε. Μια μικρή ομάδα ανθρώπων, ο ίδιος πυρήνας που έβγαζε το περιοδικό (τα 30 από τα 39 χρόνια του) συνέχισε να το βγάζει και θα συνεχίσει, όπως έχουμε πει όσο οι άνθρωποι αντέχουν αλλά κυρίως όσο διατηρούμε την δική σας εμπιστοσύνη και υποστήριξη. Ο ίδιος πυρήνας διατηρούσε το blog του περιοδικού και  δημιούργησε το 2016 την ιστοσελίδα του (με την προσθήκη λίγων, εκλεκτών, και προσεκτικά επιλεγμένων αρθρογράφων που ενστερνίζονται τα ιδανικά της Π&Δ), για πολλούς και διαφόρους λόγους όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω. Αλλά το 2016 δεν ήταν το 1979, και εξηγούμαστε.

ΘΕΜΑ: Περί «κούρσας εξοπλισμών», πρασίνων αλόγων και τριχών κατσαρών το ανάγνωσμα πρόσχωμεν

 

Το σωτήριο έτος 2016 η Ελλάδα είχε γνωρίσει το Διαδίκτυο. Λογικό, όλος ο πλανήτης είχε Διαδίκτυο, γιατί όχι κι εμείς; Απλά ίσως στην Ελλάδα, το Διαδίκτυο δεν είναι όπως στο υπόλοιπο πλανήτη. Προήλθε από συγχώνευση του γνωστού μας WWW με το ελληνικό πατροπαράδοτο καφενείο. Έτσι, καθώς έκλειναν τα τελευταία καφενεία, όπου μπορούσε κάποιος να πάει, να πει ότι του κατέβει και οι υπόλοιποι να τον δουν με συμπάθεια, και να του κεράσουν τον καφέ, τώρα βρήκε νέο «βήμα» προκειμένου να αναπτύξει τις “θεωρίες” του. Στο Ελληνικό Διαδίκτυο συναντήθηκαν πολλά «καφενεία», άρχισαν τις μπαρουφολογίες, δημιούργησαν «ρεύμα»,και αργά αλλά σταθερά … κυριάρχησαν!

Ένας από τους πολλούς λόγους που αποφασίσαμε να φτιάξουμε την ιστοσελίδα ήταν τα καφενεία που πουλούσαν ειδήσεις και «γνώσεις» στο χώρο της Άμυνας. Παραληρήματα και μανιφέστα που έμοιαζαν με άρθρα, βασισμένα σε ελληνικούς μύθους και δοξασίες. Θέλουμε να πιστεύουμε πως τους τελευταίους 22 μήνες πολεμήσαμε να αλλάξει αυτό, μαζί με λίγα άλλα επίσης σεβαστά website. Φυσικά οι επισκέψεις των Ελληναράδων «γνώστεων» ήταν καθημερινές. Ξεκινήσαμε με το γνωστό της εποχής τσιτάτο, είστε “προδότες” (ή “πρωδώταις”). Ο λόγος είναι ότι φροντίζαμε από την πρώτη στιγμή να χτυπήσουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Αυτό που λέγαμε ήταν απλό, οι Τούρκοι έχουν κάνει τρομερή δουλειά, δεν μασάνε, έχουν αναπτύξει εξαιρετική βιομηχανία, εξοπλίζονται να πολεμήσουν το Α του Κενταύρου αν χρειαστεί, και δεν θα μας σώσουν ούτε τα Su-35GR, ούτε οι S-400Hellenic ούτε το Ξανθό Γένος, συνεπώς… ξυπνήστε!

 

Πλήγμα στην εθνική ασφάλεια η νέα ολιγωρία στην αναβάθμιση των μαχητικών F-16

 

Η αλήθεια είναι πως μαθημένοι πολλά χρόνια στο … χαρτί, πάθαμε ένα μικρό πολιτισμικό σοκ! Έχοντας όλοι μας υπηρετήσει την Πατρίδα από όπου κι αν βρεθήκαμε, το να σε λένε κάποιοι “προδότη” γιατί προσπαθείς να αφυπνίσεις συνειδήσεις που έχουν κοιμίσει κάποιοι με καλοπληρωμένα συμβόλαια, ήταν… κάπως! Το αντιμετωπίσαμε με λογική, στωικότητα, και με μια πρώτη πολιτική σχολίων, είτε στο Facebook είτε στο site.

Τα «καφενεία» συνέχισαν. Άνθρωποι που δεν ήξεραν καν το Ιδρυτή μας Κώστα Καββαθά (τον οποίο σεβόμαστε,  παραμένει για εμάς το Πρότυπο και έχουμε εξαιρετικές σχέσεις μαζί του), άνθρωποι που δεν είχαν διαβάσει ποτέ το περιοδικό εκτός ίσως από μερικά τεύχη κλεφτά σε κάποιο φίλο άρχισαν να λένε πως το site δεν έχει σχέση με την ΠΤΗΣΗ και ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

Η αλήθεια είναι πως το site δεν είναι η Έντυπη ΠΤΗΣΗ. Είναι προφανές, καθώς η Έντυπη ΠΤΗΣΗ είναι πολύ πιο εξειδικευμένη. Από τους μερικούς χιλιάδες αναγνώστες στο χαρτί, βρεθήκαμε με 200.000 μοναδικούς χρήστες μηνιαίως, κάποιους μήνες ακόμη περισσότερους! Αν μας αγόραζαν στα περίπτερα οι μισοί, θα είχαμε σπάσει κάθε ρεκόρ ελληνικού περιοδικού.  Συνεπώς το site μας είναι πολύ πιο “προσιτό” σε σχέση με το περιοδικό. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν διέπεται από τις ίδιες αρχές. Αλλά όταν κάποιοι διάβαζαν ΚΛΙΚ και Μπακούνιν, εμείς γράφαμε στην ΠΤΗΣΗ.

Υπευθυνότητα και εθνική ασφάλεια!

