23.5 C
Athens
Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2020
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Η Ιταλία σχεδιάζει αποσύρσεις μεταφορικών ελικοπτέρων

Η Ιταλία σχεδιάζει αποσύρσεις μεταφορικών ελικοπτέρων

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στο περιθώριο του ιταλικού προγράμματος προμηθειών «DPP 2017-2019», η Ιταλία σκοπεύει να αποσύρει έναν μεγάλο αριθμό μεταφορικών ελικοπτέρων, βάσει σχέδιου σταδιαικής απόσυρσης. Έτσι το 2018 προβλέπεται να τερματισθεί η καριέρα των παλαιών μεταφορικών ελικοπτέρων CH-47C, που αντικαθίστανται από 16 CH-47F. Το 2007 βρίσκονταν σε υπηρεσία 22 CH-47C, εκ των οποίων δεν γνωρίζουμε πόσα είναι ακόμη επιχειρησιακά. Ο στόλος των πολυάριθμων AB-205/212/412 θα ακολουθήσει το 2021. Τα ελικόπτερα της οικογένειας που το 2007 ανέρχονταν σε 101, και τώρα αντικαθίστανται από 59 NH-90.

Αντίστοιχο πρόγραμμα αποσύρσεων υπάρχει για ορισμένα πλοία του Ιταλικού Ναυτικού, με τον παροπλισμό του πλοίου Γενικής Υποστήριξης Etna να γίνεται το 2025 και των σκαφών ναρκοπολέμου Lerici / Gaeta να ολοκληρώνεται μέχρι το 2022. Στον Στρατό Ξηράς, οι Ιταλοί φίλοι (αν υπάρχουν) του M113, θα δυσαρεστηθούν, καθώς αυτό σχεδιάζεται να αποσυρθεί μέχρι το 2020…

Θεωρητικά πάντα μιλώντας, τα AB-212/412 θα μπορούσαν να αποτελέσουν προσωρινή λύση για την χώρα μας αν δεν έχει υπάρξει κάποια νέα προσθήκη μεταφορικού ελικοπτέρου (UH-60) έως τότε στην Αεροπορία Στρατού. Ταυτόχρονα θα μπορούσαν ορισμένα να θεωρηθούν κατάλληλα για την κάλυψη αναγκών των άλλων Κλάδων ή των Σωμάτων Ασφαλείας. Απλά να πούμε πως η Ιταλία τα χρησιμοποιεί πολλές δεκαετίες, και τα περισσότερα από αυτά έχουν πολλές ώρες πτήσης. Επίσης να ενημερώσουμε πως το οποιοδήποτε μεταχειρισμένο υλικό δεν θα έρθει άνευ τιμήματος, έστω και “συμβολικού” (κοινώς το “τσάμπα” ας το ξεχάσουμε).

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  
- Advertisement -

59 ΣΧΟΛΙΑ

59 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Spyros

Μισό, να ανανεώσω το τεφτέρι: Λοιπόν, οι Αμερικανοί για τη βάση της Σούδας θα δώσουν αναβάθμιση F-16, τα Kiowa και συν αυτώ όπλα, και 1-2 μοίρες F-35 να μας βρίσκονται. Άλλα Chinook να βάλω; Οι Ιταλοί τώρα μπορεί να θέλουν τη Καλαμάτα για εκπαίδευση με τα M-345 (όχι δε το έχω διαβάσει πουθενά, αλλά αυτοί που έλεγαν για τα F-35 στην Ανδραβίδα πιο έξυπνοι ήταν;), οπότε θα μας δώσουν μερικά απο τα τελευταία, και πλεονασμάτικά ΑΒ412, μερικά Chinook και κανένα Μ113 (γιατί όχι, μπορεί να θέλουμε να ανοίξουμε κανένα μουσείο). Α, τα πλοία ξέχασα, αλλά απο αυτά δε ξέρω. Όποιος… Read more »

Γιάννης Μ.

Ξέχασες τα abrams 😛

Spyros

Ωχ ναι, και τα Μ2..!

