Η Ιταλία είναι επίσημα το τρίτο μέλος του προγράμματος μαχητικού νέας γενιάς Tempest!

8
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Ιταλία υπέγραψε την Τρίτη την Επιστολή Προθέσεως (Letter of Intent – LoI) για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα μαχητικού επόμενης γενιάς Tempest, στο περιθώριο της αμυντικής έκθεσης «DSEI 2019» που γίνεται το χρονικό διάστημα 10-13 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο.

Την υπογραφή της συμφωνίας χαιρετίζει ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Lorenzo Guerini, με το μήνυμα του υπουργείου να τονίζει τη «σημαντική εταιρική σχέση» της Ιταλίας και της Βρετανίας στον τομέα της αεροδιαστημικής.

Σύμφωνα με το «Rivista Italiana Difesa», δεν έχουν γίνει γνωστές αρκετές λεπτομέρειες, αν και μια κοινή μελέτη για την ιταλική συμμετοχή είχε εκκινήσει μετά το περσινό αεροπορικό σόου «Farnborough». Σε αυτήν αναφερόταν ότι οι δύο χώρες αποτελούν «φυσικούς εταίρους» στον τομέα των μαχητικών, με παρόμοιες εμπειρίες, δόγμα και σύστημα εκπαίδευσης, στοιχεία που επιτρέπουν την από κοινού επιλογή του μελλοντικού μαχητικού αεροσκάφους. Οι Βρετανία και Ιταλία έχουν υπάρξει κοινοί χρήστες του Tornado και επιχειρούν το EF-2000 Typhoon και το F-35.

Η Ιταλία εντάσσεται στο βρετανικό πρόγραμμα Tempest!

Η συμμετοχή της Ιταλίας σε κάποιο από τα 2 ευρωπαϊκά προγράμματα μαχητικών νέας γενιάς ήταν βασική επιδίωξη της ιταλικής βιομηχανίας και της Ιταλικής Αεροπορίας. Ιταλικές εταιρείες, για παράδειγμα η Leonardo, παίρνου μέρος στο πρόγραμμα Tempest από την πρώτη στιγμή. Εκτός της Βρετανίας και της Ιταλίας, στο πρόγραμμα Tempest συμμετέχει η Σουηδία. Στο έτερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, FCAS, δίνουν το παρόν οι Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Costas
Guest
Costas

Για να δούμε εμείς πότε θα ξυπνήσουμε να συμμετέχουμε σε κάποιο πρόγραμμα

alexmark
Member
Trusted Member
alexmark

Ποτέ, δεν υπάρχουν υποδομές, ωργάνωση χρηματοδότηση (αρκετή σε τέτοια προγράμματα) και R&D (ανύπαρκτο), συν την εκτεταμένη διαφθορά (περιστατικό σύλληψης τεχνικού Δ/ντη ΕΑΒ με πλαστό πτυχίο-κλοπή από συντήρηση στο Ελληνικό κινητήρα Super Puma το 2008 με σκοπό την πώληση στο εξωτερικό).

Thras
Member
Famed Member
Thras

Ελλάδα και Πολωνία πρέπει να ενταχθούν στο FCAS…

Miscojones
Guest
miscojones

Εμείς μάλλον για το τούρκικο σχέδιο είμαστε.

Δημήτρης
Guest
Δημήτρης

Σωστή κίνηση κατ εμε,,,
άσε Γάλλους Γερμανούς στην ησυχία τους…
και με το Typhoon είδαν και κάτι ξέρουν…

DP80
Guest
Papadopoulos Dimitris

Δεν αξίζει να ενταχθούμε σε αυτό το πρόγραμμα. Τα συμφέροντα της Ιταλίας είναι διαφορετικά από αυτά της Αμερικής και για αυτόν τον λόγο θέλει (ευγενικά) να απεξαρτητοποιηθεί από το αμερικανικό νατοϊκό σύστημα και ψάχνει εναλλακτικές. Το αεροσκάφος αν και ακόμα είναι μόνο στα χαρτιά, εντούτοις εάν και όταν θα φτιαχτεί θα είναι πολύ ακριβό και αμφίβολο εάν θα κάνει όσα υπόσχεται. Εδώ το αμερικανικό αεροσκάφος κόστισε ένα σκασμό λεφτά και ακόμα δεν έχει θέματα. Οι υπόλοιπες χώρες με λιγότερη τεχνολογία και λιγότερα χρήματα θα μπορέσουν να κάνουν κάτι αξιόλογο?

alex70
Guest
alex70

Μπόρεσε η Γαλλία με το Rafale.

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Τουναντίον. Η Ιταλία και η Μ. Βρετανία παραμένουν σφιχτά δεμένοι στο Αμερικανικό άρμα, όντας χρήστες του F-35, και σχεδιάζουν κάτι που να το συμπληρώνει και να συνεργάζεται μαζί του, έχοντας και οι δύο πρότερη εμπειρία ως χρήστες του Typhoon, το οποίο επίσης ανταλλάσσει δεδομένα με το αμερικανικό μαχητικό.

Οι Γάλλοι, Ισπανοί και Γερμανοί είναι που δεν έχουν το F-35 (αν και για τους Ισπανούς κάτι ψιθυρίζεται, για διάδοχο των Harrier) και πάνε στο αμιγώς ευρωπαϊκό FCAS.