Η Ιταλία πρέπει να αποφασίσει γρήγορα τη συμμετοχή της στο Tempest ή το FCAS, τονίζει ο Ιταλός Α/ΓΕΑ μπροστά στους Ιταλούς βουλευτές

15
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στις 12 Μαρτίου 2019 ο αρχηγός της Ιταλικής Αεροπορίας Alberto Rosso προχώρησε σε ενημέρωση της ιταλικής βουλής για τα κύρια εξοπλιστικά προγράμμα της Ιταλικής Αεροπορίας, τονίζοντας τη σημασία της άμεσης ένταξης της Ιταλίας σε ένα από τα δύο ευρωπαϊκά προγράμματα ανάπτυξης νέου μαχητικού και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τώρα η ίδια.

Ιταλοβρετανική συμμαχία κατά του γαλλογερμανικού FCAS (ή Tempest Vs FCAS);

Σύμφωνα με το “Rivista Italiana Difesa”, ο Rosso ήταν ιδιαίτερα καθαρός, ιδίως στα προγράμματα που εμφανίζονται ότι προκαλούν μελλοντικά προβλήματα στη λειτουργία της Ιταλικής Αεροπορίας. Κατά τον ίδιο, η ιταλική κυβέρνηση οφείλει να αποφασίσει γρήγορα τη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα Tempest ή το FCAS, διότι η Ιταλία δεν αντέχει να μείνει εκτός. Επιπλέον, εξέφρασε τα παράπονά του σχετικά με τις αποφάσεις περικοπών, που έχουν συνέπεια τη διατήρηση σε ενεργή χρήση παλαιών οπλικών συστημάτων, τα οποία απαιτούν ακριβότερη υποστήριξη. Ο Rosso εκθείασε επίσης το F-35, λέγοντας πως έχει κερδίσει τον ενθουσιασμό των Ιταλών χειριστών.

 

Περικοπές μισό δις $ στον αμυντικό προϋπολογισμό της Ιταλίας

Ο Ιταλός Α/ΓΕΝ νιώθει δυσαρεστημένος για τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα CAMM-ER, επισημαίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος ο Α/Α πύραυλος ASPIDE να αποσυρθεί το 2020-2021 χωρίς αντικατάσταση. Τέλος, επανέλαβε ότι το ΜΕΑ P1HH δεν ικανοποιεί την Ιταλική Αεροπορία και τα αεροσκάφη που θα παραληφθούν από την Piaggio και προορίζονταν για τα ΗΑΕ είναι μάλλον μειωμένων επιδόσεων. Έτσι, πρέπει να υπάρξει κάποια λύση για την ομαλή αξιοποίησή τους.

 

Η ιταλική κυβέρνηση διασώζει την Piaggio


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
marios2002
Member
marios2002

Προς Πτήση
Θα κάνετε κάποιο άρθρο για το αν ειναι πιθανή η ένταξη και την Ελλάδας σε κάποιο πρόγραμμα fcas η tempest και με τι συνεπάγεται;

Flight and Space
Admin
Famed Member
NikolasTz
Member
NikolasTz

Με προλάβατε…

alexmark
Member
alexmark

Δεν υπάρχουν FOS για τα Μirage και κάποιοι ονειρεύονται συμμετοχές σε ευρωπαϊκά προγράμματα με προϋπολογισμούς δια. Καλή προσγείωση στην πραγματικότητα της μόνιμης χρεωκοπιας.

Γιάννης Παυλίδης
Guest
Γιάννης Παυλίδης

2,5 δισεκατομμύρια για μισθοδοσίες και παροχές στα στελέχη. Όπου παροχές βάλτε συντάξεις σε 45 χρόνους, σε ανύπαντρες κόρες στρατιωτικών, και και και

photographix
Member

Εδω οταν ειχανε τα ζορια και τα φραγκα δεν καταφερανε να κρατησουνε χρονοδιαγραμματα και συνεργασιες, τωρα που αποφασισανε να ξεκινησουν με χρονικη υστερηση 1.5 γενιας και τις τασεις αποχωρησης απο την ενωση αυξημενες, τις αμυντικες δαπανες στο ναδιρ ιδιως στη γερμανια, τις πολιτικες σκηνες σε σταδιο μακρας ζυμωσης κσι ανακατωσουρας, την ρωσια συνεταιρο απο την πισω πορτα, ποιο fcas …. Kαλα για το tempest δε …. Ποιο γρηγορα και ευκολα θα δουμε tejas σε υπηρεσια ….