ΓΙΑΝΝΗΣ

To έχω σκεφτεί τουλάχιστον πριν 2 χρόνια το να πάρουμε αριθμό ιταλικών AB-212 και -412 για να αντικαταστήσουμε τα Χιούι του Ε.Σ και της Π.Α. Από το 2011 υπάρχει διαταγή του Γ.Ε.Σ να μην πετάνε τα Χιούι επάνω από θάλασσα. (βέβαια γίνονται εξαιρέσεις…)
Δεν γίνεται να μεταφέρουμε κόσμο σε νησιά με μονοκινητήρια ε/π…

EVANS

Να υποθέσω ότι τη διαταγή του ΓΕΣ την έχεις διαβάσει ή τουλάχιστον την έχεις δει και δεν στο έχει μεταφέρει κάποιος “φίλος”, “κουμπάρος”, “συγγενής”…Πότε διάβασες και όχι άκουσες, αεροδιακομιδή από νησί με μονοκινητήριο Ε/Π;

ΓΙΑΝΝΗΣ

Σιγά μην γίνονται αεροδιακομιδές με Χιούι ή AB-206.

Walton

Μην βάζετε στοίχημα, γιατί θα το χάσετε τουλάχιστον σε ότι αφορά την ΠΑ.

ΓΙΑΝΝΗΣ

Από την 358 μου έχουν πει ότι πετάνε μόνο επάνω από την ξηρά και αυτό την ημέρα. Κάνουν μεν νυχτερινές πτήσεις αλλά μόνο στον κύκλο του αεροδρομίου Ελευσίνας. Από τι ξέρω τα Χιούι του Ε.Σ δεν κάνουν αεροδιακομιδές από τα νησιά. Για τα Χιούι της Π.Α και επάνω από την ξηρά δεν τίθεται -τόσο- θέμα. Χώρια που υπάρχει πρόβλημα ότι και να πρέπει να πάνε άλλα ελικόπτερα οι διαθεσιμότητες στα Σούπερ Πούμα είναι χάλια. Θυμάμαι πριν 2 χρόνια που μου έλεγαν στην Ελευσίνα ότι πανηγύριζαν που κατάφεραν να πετάξει ακόμη ένα Σούπερ Πούμα. Το 4ο από τα 12. Ενώ ως… Read more »

ΓΙΑΝΝΗΣ

Αν κοιτάξει κανείς την ιστοσελίδα της Π.Α για φέτος αναφέρει ως τώρα 32 αεροδιακομιδές με ΑΒ-205 και 33 με Β-212. Για τα 212 μου είχαν πει ότι κάνουν και αυτά αεροδιακομιδές. Βέβαια το είχα καταλάβει πως αυτά τα ελικόπτερα δεν τα έχουν μόνο για μεταφορά υψηλών προσώπων. Κάτι που έχω σκεφτεί από χρόνια είναι τα AB-212 ASW και EW του Π.Ν να μετατραπούν σε SAR για να αντικαταστήσουν τα μονοκινητήρια AB-205. Ανάλογη κίνηση έχουν κάνει και άλλες χώρες όπως π.χ η Ισπανία που τα ASW της τα μετέτρεψε σε μεταφορικά. Είναι μία λύση αυτή για να αντικαταστήσουμε τα AB-205 SAR… Read more »

Flight

Τι πρόταση ακριβώς;

Manolis
ΓΙΑΝΝΗΣ

Απάντηση στην ΠΤΗΣΗ και ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
Να συνεπιχειρούν από κοινού τα ελικόπτερα αλλά το οικονομικό βάρος θα το αναλάμβανε η αεροπορία. Η αεροπορία απέρριψε την πρόταση.

Flight

Ενδιαφέρον…

Προβοκάτωρ

Απλώς έχει γνωστούς ανώτατους αξιωματικούς ε.ε. & ε.α., πρώην και νυν υπουργούς άμυνας και πρόσβαση σε εμπιστευτικά έγγραφα καθώς γνωρίζει τα πάντα για το τι υλικό χρειάζεται ο κάθε κλάδος (παλιά τον λέγανε και Κλαδιανο)

Manolis

Αρ γιου σουρ?

ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν έχω καμμία σχέση με αυτόν που τον λένε ή τον έλεγαν Κλαδιανό. Που μάλιστα του τα έχωνα χοντρά για αυτά που έγραφε όπως για πυραύλους SM-6 σε Α.Β, ότι σύντομα θα έχουμε F-35B σε νησιά κτλ σχιζοφρενικά.

som1els

Βαλε και τις μιζες που θα επαιρνε ο ΥΕΘΑ για τις τετραφυλλες ελικες, στην Προελαση ανεφερε το ακριβες ποσο ..της μιζας.