 

Από την άλλη κανείς δεν ισχυρίζεται πως δεν κάνουμε λάθη, από τα απλά ορθογραφικά και συντακτικά όσο και τα άλλα, κυρίως από βιασύνη και απροσεξίες, κυρίως γιατί η… ομοχειρία είναι μικρή.  Αυτό βέβαια σημαίνει εσωτερική κατσάδα αλλά κυρίως πρόσθετη προσπάθεια να τα διορθώνουμε και να μην τα επαναλαμβάνουμε. Αλλά ας βρεθεί άλλο site του χώρου, που ανεβάζει καθημερινά 15-25 άρθρα ειδικού τύπου (καμιά φορά και περισσότερα), χωρίς να κατακλέβει τους πάντες, χωρίς να είναι αναμάσημα της απλής καθημερινότητας, χωρίς να είναι ελαφρά ενδεδυμένες νεανίδες, και το ξανασυζητάμε.

Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να τονίσουμε πως είμαστε από τους πολύ λίγους ιστότοπους που έχουν ανοιχτά τα σχόλια στα άρθρα. Το κάνουμε γιατί ένας από τους επίσης βασικούς μας λόγους που φτιάξαμε την ιστοσελίδα είναι η άμεση σχέση και επαφή που θέλαμε να έχουμε με τους αναγνώστες μας. Αυτός είναι και ο λόγος που τα σχόλια είναι ανοιχτά και στο facebook και στο twitter και στο site. Θέλουμε την άποψή σας. Απλά υπάρχουν κανόνες στα σχόλια (θα τα πούμε και παρακάτω).

Εντός θέρους το ΠΝ έπρεπε να είχε 2 FREMM και 2 [email protected] να ψήνονται. Τώρα; Χαλαρά, παίρνουμε και αεροπλανοφόρο!

 

Κάποιοι λοιπόν “απαιτούν” να απαντάμε στα σχόλια. Το κάνουμε όταν όμως μπορούμε. Τα σχόλια είναι πάρα πολλά, και συνήθως γίνεται συζήτηση μεταξύ των αναγνωστών, που κι αυτό θέλουμε. Αλλά κάποιοι απαιτούν επιτακτικά απάντηση από τον “αρχισυντάκτη”. Για να το ξεκαθαρίσουμε, απαντάμε όσα σχόλια προλαβαίνουμε ή ειδικές περιπτώσεις. Αλλιώς δεν θα γράφαμε όλα τα άρθρα που διαβάζετε αλλά  θα απαντούσαμε σχόλια στα 1 ή 2 άρθρα που θα προλαβαίναμε να ανεβάζουμε κάθε μέρα.

Μέχρι κάποιο σημείο… ανεχόμασταν όλα τα σχόλια στα πλαίσια της αποδοχής όλων των… τάσεων. Αποφασίσαμε όμως να βάλουμε “φίλτρο για όσους” δεν έχουν τίποτε καλύτερο να κάνουν από το να κατακρίνουν τους πάντες και τα πάντες, να ειρωνεύονται ή απλά να βρίζουν.  Η κριτική είναι απολύτως καλοδεχούμενη και την αποδεχόμαστε διότι είναι αυτή που θα μας κάνει καλύτερους. Όχι όμως όταν είναι καταφανώς κακοπροαίρετη, στείρα και μόνο για να γίνεται, για να μην πούμε και για το φαινόμενο των «πληρωμένων» σχολιαστών. Δεν δίνουμε επίσης βήμα σε όσους, με την ανωνυμία του Διαδικτύου (όπως ίσως νομίζουν βέβαια) εκτοξεύουν κατηγορίες για μας ή για τρίτους που ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της συκοφαντίας και είναι ποινικά κολάσιμες.

Ο Υπερκατάσκοπος των Δυο Ηπείρων και το Ξανθό Γένος

 

Επιστρέφοντας στα σχόλια των αναγνωστών, δυστυχώς για πολλούς που παρασύρονται από γνωστά-άγνωστα τρολς έχουμε γίνει αρκετά αυστηροί. Συνεπώς, πολλά σχόλια δεν δημοσιεύονται, ή σβήνονται. Όπως καθυβρίζει, ειρωνεύεται, κάνει κομματική προπαγάνδα, προσβάλει (ειδικά στρατιωτικούς) δεν έχει θέση  ανάμεσά μας. Ας πάει στα διάφορα «καφενεία» στα οποία μεγάλωσαν, όπου δεν θα τον κεράσουν καφέ, αλλά μπορεί να ακούσει κι ένα μπράβο. Κι αν μας ξεφεύγει κάτι, παρακαλώ ενημερώστε μας και θα το διορθώσουμε άμεσα.

Δεν είμαστε ούτε φιλοαμερικανοί, ούτε φιλορώσοι, ούτε αντιρώσοι. Πιστεύουμε ακράδαντα στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας μας, πιστεύουμε πως ανήκουμε στην Δύση, και θεωρούμε πως οτιδήποτε άλλο θα υποβάθμιζε την ασφάλεια και την προοπτική της Ελλάδας  και θα έθετε σε δοκιμασία τους δημοκρατικούς θεσμούς μας. Δεν θα μας σώσουν ούτε οι ΗΠΑ, ούτε το Ξανθό Γένος, ούτε οι EΛ, αλλά τα στελέχη των ΕΔ αν και όταν χρειαστεί. Οτιδήποτε άλλο είναι φρεσκοκομμένος σανός.

 

ΘΕΜΑ: Περί «κούρσας εξοπλισμών», πρασίνων αλόγων και τριχών κατσαρών το ανάγνωσμα πρόσχωμεν

Δεν έχουμε καμία σχέση και δεν υπηρετούμε «υψηλά ιστάμενα πρόσωπα», γι’αυτό και δεν θα δείτε στις σελίδες μας “ελληνικές αποκλειστικότητες”. Δεν θα σας εμφανίσουμε ποτέ στο site απόρρητα ή διαβαθμισμένα έγγραφα, ακόμη κι αν κάποιος μας το ρίξει στο γραμματοκιβώτιό μας (που έχει γίνει ουκ ολίγες φορές).  Δεν θα γράψουμε ποτέ κάτι που δεν πρέπει για τα κλικς. Δεν θα εκθέσουμε (απόρρητα) ισχυρά ή αδύναμα σημεία της Άμυνας της Πατρίδας σε κανέναν, προκειμένου να πετύχουμε πολλές «θεάσεις» για να πάρουμε διαφήμιση. Θα κάνουμε την δουλειά μας, όπως μάθαμε να την κάνουμε μέσα από την ΠΤΗΣΗ και τον Κώστα Καββαθά, τον οποίο οι περισσότεροι από μας είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, να του μιλήσουν, να εμπευστούν, να μάθουν.