Γιάννης Παυλίδης
Guest
Γιάννης Παυλίδης

Υποπτος ο κύριος! Η Ιταλία είναι απο τους πιο σημαντικούς υποκατασκευαστές του F35 και του Eurofighter. Ειδικά το πρώτο θα εξελίσεται για τα επόμενα 30 χρόνια ακόμα. Σε μια εποχή που μειώνονται τα κονδύλια, δεν έχει κανένα νόημα να μπεί πρόωρα σε ένα πρόγραμμα, παρά μόνο για να ταίσει εταιρίες…

Georgios
Member

Στην περίπτωση που η Ιταλία μπει σαν απλός παρατηρητής πώς θα ταϊστούν οι εταιρείες;

Γιάννης Παυλίδης
Guest
Γιάννης Παυλίδης

Τι νόημα έχει να μπει ως απλός παρατηρητής. Από την στιγμή που συμμετέχει στην κατασκευή του F35 και η Ιταλική Αεροπορία το παραλαμβάνει, έχει μεγαλύτερη εμπειρία σε τεχνολογίες Στέλθ από Γαλλία και Γερμανία

Georgios
Member

Εάν και μόνο είναι αποδεσμεύσιμες οι τεχνικές αορατότητας σε μέλη δεύτερου και τρίτου επιπέδου, από της Η.Π.Α. που είναι η μία και μοναδική του πρώτου. Πρακτικά και εάν είναι έτσι τότε έχει τεχνογνωσία και η Τουρκία σε αυτή την κρίσιμη τεχνολογία. Το σημαντικό δεν είναι θεωρώ όμως αυτό. Είναι στο ότι Tempest και FCAS θα είναι έκτης γενιάς, επιλεκτικά επανδρωμένα αλλά το ακόμα σημαντικότερο που θα τα διαχωρίζει από τα πέμπτης (F-22, F-35) είναι ότι μάλλον δε θα έχουν κάθετα σταθερά τα οποία είναι από μόνα τους σημαντικά γιατί όπως και να τα σχεδιάσεις, ό,τι και να τα κάνεις πάντα… Read more »

sotbak
Member
sotbak

που και να αντιμετώπιζαν κάποια ορατή απειλή…. Έτσι λειτουργούν οι οργανωμένες χώρες…..

GK_
Member
GK_

Ορθον! Οι διαπιστωσεις των Ιταλων Α/ΓΕΑ και Α/ΓΕΝ(;) στην Ιταλικη Βουλη δειχνουν ορισμενα απο τα προβληματα χωρις να κρυβονται. Βεβαια η Ιταλια προγραμματιζει τις ΕΔ της επομενης 30-ετιας, εχοντας και σαν γνωμονα την ενισχυση της αμυντικης της βιομηχανια απο την προσβαση σε νεες τεχνολογιες και τεχνογνωσιες που θα της επιτρεψουν να παραμεινει ανταγωνιστικη διεθνως, Δυστυχως η Ελλαδα δεν δειχνει να μπορει να ακολουθησει σε οτι αφορα τις βασικες κατευθυνσεις μια παραπλησια εξοπλιστικη πολιτικη. Και αυτο οχι γιατι η βασικη αιτια ειναι η ελλειψη επαρκων πορων, αλλα κυριως δεν υπαρχουν τα «σημαδια» εκεινα που να επιτρεπουν να υπαρξει μια αισιοδοξη προοπτικη… Read more »

Thras
Member
Thras

Η Ιταλία δεν αντέχει να μείνει εκτός, αλλά εμείς δεν έχουμε πρόβλημα…

ivychris
Guest
ivychris

Ο Ιταλός Α/ΓΕΑ λέει τα αυτονόητα, αυτά που θα όφειλαν ήδη να γνωρίζουν οι Ιταλοί πολιτικοί, ότι δηλαδή η Ιταλική αμυντική βιομηχανία, δλδ Leonardo (πρώην Finnmecanica), αλλά και η MBDA (εταίρος Leonardo UK 25%) θα συμμετάσχουν στο Tempest, όπως έχει ανακοινωθεί από την Bae. Το ιδανικό θα ήταν να ενωθούν τα 2 προγράμματα, αλλά μάλλον σε παράλληλο σύμπαν, Η Ιταλία έχει αποκτήσει βιομηχανική υποδομή στο Cameri για τη συναρμολόγηση, κατασκευή απαρτίων αλλά και συντήρηση του Ευρωπαϊκού στόλου των F-35. Οι Βρετανοί αποκτούν F-35B και έχουν τη τεχνολογία STOVL. Οι Ιταλοί αποκτούν F-35A & F-35B προς αντικατάσταση των Harrier. Υπέρ είναι… Read more »

recce
Member
recce

Μια επιλογή του tempest από την ιταλία θα κάνει μια ενδεχόμενη ελληνική συμμετοχή στο consortium του fcas (έστω και λίγο) πιο σημαντική και ίσως τότε θα πρέπει να επιδιωχθεί ενεργά και ενδεχομένως με ανταλλάγματα.