ΓΙΑΝΝΗΣ

Την διαταγή που υπάρχει δεν την έχω δει ακόμη αλλά θα την δω τις επόμενες ημέρες και θα την φωτογραφίσω να την έχω έτσι για αρχείο. Με αφορμή μία είδηση για τα Καίοβα, την μετέφερα σε φίλο που αμέσως τηλεφώνησε στον Δ.Α.Σ για να μάθει περισσότερα. Μετά στις συναντήσεις τους για όλα τα θέματα που αφορούν την Α.Σ, ο Δ.Α.Σ του είπε για αυτή την διαταγή του 2011 και του έδωσε ένα αντίγραφο της. Έμαθα προφορικά για αυτή και είχα την εντύπωση, από κάποια συμβάντα, ότι γίνονται εξαιρέσεις της. Σήμερα όμως έμαθα ότι η διαταγή δεν τηρείται. Γιατί υπάρχει σε… Read more »

Νίκος

Περίεργη διαταγή αυτή του ΓΕΣ, γιατί εγώ φέτος έχω δει στο νομό Λαρίσης τέσσερις (4) φορές UH-1H του ΕΣ να πετάνε κανονικότατα πάνω από τη θάλασσα.

Φαίνεται στην Αεροπορία Στρατού είναι εντελώς απείθαρχοι και γράφουν αυτές τις διαταγές εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

ΓΙΑΝΝΗΣ

Το γράφω σε παρένθεση ότι βέβαια γίνονται εξαιρέσεις. Βέβαια δεν είδες αν πήγε π.χ στην Χίο ή σε κάποιο άλλο νησί…. (πιστεύω καταλαβαίνεις τι εννοώ)

EVANS

Ποιά από τις δύο παραγράφους να πρωτο σχολιάσω;
Η “μπαρουφολογία” σε όλο της το μεγαλείο!

DangerJetExhaust

Μια λύση για τα νησιά, μέχρι να βρεθούνε ελικόπτερα:
https://youtu.be/2q8fBMpJ_kE

georgosk

Το πιο ενδιαφέρον κατά την γνώμη μου είναι το Π.Γ.Υ. κλάσης Etna. Της ίδια κλάσης είναι και το ΠΓΥ Προμηθέας του ΠΝ που ναυπηγήθηκε στις αρχές της χιλιετίας. Πρόκειται για σύγχρονο σχέδιο και η απόκτησή του νομίζω θα ήταν σημαντική προσθήκη για το ΠΝ.

Manolis

1) Τα 2 πλοια εχουν σημαντικες διαφορες.
2) Το πλοιο δεν θα δοθει τζαμπα.
3) Ο -μοναδικος- Προμηθεας ειναι τοσο απαραιτητος ανα πασα στιγμη στο ΠΝ, που καθε καλοκαιρι πηγαινει ομαδα στρατιωτικων γιατρων αρκετες μερες περιοδεια στα νησια της αγονης γραμμης για να εξεταζουν προληπτικα τους ντοπιους , χωρις να χρησιμοποιουνται τα δικα του ιατρεια ή αλλες εγκαταστασεις του (αφου το 10.000 τονων πλοιο αγκυροβολει αροδου στ’ανοιχτα) και χωρις βεβαια να εκτελει τον κυριως ρολο του.
Ε, να μην παρουμε και ενα ακομη να εχουμε?

georgosk

Μάλλον δεν έχουμε την ίδια γνώμη για το πόσο σημαντικά είναι τέτοια πλοία σε περίοδο επιχειρήσεων και πολεμικών συγκρούσεων. Το παράδειγμα από τον πόλεμο στα Φώκλαντ είναι χαρακτηριστικό.

ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν είναι το ίδιο να επιχειρεί μια αρμάδα 100 πλοίων 8 χιλιάδες μίλια μακριά από το μητροπολιτικό έδαφος με το να επιχειρεί μία δύναμη πλοίων στο Αιγαίο.

Manolis

Δεν εξεφρασα καμμια γνωμη. Just facts.

ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε ότι αφορά την αγορά ενός μεταχειρισμένου Π.Γ.Υ (π.χ του Νέο-Ζηλανδικού Endeavour που θα αντικατασταθεί σύντομα από νέο πλοίο) από την διοίκηση φρεγατών λένε πως τα λεφτά είναι προτιμότερο να δοθούν για την αγορά ενός συστήματος R.A.M. Toυς είναι πιο απαραίτητο από ένα ακόμη Π.Γ.Υ. Λένε πως οι όποιες επιχειρήσεις εναντίον της Τουρκίας δεν θα κρατήσουν τόσο ώστε να χρειαζόμαστε και άλλο Π.Γ.Υ. Σε ότι αφορά το Προμηθεύς αγοράστηκε γιατί θέλαμε ένα καλό και ακριβό πλοίο πιο πολύ για τις αποστολές του ΝΑΤΟ. Υπήρχε άλλη λύση που κόστιζε το 1/6 του Προμηθεύς. Ήταν μία εποχή που στις Ε.Δ τα ήθελαν… Read more »

SZEF

Εννοεις το Ισπανικο ENSENADA?

Manolis

Αξιζει εδω να αναφερουμε οτι τα υπο απαοσυρση Ιταλικα CH-47C ειναι συνομιλικα (και απο την ιδια γραμμη παραγωγης βεβαια της Elicotteri Meridionnali) με τα δικα μας αρχικα 10 (-1) Σινουκ. Μια και εχουμε πιασει τα παλια λοιπον, θυμαμαι οτι αρχες δεκαετιας ’90 , εγινε ξαφνικα “επιτακτικη αναγκη” ο ριζικος εκσυγχρονισμος τις ΗΠΑ των (μολις 10-12 ετων απο κατασκευης!) ελληνικων CH-47C , μεχρι και αλλαγη κινητηρων , διοτι “η κατασκευαστρια εταιρια δε θα υποστηριζε τον τυπο σε λιγα χρονια” κλπ,κλπ. Λογω του “επιτακτικου” εκσυγχρονισμου που επρεπε απαραιτητα να γινει στις ΗΠΑ -και οχι στη διπλανη Ιταλια, που καλλιστα θα πηγαιναν ενα-ενα… Read more »

Giorgos tsagaris

Tον ιδιο σανό ταίζουν κι τωρα με τα Απατσι….
Οπου Ιταλους βαλε Ισραηλ…. και ΠΟΛΛΑ αλλα παραδειγματα….
ΟΛΟΙ ομως το καλομασανε το σανο αυτο….

ΓΙΑΝΝΗΣ

Yπάρχει πρόβλημα να δώσουμε μια δουλειά στο Ισραήλ. Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες. Πάντως ένα παράδειγμα. Πριν κάμποσα χρόνια είχε αγοραστεί ένα ισραηλινό simulator για τα F-16 μας. Kαι προβλήματα υπήρξαν και οι ισραηλινοί προκάλεσαν πρόβλημα στον τότε δικό μας προσπαθώντας να συνδέσουν και τους 2 να συνεργάζονται μεταξύ τους.
Σε ότι αφορά το να εκσυγχρονιστούν τα Απάτσι μας με ισραηλινά συστήματα πάλι στην πορεία θα υπάρχει πρόβλημα γιατί θα υποστηρίζονται σε ποσοστό 70%. Πέρα αυτού δεν υπάρχουν λεφτά για να γίνει ο εκσυγχρονισμός. Εδώ δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για ανταλλακτικά.

Manolis

To περιοδικο εχει αφιερωσει κανονικο αρθρο στον Ισραηλινο εξομοιωτη (των μπλοκ-30 αν θυμαμαι καλα). Τον κανανε περισσοτερο ενα πολυ ακριβο game simulator, παρα κανονικος εξομοιωτης πολεμικου αεροπλανου.

