Η Ιταλία μελετά την εγκατάσταση του βλήματος CAMM-ER για νέα της πλοία

17
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Ιταλικό Ναυτικό έχει δείξει ενδιαφέρον να πιστοποιήσει τον Α/Α πύραυλο CAMM-ER στα μελλοντικά πλοία PPA Light και PPX Heavy, αναφέρει το «Rivista Italiana Difesa».

Η σύμβαση ύψους 95 εκατ. για την ανάπτυξη του όπλου πρόκειται να υπογραφθεί μέσα στο 2018. Αυτή θα αφορά κυρίως την έκδοση εδάφους-αέρος του όπλου, που θα αντικαταστήσει το Aspide, αλλά θα συμπεριλαμβάνει και την έκδοση χρήσης του CAMM-ER από πολεμικά πλοία.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ο CAMM-ER θα μπορεί να βάλλεται από τα κάνιστρα κάθετης εκτόξευσης SYLVER A-50, ExLs και ένα ακόμη για το οποίο δεν υπάρχουν γνωστά στοιχεία. Η εμβέλεια του όπλου θα υπερβαίνει τα 45km.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Λαμπρος Ιντζες
Guest
Λαμπρος Ιντζες

Θα είναι και η έκδοση αυτή quad packed στη θέση ενός π.χ. aster 15???

Tpap
Guest
Tpap

Σύμφωνα με ξένα forum, σε sylver a50/70 (όχι Α35/43) η διαμόρφωση θα είναι είτε dualpack είτε quadpack και αυτό λόγο του κανιστρου στο οποίο είναι τοποθετημένος. Σε ΜΚ41 και Exls θα είναι quadpack. Όλα αυτά βέβαια θεωρητικά, γιατί ακόμα δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις. πάντως οι Ιταλοί θέλουν να μπορεί να τοποθετηθεί ο camm-er σε όλα τα πλοία τους είτε ως κύριο σας όπλο, είτε ως εναλλακτική επιλογή του aster.

Fingolfin
Member
Fingolfin

Η εμβέλεια των Camm-ER θα αγγίζει τα 80 χιλιόμετρα. Επίσης θα είναι quad-packed.
Ωστόσο θα έιναι το ίδιο ικανοί όσο οι Aster 15;

kos
Guest
kos

Ο Camm-ER πιανει γυρω στα 45 χμ το γραφει παραπανω …Αστερ 15 δεν παει πανω απο 25 χλ …ΕSSΜ τα μοντελα C και D ειναι ιδανικα για φρεγατες τυπου ΜΕΚΟ …χωρις πολλες αλλαγες …ας βρουνε πρωτα τα λεφτα και να μην τα κανουν οπως με τις Ολλανδικες…ο θεος χρειαζεται παντα σε αυτο το κρατος και τον λαο γιατι μονος του να αποφασισει ειναι καταστροφη..

Γ.Μ.
Guest

Το μοντέλο RIM-162D ESSM δεν είναι “ιδανικό για φρεγάτες τύπου ΜΕΚΟ”, καθώς δεν είναι συμβατό με τους εκτοξευτές Mk.48. Προορίζεται για τους συμβατικούς Mk.29. Με τους Mk.48 συμβατό είναι μόνο το μοντέλο RIM-162C.

Fingolfin
Member
Fingolfin

Στο Janes είχα διαβάσει παλιότερα πως θα φτάνει τα 60 km (“trials are understood to have shown a capability to travel 60 km”) όχι τα 80km, λάθος θυμόμουν.

NikolakiEfentis
Member

45+ km όχι 80. Καλές ερωτησεις για την Π&Δ.

