15.4 C
Athens
Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Η Ιταλία είναι επίσημα το τρίτο μέλος του προγράμματος μαχητικού νέας γενιάς Tempest!

- Advertisement -

Η Ιταλία υπέγραψε την Τρίτη την Επιστολή Προθέσεως (Letter of Intent – LoI) για τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα μαχητικού επόμενης γενιάς Tempest, στο περιθώριο της αμυντικής έκθεσης «DSEI 2019» που γίνεται το χρονικό διάστημα 10-13 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο.
Την υπογραφή της συμφωνίας χαιρετίζει ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Lorenzo Guerini, με το μήνυμα του υπουργείου να τονίζει τη «σημαντική εταιρική σχέση» της Ιταλίας και της Βρετανίας στον τομέα της αεροδιαστημικής.


Σύμφωνα με το «Rivista Italiana Difesa», δεν έχουν γίνει γνωστές αρκετές λεπτομέρειες, αν και μια κοινή μελέτη για την ιταλική συμμετοχή είχε εκκινήσει μετά το περσινό αεροπορικό σόου «Farnborough». Σε αυτήν αναφερόταν ότι οι δύο χώρες αποτελούν «φυσικούς εταίρους» στον τομέα των μαχητικών, με παρόμοιες εμπειρίες, δόγμα και σύστημα εκπαίδευσης, στοιχεία που επιτρέπουν την από κοινού επιλογή του μελλοντικού μαχητικού αεροσκάφους. Οι Βρετανία και Ιταλία έχουν υπάρξει κοινοί χρήστες του Tornado και επιχειρούν το EF-2000 Typhoon και το F-35.

Η Ιταλία εντάσσεται στο βρετανικό πρόγραμμα Tempest!


Η συμμετοχή της Ιταλίας σε κάποιο από τα 2 ευρωπαϊκά προγράμματα μαχητικών νέας γενιάς ήταν βασική επιδίωξη της ιταλικής βιομηχανίας και της Ιταλικής Αεροπορίας. Ιταλικές εταιρείες, για παράδειγμα η Leonardo, παίρνου μέρος στο πρόγραμμα Tempest από την πρώτη στιγμή. Εκτός της Βρετανίας και της Ιταλίας, στο πρόγραμμα Tempest συμμετέχει η Σουηδία. Στο έτερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, FCAS, δίνουν το παρόν οι Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Costas

Για να δούμε εμείς πότε θα ξυπνήσουμε να συμμετέχουμε σε κάποιο πρόγραμμα

alexmark

Ποτέ, δεν υπάρχουν υποδομές, ωργάνωση χρηματοδότηση (αρκετή σε τέτοια προγράμματα) και R&D (ανύπαρκτο), συν την εκτεταμένη διαφθορά (περιστατικό σύλληψης τεχνικού Δ/ντη ΕΑΒ με πλαστό πτυχίο-κλοπή από συντήρηση στο Ελληνικό κινητήρα Super Puma το 2008 με σκοπό την πώληση στο εξωτερικό).

Thras

Ελλάδα και Πολωνία πρέπει να ενταχθούν στο FCAS…

Miscojones

Εμείς μάλλον για το τούρκικο σχέδιο είμαστε.

dlj78

Σωστή κίνηση κατ εμε,,,
άσε Γάλλους Γερμανούς στην ησυχία τους…
και με το Typhoon είδαν και κάτι ξέρουν…

DP80

Δεν αξίζει να ενταχθούμε σε αυτό το πρόγραμμα. Τα συμφέροντα της Ιταλίας είναι διαφορετικά από αυτά της Αμερικής και για αυτόν τον λόγο θέλει (ευγενικά) να απεξαρτητοποιηθεί από το αμερικανικό νατοϊκό σύστημα και ψάχνει εναλλακτικές. Το αεροσκάφος αν και ακόμα είναι μόνο στα χαρτιά, εντούτοις εάν και όταν θα φτιαχτεί θα είναι πολύ ακριβό και αμφίβολο εάν θα κάνει όσα υπόσχεται. Εδώ το αμερικανικό αεροσκάφος κόστισε ένα σκασμό λεφτά και ακόμα δεν έχει θέματα. Οι υπόλοιπες χώρες με λιγότερη τεχνολογία και λιγότερα χρήματα θα μπορέσουν να κάνουν κάτι αξιόλογο?

alex70

Μπόρεσε η Γαλλία με το Rafale.

Spyros

Τουναντίον. Η Ιταλία και η Μ. Βρετανία παραμένουν σφιχτά δεμένοι στο Αμερικανικό άρμα, όντας χρήστες του F-35, και σχεδιάζουν κάτι που να το συμπληρώνει και να συνεργάζεται μαζί του, έχοντας και οι δύο πρότερη εμπειρία ως χρήστες του Typhoon, το οποίο επίσης ανταλλάσσει δεδομένα με το αμερικανικό μαχητικό.
Οι Γάλλοι, Ισπανοί και Γερμανοί είναι που δεν έχουν το F-35 (αν και για τους Ισπανούς κάτι ψιθυρίζεται, για διάδοχο των Harrier) και πάνε στο αμιγώς ευρωπαϊκό FCAS.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Sigma 11515 HN, ιδού η ολλανδική πρόταση φρεγατών για το ΠΝ

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε την μεγάλη προσπάθεια της χώρας μας να προμηθευτεί νέα οπλικά συστήματα και να επαναφέρει την διαθεσιμότητα άλλων εκ των υπαρχόντων...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κι όμως, προχωράει η κατασκευή το Σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ...

27
 Με δυο φωτογραφίες, θα θέλαμε να δώσουμε μια μικρή νότα αισιοδοξίας για τον Ναυπηγικό Τομέα στην Ελλάδα. Το ταχύπλοο σκάφος Ανορθόδοξου Πολέμου ΑΓΗΝΩΡ προχωρά...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

November 2020 #006

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Αύγουστος #399

Αγορά 4.49

Related News

Η Αυστρία «ψάχνει» τον διάδοχο του C-130 Hercules

Το υπουργείο Άμυνας της Αυστρίας ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ξεκίνησε τη διαδικασία προμήθειας ενός νέου μεταφορικού αεροσκάφους, που θα αντικαταστήσει τα C-130K της Αυστριακής Αεροπορίας.Η...

Τον μίνι πύραυλο cruise Spear 3 παρήγγειλαν οι Βρετανοί για τα F-35B

Μια ενδιαφέρουσα προσθήκη κάνουν οι Βρετανοί στο οπλοστάσιο του F-35 καθώς έδειξαν την προτίμηση τους στον νέο μίνι πύραυλο cruise κατασκευής της MBDA. Ο...

Energean: εξαγορά του Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Την ολοκλήρωση της εξαγοράς του μεριδίου 50% που κατείχε η Total στη θαλάσσια περιοχή Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος που έχει παραχωρηθεί για έρευνες...