Θέλουμε να κρατηθούμε μακριά από  πολιτικά κόμματα. Πολιτική άποψη έχουμε, και δεν φοβόμαστε να πούμε τα υπέρ και τα κατά, να κρίνουμε και μετά να κριθούμε. Μας έχουν πει Νεοδημοκράτες, Συριζαίους, ΠΑΣΟΚους, Αριστερούς, Ακροδεξιούς, μας έχουν πει ότι στηρίζουμε τον ΥΠΕΘΑ, πως κυνηγάμε τον ΥΠΕΘΑ, πως υπονομεύουμε την κυβέρνηση, πως στηρίζουμε την κυβέρνηση. Τίποτε από αυτά δεν ισχύει. Είμαστε η ΠΤΗΣΗ και λέμε την άποψή μας χωρίς φόβο και με πολύ πάθος. Για την ιστορία να πούμε, πως όταν κάποιο άρθρο μας είναι επώνυμο, όσα αναγράφονται δεν είναι και η άποψη του περιοδικού.

Είμαστε μια πολύ μικρή ομάδα ανθρώπων που συνεισφέρουμε σε πολύ δύσκολες εποχές στην ορθή –όπως πιστεύουμε- ενημέρωση στον χώρο της Άμυνας. Δεν έχουμε ουδεμία σχέση με πολιτικά κόμματα ή πολιτικές παρατάξεις  και φυσικά δεν υπερασπιζόμαστε συμφέροντα ενάντια στην πατρίδα μας. Οι περισσότεροι προσφέρουμε αφιλοκερδώς στην προσπάθεια, γιατί κάποιοι μεγάλωσαν με την ΠΤΗΣΗ, και δεν θέλουν να την αφήσουν να χαθεί. Δεν τα «παίρνουμε από κανέναν», οι λίγες διαφημίσεις απλά πληρώνουν τον server μας και δεν φτάνουν ούτε για τα υπόλοιπα έξοδα. Το μόνο κέρδος είναι πως έτσι μπορούμε να προβάλουμε το Περιοδικό μας, την ΠΤΗΣΗ, έτσι ώστε να συνεχίσει την προσπάθεια ξεκίνησε πριν από 30 χρόνια. Αν θέλετε λοιπόν να συνεισφέρει κάποιος κάτι, αν θέλετε να μας στηρίξετε, απλά περπατήστε μέχρι το κοντινότερο περίπτερο και αγοράστε το περιοδικό μας. Γιατί ο μόνος πόρος για την επιβίωσή μας, είναι οι αναγνώστες μας και εμείς το εννοούμε!


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 165
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
JohnnyB
Guest
JohnnyB

Αγαπητή Πτήση έχετε σκεφτεί να δημιουργήσετε μια ψηφιακή έκδοση του περιοδικού που θα είναι προσβάσιμη επί συνδρομής?

Έτσι θα μπορούσαν να σας στηρίξουν και φίλοι του περιοδικού από την ομογένεια.

CKfurious
Guest
CK

Αυτό σκεφτόμουν και εγώ:
Εάν και εφόσον το περιοδικό δεν είναι οικονομικά βιώσιμο η κερδοφόρο αρκετά ίσως θα έπρεπε να περάσουμε πλήρως σε ψηφιακή έκδοση υπό πληρωμή.
Πέρα από την ευκολία για τους αερομεταφερομένους εξωτερικού: μια ψηφιακή έκδοση θα απάλειφε τους καυγάδες με μαμάδες/ γκόμενες /συντρόφους/ συζύγους/ κόρες του τύπου “τι τα κρατάς αυτά τα περιοδικά και πιάνουν τόσο χώρο στις ντουλάπες”

LuckyLuke
Guest
Stamatis Rapanakis

Χαχά! Φίλε μου έχεις απόλυτο δίκιο! Σωστή παρατήρηση.

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Να ανακληθούν πάραυτα στην τάξη οι μαμάδες/γκόμενες/σύντροφοι/σύζυγοι! Τσουρέκια μας τα έχουν κάνει. Οι στοίβες της Vogue (ελληνικής, αγγλικής, γερμανικής …) δεν μας πειράζουν, η ΠΤΗΣΗ (που έχει και το μισό πάχος …) τις πείραξε!

Mitsos_Mantzos
Guest
Μήτσος Μάντζος

Προς τους φίλους που ζουν στο εξωτερικό.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Στέλνετε ένα e-mail με το όνομά σας την διεύθυνσή σας και την χώρα Πού ζείτε,η πτήση σας απαντάει με ένα email για το λογαριασμό paypal και πόσο θα στοιχίσει η συνδρομή, και αυτό ήταν κάθε μήνα θα έχετε το τεύχος στο σπίτι σας.
Ηλεκτρονική έκδοση και βλακείες. Άμα δεν κρατήσεις το περιοδικό στα χέρια σου να μυρίσεις Ελλάδα…

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Συμφωνώ απόλυτα!
Μόνο ερωτηματικό η κατάσταση στην οποία οι ανά τον κόσμο ταχυδρομικές υπηρεσίες παραδίδουν τα βιβλία και περιοδικά (ακόμη και σε χαρτόνι συσκευασμένα δεν γλυτώνουν τον κακοποίηση) …

Mitsos_Mantzos
Guest
Μήτσος Μάντζος

Το περιοδικό έρχεται όπως μόλις βγήκε από το τυπογραφείο, σε καλύτερη κατάσταση από τι θα το βρεις στα περίπτερα. Η πτήση το πακετάρει λες και είναι απόρρητο έγγραφο.

Gilan
Guest
Gilan

Το έντυπο είναι πάντα έντυπο, ακόμα και αν το ρεύμα κοπεί κάτω από το κερί διαβάζεις, ακόμα και αν η σύνδεση του ρούτερ χαθεί πάντα το διαβάζεις.

Υπάρχουν και μειονεκτήματα, όπως να πέσει η μερέντα την ώρα που διαβάζεις, να πέσουν ψίχουλα από μπισκότα την ώρα που διαβάζεις κτλ κτλ.

Συμπέρασμα: Το έντυπο είναι καλύτερο!

Jerry
Guest
Jerry

Πολαιότερα μπορούσες να το βρεις στο readpoint.com Όχι οτι ήταν βολική η ανάγνωση αλλά έλυνε το πρόβλημα εύρεσης αρχειοθέτησης οικολοσυνείδησης.
Τώρα όμως δεν το βρίσκω στο site τους.

