Απεργία στην ιταλική γραμμή παραγωγής του F-35…

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Οι εργαζόμενοι στην ιταλική γραμμή παραγωγής του F-35 ανακοίνωσαν ότι κατεβαίνουν σε απεργιακή κινητοποίηση σήμερα 24 Απρίλιου διαμαρτυρόμενοι για την όλο και μεγαλύτερη χρήση «εργολάβων» που υπενοικιάζουν προσωπικό ως μεσάζοντες εργασίας στη συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσαν τα ιταλικά σωματεία, περίπου 600 εργαζόμενοι στην αεροπορική βάση Καμέρι όπου λαμβάνει χώρα η τελική φάση συναρμολόγησης των μαχητικών αεροσκαφών F-35 εργάζονται για λογαριασμό τέτοιων εργολάβων εργασίας, ενώ μόνο 270 εργάζονται απευθείας για λογιαριασμό της Leonardo, η οποία και έχει την ευθύνη της λειτουργίας της γραμμής.

Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει αίσθημα εργασιακής ασφάλειας για το προσωπικό, και παρόλο που η Leonardo έχει υποσχεθεί να προσλάβει η ίδια και τους υπόλοιπους εργαζόμενους, προτιμά να τους απασχολεί με αυτήν την μορφή σύμβασης μέσω των μεσαζόντων. Συγκεκριμένα υποστηρίζει ότι θα ξεκινήσει από φέτος να προσλαμβάνει και τους υπόλοιπους εργαζόμενους φτάνοντας τον αριθμό τους στους 520, αλλά οι εργαζόμενοι δεν φαίνεται να έχουν πειστεί από τις υποσχέσεις αυτές.

Η απεργία είναι προγραμματισμένη για σήμερα, ώστε να συμπέφτει στην ίδια η ημέρα που η εταρεία Leonardo έχει καλέσει στελέχη των εργαζομένων για συνομιλίες.

Μέχρι στιγμής η ιταλική γραμμή παραγωγής έχει παραδώσει συνολικά εννέα μαχητικά αεροσκάφη στην ιταλική αεροπορία και κηρύχθηκαν επιχειρησιακά, από τα οποία πέντε έχουν διατεθεί στην αεροπορική βάσει Αμεντόλα, και τα υπόλοιπα τέσσερα έχουν διατεθεί για εκπαίδευση πληρωμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ιταλία προγραμματίζει να αγοράσει 60 F-35A και 30 F-35Β, αλλά η συγκεκριμένη βάση όπου βρίσκεται η γραμμή παραγωγής, εκτός αυτών θα κατασκευάσει ακόμα 29 αεροσκάφη για την ολλανδική αεροπορία και θα ασχολείται και με την εργοστασιακή συντήρηση των αεροσκαφών για όλα τα αεροσκάφη στην περιοχή της Ευρώπης. Είναι κατανοητό λοιπόν ότι τυχόν απεργιακές κινητοποιήσεις θα επηρεάζουν αρνητικά τα χρονοδιαγράμματα παραδόσεων των αεροσκαφών στις αεροπορίες πελάτες.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Γιάννης Παυλίδης
Guest
Γιάννης Παυλίδης

Σοβιετία παντου!

Πέρα απο την πλάκα: 100+ εκατ ευρώ το κομμάτι χρεώνεται ρε αθεόφοβοι της LM και Λεονάρντο.Πληρώστε τουλάχιστον καλά τους εργάτες σας…..