Ιταλικό ενδιαφέρον για το “ευρωπαϊκό άρμα μάχης”;

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Ιταλία έχει δείξει ενδιαφέρον για το μελλοντικό άρμα μάχης της γαλλο-γερμανικής κοινοπραξίας KNDS, υποστηρίζει η “La Tribune”.

Ο Ιταλικός Στρατός σκοπεύει να αντικαταστήσει το υφιστάμενο άρμα μάχης Ariete, μέχρι σήμερα όμως αυτό θα επιτευχθεί με το Ariete 2. Όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν, το νέο Ariete θα αναπτυχθεί εγχώρια από τις Iveco (Fiat) και την Oto-Melara (Leonardo) και θα αγοραστεί σε ποσότητα 200 μονάδων. Μία πιθανή ανάμειξη της Ιταλίας στο “ευρωπαϊκό άρμα μάχης”, ωστόσο, θα μπορούσε να προσφέρει μεγαλύτερο βιομηχανικό έργο στις ιταλικές εταιρείες.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Georgios
Member
Georgios

Μήπως όμως εκτός από μεγαλύτερο βιομηχανικό έργο=περισσότεροι εργάτες μακροχρόνια στα εργοστάσια +επιμόρφωση εξειδικευμένου προσωπικού με ΓερμανοΓαλλική τεχνογνωσία (των Leopard 2&leclerc) σε σχέση με το να αναπτύξουν τελείως μόνοι το Ariete 2, άμα μπουν τώρα στο πρόγραμμα, διευκολύνοντας (και στους προϋπολογισμούς των αντίστοιχων υπουργείων Αμύνης) και τις δύο άλλες χώρες για συναπτά έτη στο μέλλον π.χ. με ένα 33% τους συμφέρει άμα βάλουν τα νούμερα κάτω πρακτικά και οικονομικά; Έτσι θα μπορέσουν να πούνε και τη δική τους άποψη για τη γενικότερη σχεδίαση του άρματος και των βασικών του ηλεκτρονικών συστημάτων. Αρκεί βέβαια να μη μαλώσουν και καταντήσουμε σαν Ευρωπαϊκή Ένωση… Read more »

Gunner
Member
Gunner

Ενδιαφέρουσα είδηση. Πρέπει να περιμένουμε πολύ όμως για να δούμε το τελικό αποτέλεσμα και το τι από όλο αυτό θα είναι ιταλικό. Μέχρι σήμερα τα ιταλικά οχήματα μάχης είναι σχεδόν 100% ιταλικής παραγωγής.