Βαλάντης
Guest
Βαλάντης

Να είστε καλά καλή συνέχεια!

neverwill
Guest
neverwill

Πολλές φορές στή ζωή , συναντάμε μετά από χρόνια κάποιον καλό φίλο καί μέ λύπη βλέπουμε τήν ανάμνηση του νά έχει συντριβεί από τόν χρόνο .
Ο φίλος πού γνώρισα τό καλοκαίρι τού ’79 ήταν η εξαίρεση .
Keep walking .

SLUF
Guest
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

Συνεχίστε, είστε στο σωστό δρόμο. Μία υπενθύμιση-παράκληση να επανέλθουν στην αρθρογραφία της έντυπης ή διαδικτυακής ΠΤΗΣΗΣ τα μοντελιστικά άρθρα αεροπορικής θεματολογίας (θυμάμαι F-4E με χρωματισμό AEGEAN BLUE).

Giorgos Tsagkaris
Guest
Giorgos Tsagkaris

Tευχος 42 Γεναρης/Φλεβαρης’87 ?

Jolly Rogers
Guest
Jolly Rogers

@ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ,

Εσύ πρέπει να είσαι από τους παλιούς. Το άρθρο που θυμάσαι πρέπει να είναι περίπου 30 χρόνια πριν και το κατασκευαστικό είχε επιμεληθεί ο Μέγας Τσώνος…

…τώρα, όσο αφορά την φιλοξενία μοντελιστικών άρθρων αεροπορικής θεματολογίας στην έντυπη έκδοση της “Π”, ΝΩΜΙΖΩ πως στις μέρες μας δεν θα ήταν εφικτή (ή αν θέλεις και “οικονομικά αποδοτική” ως προς τα ωφέλη που πρέπει να έχει το εκδοτικό εγχείρημα). Οι επιλογές που έχει ο σημερινός μοντελιστής στην ενημέρωση μέσω ιστοσελίδων, φόρουμ κλπ, δεν έχει καμία σχέση με την δεκαετία του ’80 και ’90 – όπου οι επιλογές ήταν μετρημένες στα δάκτυλα.

Stamatis Grozoudis
Guest
Stamatis Grozoudis

Αγαπάμε την ΠΤΗΣΗ, μεγαλώσαμε με αυτήν! Εδώ κάναμε τα πρώτα μας βήματα στο χώρο αυτό, και εδώ θα παραμείνουμε!

Rafail
Guest
Rafail

Πολυ όμορφο άρθρο! Συνεχίστε την καλή δουλειά και στην ιστοσελίδα και στο περιοδικό!!!

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Α) Πολιτικη σχολίων: Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να ξαναεφευρεθεί ο τροχός, τα περισσότερα sites με πολλά σχόλια έχουν ορισμένα μινιμουμ. -Να μην είναι υβριστικά και να μην είναι επιθετικά εναντίον άλλων ή το μέσου -Να μην υπάρχει δυνατότητα κατάχρησης σχολίων (π.χ. φανταστείτε κάποιος να γράφει 100 σχόλια την ημέρα). -Να μην υπάρχει γενικά η δυνατότητα κατάχρησης του site σαν άλλο μέσο, π.χ. σαν ένα chat-box μεταξύ των αναγνωστών του. -Τα σχόλια να είναι σχετικά με το θέμα ή τουλάχιστον σχετικά με το site κάτι που αν δεν τηρηθεί μπορεί να οδηγήσει στο chatbox ή τα 100 σχόλια την ημέρα. -Να… Read more »

Kamp
Guest
kamp

Αν και ανήκω στην νέα γενιά φανατικών αναγνωστών του περιοδικού πρέπει να παραδεχθούμε πως η αμεσότητα του ιντερνετ και ο όγκος πληροφοριών που μπορεί να βρει κάποιος σε αυτό κάνει άνιση την μάχη με τον έντυπο τύπο. Πάντως σαν αναγνώστης ετών 32 μπορώ να πω πως το περιοδικό είναι μία σκάλα ανώτερο από το αντίστοιχο site αφού βρίσκουμε εξειδικευμένα άρθρα που είναι αδύνατον και λόγω όγκου να ανεβούν στο αντίστοιχο site. Σίγουρα θα πρέπει να κάνετε μία μεγαλύτερη διασύνδεση θεματολογίας του περιοδικού με τον ιστότοπο ώστε να υπάρχει το αντίστοιχο ενδιαφέρον να αγοράσει κάποιος το περιοδικό..

G...
Guest
G

Απλα συνεχειστε ετσι!

Sim
Guest
Sim

48 χρονών πια μεγαλωσα με την ΠΤΗΣΗ από τα 12. Κάθε φορά που αγόραζα την ΠΤΗΣΗ με αγωνία περίμενα να διαβάσω το ΕΝ ΛΕΥΚΩ κ τον ΑΝΤΙΛΟΓΟ του Καββαθα. Ο Καββαθάς (είχα την ευτυχία να τον γνωρίσω στο SAFETRACK) με ενέπνευσε-διαμόρφωσε όπως πιστεύω κ παρα πολλούς αλλους. Συνεχίστε την εξαιρετική δουλειά …

VAGGELAS
Guest
ΒΑΓΓΕΛΑΣ

Όπως και κάθε κοινωνία έτσι και η Ελληνική έχει από όλους και από όλα. Κάτι σαν το μπαξέ της γνωστής φράσης. Αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί. Το λυπηρό με μας τους Έλληνες είναι ότι συνειδητά και λίγο πολύ μαζικά απεμπολήσαμε τον ορθολογισμό, την χωρίς πάθη και προκαταλήψεις επιχειρηματολογία και τόσα άλλα όμορφα πράγματα που ως ιδέες, φιλοσοφία και πρακτική πρωτοεμφανίστηκαν εδώ πολλούς αιώνες πριν. Και επειδή κενό δεν υπάρχει στη φύση, ούτε και στο μυαλό των ανθρώπων (???), παραδοθήκαμε σιγά σιγά στο Νεοελληνικό σπορ της άκρατης συνομωσιολογίας που τροφοδοτείται από αυτό που εσείς αρκετά συχνά αναφέρετε ως σανό !!! Τιμώ… Read more »