Η δική μου απορία είναι με τα βάρη των πολεμικών κεφαλών. Σ’ αυτό το σημαίο όλα τα βλήματα έχουνε σημαντικές διαφορές. Την πιο βαριά κεφαλή την έχει το Barak 8 (πιο βαριά από τον Aster & ESSM)! Πώς εξηγείται αυτό;

Spirit
Guest
Spirit

Αυτό με το ExLs ειναι λάθος είναι τόσο μικρός σε μέγεθος που χωρά μόνο ο CAMM…

tpap
Guest
tpap
Spirit
Guest
Spirit

Εννοώ μεταξύ CAMM και CAMM-ER, σε ότι αφορά το μήκος… εννοείτε ότι δεν είναι μόνο ο CAMM συμβατός.
Το άρθρο (αναδημοσιεύοντας) αναφέρει ότι μπορεί στον ExLs να τοποθετηθεί ο CAMM-ER, αυτό λέω σύμφωνα με αυτά που ξέρουμε ισχύει μόνο για τον CAMM.

Tpap
Guest
Tpap

Υπάρχει γενικότερα μια σύγχυση γύρω από το τι ισχυει για τον camm-er. Άλλοι λένε ότι θα τοποθετείται σε τετραδες και σε Α43, άλλοι μόνο σε Α50, άλλοι μόνο σε dualpack σε Α50. Πολλά έχουν ειπωθεί, μένει η mbda Ιταλιας να δώσει περισσότερες πληροφορίες όταν ολοκληρωθουο οι δοκιμές. Ούτε το quadpack σε ΜΚ41 δεν είναι σίγουρο αν και κάτι τέτοιο προκυπει σε σχέση με τις διαστάσεις του essm.

FOX
Guest
FOX

Τελικά μπαίνει σε τετράδες ο ER, ακόμα τίποτα εξακριβωμένο…

NikolakiEfentis
Member

Π&Δ, περιμένουμε ένα εκτενές άρθρο στους πυραύλους επιφανείας-αέρος που προσφέρονται διεθνώς, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον.

Εν προκειμένω, για τους Aster-15 που έγινε αναφορά, η εμβέλεια που δίνει η εταιρεία είναι 30+ km, δεν ισχύει κατά την γνώμη μου αυτό που αναφέρει ο kos ότι «Αστερ 15 δεν παει πανω απο 25 χλ …». Τα 35+ km φαίνονται απολύτως ρεαλιστικά αν συγκρίνει κανείς βάρος, διαστάσεις και ταχύτητα του με τις αντίστοιχες του CAMM για τον οποίο δίνει 25+ km.

Spirit
Guest
Spirit

Η ιστορία με τον ASTER είναι παράλογη, είτε του ASTER-15 είναι μικρή η εμβέλεια που δίνεται, είτε υπερτιμημένη αυτή του ASTER-30, δεν μου κάνει λογικό 40-50cm μεγαλύτερος booster να δίνει τόσο μεγαλύτερη εμβέλεια.

Tpap
Guest
Tpap

Θα είχε ενδιαφερον η εξέταση της δυνατότητας προσθήκης του εκτοξευτή exls στις ΜΕΚΟ (λογω μικρού όγκου και βάρους) ώστε να προστεθούν βλήματα όπως τα ram block2 κτλ. χωρις να αφαιρεθουν τα phalanx, ώστε και σε συνδυασμό με τους Εssm να δημιουργήσουν μια πολυστρωματικη άμυνα με βληματα αα, αλλά και για άλλες αποστολες (με άλλα βλήματα). Υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να προστεθούν exls και στις S τις εκσυγχρονισμένες, εφόσον φαίνεται ότι θα παραμείνουν και άλλα χρόνια σε υπηρεσία.

NikolakiEfentis
Member

Tpap, υτό που λες δεν θα ήταν κακή ιδέα – πχ στις S τις εκσυγχρονισμένες, πλευρικά του υποστέγου.

Αυτό που θα ήθελα να ήξερα είναι γιατί ο EXLS δεν παίρνει τετράδες ESSM.

Spirit, μπρείς να το εξηγήσεις; Aν εννοείς λόγω ύψους κελιού, νομίζω πως αυτό είναι ρυθμίσιμο εκ σχεδιάσεως.

Spirit
Guest
Spirit

Το ύψος του EXLS είναι συγκεκριμένο και θεωρώ αδύνατο να μπορεί να το τοποθετηθεί ο CAMM ER, μόνο o CAMM χωράει.