Γιώργος Πετρίδης
Guest
Γιώργος Πετρίδης

Όταν δεν κάνετε πολιτική είστε πολύ καλοί αλλά οι πολιτικές συμπάθειες δυστυχώς δεν κρύβονται

Kostas Stavroulidakis
Guest
Kostas Stavroulidakis

Ξεκίνησα να διαβάζω ΠΤΗΣΗ από το ’80 και θυμάμαι παιδί ακόμα την αγωνιά μου κάθε δίμηνο να τρέξω στο περίπτερο να πάρω την ΠΤΗΣΗ ΜΟΥ.
Δίστιχος τα τελευταία 10 χρόνια ανήκω και εγώ στους 500.000 Έλληνες που έφυγαν από την Πατρίδα που αγαπούν. Όταν ανακάλυψα τη σελίδα σας στο Internet πέταξα από χαρά.
Τα πάτε μια χαρά τα σχόλια για εμένα μου είναι σχεδόν αδιάφορα, μια ζωή σας διάβαζα για να ενημερωθώ και να μορφωθώ!!!
Είμαι και εγώ οπαδός της ψηφιακής έκδοσης μετά συνδρομής. Παρακαλώ σκεφτείτε αυτή την επιλογή.

Iomar
Guest
Μάριος

Καλησπέρα,

Δύο μόνο παρατηρησούλες:

Η πρώτη: ήνε περισσότερω κε από πρωτοεμφανές ώτυ ύσται πρωδώταις, δαίν θα μας αλλάξαιτε τείν γνόμυν.

Η δεύτερη: το να διαβάζει κάποιος ταυτόχρονα ΚΛΙΚ και Μπακούνιν όσο να’ναι θέλει μια σχετική ευφυΐα – διεστραμμένη μεν αλλά ευφυΐα δε – πιστεύω.

Και μία ερώτηση: Γιατί ασχολείστε με χιλιοειπωμένα πράγματα που δεν πρόκειται να αλλάξουν; Κάντε εσείς την δουλειά σας, και εκείνοι που είναι εδώ γιατί πραγματικά θέλουν να είναι εδώ, όπως και στο περίπτερο κάθε πρώτη του μήνα, δεν θα παν πουθενά.

Για τους υπόλοιπους περισσεύει το χορταράκι – φρέσκο και αποξηραμένο, άλλως γνωστό και ως σανός – εκεί έξω.

Χάρης
Guest
Χάρης

Πολύ σωστά τα λες! Προσωπικά έχω βαρεθεί όλους τους ελληναράδες με τις γνωστές θεωρίες συνωμοσίας! Οι άνθρωποι του περιοδικού κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους!

Yannis
Guest
Γιαννης

Αν κατάλαβα καλά, οι αρθρογράφοι του ιστότοπου παραπονιούνται για αρνητικά σχόλια, αλλά εγώ προσωπικά δεν έχω δει τέτοια. Διορθώσετε με αν κάνω λάθος.

Όσο για την τελική παράκληση για οικονομική ενίσχυση μέσω αγοράς του περιοδικού, συμφωνώ απόλυτα. Αν θέλεις ποιοτικό προϊόν πρέπει να το πληρώσεις.

andreasmp412c
Guest
andreasmp412c

Νομιζω δε χρειαζεται η δικη μου επιβεβαιωση για το ποσο καλη δουλεια κανετε. Απλα ξερω οτι ειστε ενα απ τα πρωτα σαιτ που θα μπω καθε μερα για να εχω μια εγκυρη ενημερωση οσο κ αν εχω διαφωνησει εντονως καποιες φορες σε καποια πραγματα
Θελω μονο να κανω μια παρατηρηση. Σε μια μελλοντικη αναβαθμιση της σελιδας ρε παιδια βαλτε καπου τα αρθρα που εχουν προσφατα ή πολλα σχολια… Οχι τπτ αλλο αλλα ατονει κ το ενδιαφερον σε πολυ ωραιες κατα τ αλλα συζητησεις επειδη τα αρθρα ειναι πολυ πισω μετα απο δυο τρεις μερες

ζαπ
Guest
ζαπ

Δεν ξερω τι πολιτικη ακολουθητε στα σχολια, παντως εδω και καιρο τα σχολια μου δεν ανεβαινουν, ή εχετε προβλημα με τον firefox, αν και δεν νομιζω γιατι δοκιμασα και απο αλλο browser.

το θεμα ειναι οτι ακομα και οταν δεν μου αρεσαν τα αρθρα σας, σιγουρα δεν ημουν χειροτερος απο αλλους και φοβαμαι οτι απλα περνατε φιλτρο αυτοματο με IPs ή email …

οπως και να εχει, δικαιωμα σας ειναι να κανετε ότι θελετε με οποιο τροπο το θελετε……

Ηριδανός
Guest
Ηριδανός

Το σχόλιό μου στο άρθρο για τη σύλληψη των ναυτών του Queen Mary στις ΗΠΑ, σε ποια κατηγορία απαράδεκτου εντάσσεται; Κακοπροαίρετη και στείρα κριτική δεν περιείχε, πληρωμένος σχολιαστής δεν είμαι (θα το ήξερα, πιστεύω :)), συκοφαντίες δεν εκτόξευε. Δεν καθύβρισα, δεν ειρωνεύτηκα, δεν έκανα κομματική προπαγάνδα,δεν προσέβαλλα κανέναν. Απλά επεσήμανα ότι όπως είναι γραμμένος ο τίτλος, σημαίνει κάτι άλλο από αυτό που εννοεί ο συντάκτης και πρότεινα επεναδιατύπωσή του. Γιατί το σβήσατε; Τόσο πολύ προσβλήθηκε ο κος Nikodimos Pavlidis;

Gema33
Guest
Gema33

Bitte weitermachen. Ich lese die Internet-Ausgabe Ihrer Zeitung mehrmals am Tag.
Sie ist sehr informativ und betrachtet das Thema, über das berichtet wird, nicht nur einseitig.

Aris
Guest
Άρης

ΠΤΗΣΗ δίδα ετών 39!
Ίσως η καλύτερη και πιο όμορφη απ´όλες μιας και περιμένω στωικά το ραντεβού μας κάθε μήνα στο περίπτερο… δεν με έχει στήσει ποτέ, πέραν του μικρού χρονικού διαστήματος για την μετάβαση σ´αυτή την νέα μορφή.
Λόγω του ότι η μητέρα μου διατηρούσε περίπτερο είχα την τύχη να σας γνωρίσω από τα 6 μου και να σας διαβάζω ανελλιπώς. Το αρχείο μου ξεκινά από το 87. Μέσα στα χρόνια που μεγάλωνα έπεσαν και άλλα έντυπα του λεγόμενου Ειδικού Τύπου. Κανένα από αυτά δεν έφτασε ούτε και πρόκειται να φτάσει το δικό σας ανάστημα και ουδετερότητα.
Σας ευχαριστώ και συνεχίστε έτσι!!!

Λέων
Guest
Λέων

Σαν παλιός αναγνώστης ( πρώτο καινουργιο τεύχος το πράσινο Α-16 στο εξώφυλλο ) κ μόνο που έχετε αντέξει τόσα χρόνια σε αυτό το χώρο κ πολύ περισσότερο σε αυτή την χώρα κ με αυτούς τους πολιτικούς 《ηγετες》είστε άξιοι συγχαρητηρίων.
Τώρα όσο αφορά τα σχόλια κ τα καφενεία κτλπ μη νομίζετε κ στο εξωτερικό τα ίδια ισχύουν λόγω επαγγέλματος ταξιδεύω σε πολλές χώρες κάθε χρόνο (ναυτικός γαρ) το τι βλέπω κ ακούω κάθε φορά δε θα τα πιστέψετε.
Εν κατακλείδι συνεχίστε αυτό που κάνετε,όπως λέει κ ενα ρητό σωστό η λάθος κάντο με πάθος.

Στέφανος
Guest
Στέφανος

Κατα καιρούς ο ιστότοπος έχει “διαφημίσει ” την Γαλλική “ψηφιακή φρεγάτα” και τα α/φη F-16V. Xωρίς να αμφισβητεί κανείς την αποτελεσματικότητα αυτών των όπλων και την συνδρομή τους (ή τη δυνητική συνδρομή τους) στην εθνική ασφάλεια, τίθεται ένα μικρό θέμα σε ότι αφορά την αμερόληπτη κρίση σας σε θέματα προμήθειας οπλικών συστημάτων. Αν και οι θέσεις που διατυπώνεται είναι κατα κανόνα τεκμηριωμένες και οι καιροί οικονομικά χαλεποί, εντούτοις προκύπτει θέμα! Θα αναφέρατε/αναγράφατε ποτέ μειονεκτήματα οπλικών συστημάτων τα οποία διαφημίζετε (και άρα έχετε νόμιμότατη οικονομική συναλλαγή με τις εταιρείες-προμηθευτές τους) ; Επίσης, η ιστορική αναδρομή άρθρων που κατα καιρούς έχετε δημοσιεύσει… Read more »

Spyros
Guest
Σπύρος

Αγαπητή Πτήση, συνεχίστε όπως πηγαίνετε, οπλισμένοι με υπομονή. Προσωπικά έχω ξεκόψει τελείως απο το ΦουΜπου, γιατί βαρέθηκα τον ατακοσχολιασμό απο τον κάθε περίεργο που βαριέται και θέλει να σκοτώσει την ώρα του χαζεύοντας, και που ρίχνει «έξυπνες» ατάκες (κατά τη γνώμη του, προφανώς, οι γνώμες είναι σαν τους πισινούς, όλοι έχουμε απο μία) που εισπράττουν «αρέσκω» απο τους εξίσου βαριεστημένους φίλους τους. Με λύπη βλέπω την «χολή» του ΦουΜπου να χύνεται ενίοτε και εδώ. Και προφανώς δε βλέπω τα χειρότερα, αλλά μόνον όσα σχόλια εγκρίνονται… μάλλον ως αναγνώστες πολλές φορές ξεχνάμε αυτή τη μικρή λεπτομέρεια. Μπορεί να κάνω λάθος αλλά… Read more »

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ
Guest
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ

Εγώ θυμάμε ακόμα τα “ιστορικά άρθρα” του ΣΩΤΗΡΗ ΠΟΥΛΗ! Παρουσίζε αεροσκάφοι του Β.Π.Π. (P51, ME109, JU287, F6F, F190, A6M, MOSQUITO, LYSANDER, HE219, ME262…) Ήταν το πρώτο θέμα που διάβαζα μόλις αγόραζα το περιοδικό! Ωραία σχολικά χρόνια…

Χάρης
Guest
Χάρης

Διαβάζω την ΠΤΗΣΗ από το 1985! Συνεχίστε τη δουλειά σας παιδιά! Είστε οι μοναδικοί πλέον επαγγελματίες στο χώρο του ειδικού τύπου για την άμυνα!

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Κανονικός αναγνώστης του ΠΔ είμαι εδώ και λίγα χρόνια, πολύ περιστασιακός εδώ και κανα 15 χρόνια αλλά ήμουν φανατικός των 4τροχών από το τέλος των 80’s. Για να σας διαβάζουμε, για να σας γκρινιάζουμε κτλ, σημαίνει ότι κάνετε καλή δουλειά και την εμπιστευόμαστε. Ακόμη και μερικές φορές που γκρινιάζουμε για κάτι, δεν θα το έκανε κάποιος αν ήξερε ότι έχει απέναντί του έναν άσχετο ή κάποιον διαπλεκόμενο, (καθώς τότε απλά δεν θα του γκρίνιαζε αι θα το άφηνε να περάσει). Επίσης ξέρω ότι είναι δύσκολο να βγαίνουν συνέχεια άρθρα, από την άλη θα μπορούσατε με ένα σκανάρισμα άλλων sites να… Read more »

p270
Guest
Παναγιωτης

δεν θα πω τα γνωστά για το πόσο σωστή και έγκυρη ειναι η ΠΤΗΣΗ απλά θα πω πως σας διαβάζω απο το 1985 εχω την τύχη να εχω διαβάσει όλα τα τεύχη του περιοδικού ,με θυμαμαι να έρχομαι στα πρώτα γραφεία σας στην αναπαύσεως και να αγοράζω παλιά τεύχη με θυμαμαι στρατιώτη να βγαίνω με έξοδο και να ψάχνω το περιοδικό στην Κω

και για τέλος θα πω ευχαριστώ που υπαρχεται και εχουμε πλήρη και σωστή ενημέρωση

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Άντε να πω και εγώ από πότε διαβάζω την ΠΤΗΣΗ. 1η φορά την είδα όταν είχε βγει το τεύχος 25. Αν θυμάμαι καλά πρέπει να ήταν στα τέλη του 1984. Στο εξώφυλλο είχε 3 φωτογραφίες με ένα διθέσιο μαχητικό F-5B της Π.Α και κάποιον που φορούσε κόκκινη φόρμα πτήσης. Ήταν ο εκδότης της ΠΤΗΣΗΣ, Κώστας Καββαθάς που είχε κάνει την 1η πτήση του με μαχητικό της Π.Α. Σκέφτηκα τότε πόσο τυχερός ήταν. Που να το φανταζόμουν εκείνη την ημέρα ότι μετά από 3 χρόνια θα πετούσαμε μαζί, στην 3η πτήση μου με ανεμόπτερο. (ήταν εκπαιδευτής στην Ανεμολέσχη Αθηνών) Έτυχε να… Read more »

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

διόρθωση. Στο εξώφυλλο είχε 4 φωτογραφίες. (με F-5B και Καββαθά)

Manolis
Guest
Manolis

Στα Κόμπρα και Σάπαραλ για καποιο λογο μας εμφανιζε χρηστες για πολλα χρονια το Janes.

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Στα Κόμπρα το θυμάμαι. Αν δεν κάνω λάθος έγραφε ότι είχαμε 8 -S και οι τούρκοι πως είχαν 6.
Φυσικά καμία από τις 2 χώρες δεν είχε Κόμπρα..

Ellinokyprios
Guest
Ελληνοκύπριος

Κάνετε μια εξαιρετική δουλειά για δεκαετίες, τελείως ελεύθερα απο τις σκοπιμότητες, και αθλιότητες, που κυριολεκτικά κατακλύζουν τον χώρο σας!
Σας εύχομαι κουράγιο και αντοχή…όσο μπορώ στο πλευρό σας…

Ellinokyprios
Guest
Ελληνοκύπριος

Η δουλειά που κάνετε για δεκαετίες είναι εξαιρετική, με πείσμα και αποφασιστικότητα ανάντια στις αντιξοότητες, και αθλιότητες, που κατακλύζουν τον χώρο σας…
Πάντα στο πλευρό σας!

G-164g ag-cat
Guest
G-164g ag-cat

Καλώς τα αναφέρετε και συμμερίζομαι τις δυσκολίες του εγχειρήματος.

Όσο για τους μύθους, δυστυχώς υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για την κατάρριψη τους. Και μιας και λέμε για μύθους, μήπως ο μύθος “το παλιό κακό ΠΑΣΟΚ τα φταίει όλα” να το στηλιτεύσετε κάποια στιγμή γιατί καμιά φορά γράφονται καρφωτά μηνύματα από κάποιους σχολιαστές και κομματικοποιείται εντελώς το θέμα.

seb
Guest
seb

Από το 110 με το υπέροχο άρθρο με την συμμετοχή σε άσκηση ελικοπτέρων και αεροθούμενων στο ΚΕΑΤ. “Συστημικός” διαχρονικός πολλαπλασιαστής δύναμης, όπως είναι και η ΠΤΗΣΗ! Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμα, αλλά για να συνεχίσει να υπάρχει τουλάχιστον η ΠΤΗΣΗ, αγοράστε το περιοδικό (ένας καπνός το μήνα είναι -για όσους από μας έχουν ακόμα την πολυτέλεια της κακής συνήθειας του καπνίσματος). Τσάμπα είναι μόνο το τυράκι στη φάκα. Ας μην ξεχνάμε πως κατά την διάρκεια αυτής της νέας προσπάθειας – μετά το τέλος Τεχνικών Εκδόσεων – οι άνθρωποι του περιοδικού βρέθηκαν προ του διλλήματος αύξησης της τιμής (που οι ίδιοι θεωρούσαν… Read more »

Manolis
Guest
Manolis

Για να απαντησει κανεις στο ερωτημα “πόσο δύσκολο είναι να είσαι η διαδικτυακή ΠΤΗΣΗ εν έτει 2018” , πρεπει πρωτα να απαντησει στο τι σημαινει γενικα η ΠΤΗΣΗ εν έτει 2018. Για εμενα λοιπον, μπορει να μην ειναι πια αποκλειστικη πηγη πληροφορησης. Με εκπαιδευσε ομως καποτε, στο πως να αναζητω αυτο που θελω και πως να ξεχωριζω τις ανακριβειες και τις ψευτικες ειδησεις, καθημερινο φαινομενο πια. Υποθετω οτι και αλλοι εκπαιδευθηκαν και εξακολουθουν να εκπαιδευονται σε αυτο. Επισης, ξερω οτι αν δω κατι δημοσιευμενο στην ΠΤΗΣΗ, αυτο το κατι ισχυει 99,9 % (το 0,01% ειναι οι …ΦΡΕΜ του Καλοκαιριου, αλλα… Read more »

Π.ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ
Guest
Π.ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ

Ιουνιος ΄89 κοκκινα αστερια στο Μπουρζε, Su-27. Απο τοτε καθε μηνα στο περιπτερο για το νεο τευχος, αλλα και στο Μοναστηρακι για αναζητηση παλαιοτερων. Φανταρος στη Χιο το `90 εχασα ενα τευχος κι`εβαλα στο πρακτορειο τυπου να ψαξουν στην αποθηκη εαν υπαρχει. Σημερα οταν προκυπτουν συνταρακτικες ειδησεις- εξελιξεις περιμενω το ψυχραιμο και τεκμηριωμενο σχολιο της Πτησης για εχω μια σοβαρη εικονα. Συνεχιστε και ολοι εμεις μαζι σας.

Genesis
Guest
genesis

Από την 10ετία του 80 που διαβάζω Π&Δ είναι για εμένα μία όαση λεπτομερούς ενημέρωσης και ψύχραιμης ματιάς επί των θεμάτων που καταπιάνεται.
Όσο όμως και να προσπαθείτε να φαίνεστε ψύχραιμοι να ξέρετε ότι η “καψούρα” και η αγάπη σας (με 1ο τον ίδιο τον Κ.Κ. όσο έγραφε) για αυτό που κάνετε δεν κρύβεται.
Για εμένα είστε ένας από τους ελάχιστους λόγους που έχω για να διατηρώ ελπίδες ότι κάποτε αυτή η χώρα θα μπει σε ανοδική τροχιά σε όλα τα επίπεδα.
Μην μασάτε. Δεν είστε μόνοι….. Αν και κάποτε πρέπει να βρεθούμε μεταξύ μας…

Γιώργος Πετρίδης
Guest
Γιώργος Πετρίδης

Θα επανέλθω λέγοντας ότι σας διαβάζω από την εφηβεία μου στα μέσα της δεκαετίας του 80 και πέρα από την εκτίμηση που έχω στην ΓΝΩΣΗ που προσφέρετε , με έχετε βοηθήσει και επαγγελματικά μέσα από αυτή και είναι μεγάλο κρίμα όταν μπερδεύετε με την πολιτική

FT
Guest
FT

Οι πραγματικές αξίες δε χρειάζονται διαφήμιση. Εμείς οι αναγνώστες σας είμαστε οι καλύτεροι διαφημιστές σας. Συνεχίστε ορθολογικά και όσο το δυνατόν αμερόληπτα. Αναγνώστης σας ανελλιπώς από το 1986.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ
Guest
ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Το πρώτο μου τεύχος ήταν αυτό με το mig-21.Αργότερα βρήκα και παλαιότερα τεύχη.Η φράση περί κλικ και μπακούνιν περικλείει όλη την αλήθεια για τη γενιά που μας κυβερνά.Και για να απαντήσω στο φίλο που λέει ότι θέλει και μυαλό η ταυτόχρονη ανάγνωση,να πω απλώς πως ο Μπακούνιν και οι λοιποί ήταν μόνο για μόστρα στο κομοδίνο για τις γκόμενες του ΦΠΨ.Αρκεί να ήξερες πέντε έξι τσιτάτα από καμιά συγκέντρωση και τα συνδύαζες όλα μια χαρά.Κατά τα άλλα keep walking.

Andreas
Guest

Το σιγουρο είναι ότι δεν γνωριστήκαμε χθές με την Πτήση (εγώ παω στο τεύχος 40). Ξέρουμε τι δουλειά κάνετε.

Γιάννης
Guest
Γιάννης

Συνεχίστε έτσι, από παλιά το διαδίκτυο ήταν άναρχο, λογικό είναι να υπάρχουν και οι κακές φωνές σχολιαστών. Συμβαίνουν αυτά και είναι δύσκολο να μπει ένα στοπ σε όσους θέλουν να κάνουν αρένα τις συζητήσεις. Αν μπορούσατε λίγα περισσότερα άρθρα και για το διάστημα, τις αποστολές που οργανώνονται, τι και πως ετοιμάζονται, μια ίσως έρευνα για το ρόλο των Στρατιωτικών δορυφόρων και άλλα πολλά που μπορείτε να δημοσιεύσετε στην ηλεκτρονική έκδοση του Π&Δ.

lexandreas
Guest
lexandreas

Σπάνια σχολιάζω και κάποιες φορές ασκώ κριτική μόνο γιατί δεν θέλω η Πτήση που αγαπώ και με την οποία μεγάλωσα να χάσει την ποιότητά της. Ελπίζω τα αυθεντικά μέλη του περιοδικού να πέρνουν από καλοπροαίρετη κριτική και να μη με τσουβαλιάζετε με πελάτες καφενείων.
Πολύ σημαντική πάντως η διευκρίνηση σας πως τα ενυπόγραφα άρθρα δεν απηχούν τις απόψεις του περιοδικού. Τώρα εξηγούνται πολλά. Μήπως το περιοδικό πρέπει να σκεφθεί αν μερικοί από αυτούς τους ενυπόγραφους που δεν ταιριάζουν με το ύφος της Πτήσης που ξέρουμε καλύτερα να λείψουν από τον ιστότοπο?

ThanosD
Guest
Τ.Δ

Κατανοητή η δυσκολία.και ο προβληματισμός.Σαν ιδρυτικός αναγνώστη( νομιζω ξεκίνησα στο 3ο -4ο τευχος.ανελλιπώς από τότε.Γενικά ο έντυπος τύπος και πιο πολύ ο ειδικός είναι σε δύσκολη θέση σε κάθε γωνιά του κόσμου.Ποιότητα και ήθος, είναι η συνταγή .Τα έχετε και τα δύο.

Stamatis Rapanakis
Guest
Stamatis Rapanakis

Αχ συγκινήθηκα, τι μου θυμίσατε τώρα. Εγώ το πρώτο τεύχος της Πτήσης το αγόρασα … πριν 2 ώρες περίπου smile Σκέφτηκα εντάξει, τα παιδιά αξίζουν τα 6 €, έχω διαβάσει άπειρα άρθρα τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο έχω κούτες στην αποθήκη από άλλα αμυντικά περιοδικά που αγόραζα για 10 – 12 χρόνια.

AlxPorto
Guest
Πορτοκάλης Αλέξανδρος

Πάντα θα στηρίζουμε το αγαπημένο μας περιοδικό το οποίο για πολααά χρόνια εκτός από ανάγνωσμα για να “περάσει η ώρα” με κάτι ποιοτικό, μας μόρφωσε, καλλιέργησε και προσωπικά με βοήθησε και στην επαγγελματική μου ζωή.
Συνεχίστε, μην τα παρατήσετε και αν χρειαστεί, θα κόψουμε από κάτι άλλο προκειμένου να αγοράζουμε το περιοδικό ακόμα και αν το τεύχος θα κοστίζει €10+. Ακόμα και για την τιμή των €6 σας αξίζουν συγχαρητήρια που την διατηρείτε σταθερή τόσα χρόνια, ακόμα και μετά το κλέψιμο/απάτη/λαμογιά εις βάρος του ΚΚ και των Τεχνικών Εκδόσεων.
Καλημέρα

ΔΙΚΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ
Guest
ΔΙΚΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ

Όντας γέρος άσχετα αν είμαι 56 ετών! Μεγάλωσα με τους 4Τροχούς και την Πτήση σπαταλώντας το ελάχιστο χαρτζιλίκι μου για να τα αγοράσω μαζί με τα υπόλοιπα περιοδικά του αμυντικού χώρου που ήρθαν μετά.

Το ήθος και οι αξίες της Πτήσεις είναι δεδομένες και παγιωμένες οι απαιτήσεις του κοινού λόγο της μεγάλης αξίας του περιοδικού και του σαιτ.

Ευχαριστώ για τα όνειρα που μου δώσατε και για ότι πήρα από εσάς!