ΓΙΑΝΝΗΣ

Θυμάμαι χωρίς να είμαι όμως 100% σίγουρος ότι το simulator ήταν για τα Μπλοκ-50. Kανονικά είναι προσομοιωτής και όχι εξομοιωτής. Πάντως με πρώην υπαρχηγό της Π.Α που τον ξέρω από το 1983, τον λέει πάντα simulator.
Αν τελικά αφορούσε τα Μπλοκ-50 η διασύνδεση με αυτόν των Μπλοκ-30 απέτυχε με αποτέλεσμα και οι 2 να μην δουλεύουν για κάποιο καιρό με ότι συνεπάγεται αυτό.
Από τις Ε.Δ δεν θέλουν να δώσουν συμβόλαια στους ισραηλινούς. Βέβαια αυτοί μας έχουν προτείνει να αγοράσουμε διάφορα όπλα τους όπως π,χ παλαιότερα μας προσέφεραν ένα τροποποιημένο α/α σύστημα για την αντικατάσταση των Χωκ του Ε.Σ, κ.α.

Manolis

Οχι, τη στιγμη που ειμαστε οι τελευταιοι χρηστες του -Α στον κοσμο χωρις σοβαρο στοκ ανταλλακτικων (τα σκουπισαν οι Ισραηλινοι) και χωρις εργοστασιακες επισκευαστικες δυνατοτητες , αυτο το προβλημα ειναι υπαρκτο. Και δε μιλαμε καθολου για τις τεραστιες δυνατοτητες που θα προσφερε η αναβαθμιση σε -D.

Flight

Δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό. Οι περισσότεροι θεωρούν πως έχει να κάνει με προϊόντα ελασματουργίου. Δεν καταλαβαίνουν πως έχει να κάνει με τα ηλεκτρονικά που είναι πεπαλαιωμένα. Και είναι σαν να προσπαθείς να βρεις ανταλλακτικά, μνήμες ή σκληρούς δίσκους για υπολογιστή 486.

Manolis

Αμα ψαξουν στο ΠΝ, πρεπει να εχει πολυ πραμα απο 386-486…

Giorgos tsagaris

Aν οι ”περισσοτεροι” εινα αναγνωστες σας απο τισ αρχες της δεκαετιας του 80 αποφοιτοι τριτοβαθμιας (με μειωμενη μαλλον αντιληψη-?-) count me in.
ΔΕΝ εγραψα να μεινουν τα “Α” ως εχουν…Αναβαθμιση -αντικατασταση των απαρτιων που ειναι απαριατητο να γινει
χωρις απαραιτητα να γινουν ”D”
Αλλο το ενα και αλλο το αλλο.(Ξαναγραφω).

Flight

Δεν απαντήσαμε σε εσάς προσωπικά, ήταν γενικό το σχόλιο. Τώρα, σε ότι αφορά τα -Α, δεν υπάρχει κάτι “ενδιάμεσο”, ή τα πας σε -D (-E τώρα, το -D μας τελείωσε) ή τα αφήνεις εκεί που είναι. Εκτός αν έχετε κάτι άλλο στο μυαλό, οπότε μοιραστείτε το μαζί μας.

Giorgos tsagaris

Αλλο το ενα και αλλο το αλλο.
Φυσικα και ο εκσυγχρονισμος τωμ Σινουκ στις ΗΠΑ απεδωσε ασυγκριτες δυνατοτητες σε σχεση με την Ιταλικη επιλογη.
Αυτο ηταν το ζητουμενο?
Αν ναι τοτε καλως εγινε.

Το θεμα μας ειναι ”ο εκβιασμος”…

ΓΙΑΝΝΗΣ

Πριν κάποιο καιρό σε κάποια κλειστή-φιλική συζήτηση ένας γνωστός στρατιωτικός ε.α που ήταν Α/ΓΕΑ και έπειτα Α/ΓΕΕΘΑ είπε για τα Απάτσι, ότι για εμάς αυτά τα ελικόπτερα είναι πολλαπλασιαστές ισχύος και πως μακάρι να είχαμε 50 Απάτσι Λονγκ Μπόου. Επίσης πως είναι μεγάλο λάθος που ως τώρα δεν έχουμε αποκτήσει τον Hellfire -L για τα Λονγκ Μπόου. Επί ευκαιρίας άντε να γράψω ακόμη μερικά που είπε. Ότι ήταν λάθος ο εκσυγχρονισμός των Φάντομ, λάθος που δεν εκσυγχρονίστηκαν όλα τα Μιράζ-2000 σε -5. λάθος που δεν επενδύθηκε ούτε ένα σεντ στο πεζικό, λάθος που δεν μπήκε σε παραγωγή το ΤΟΜΑ Κένταυρος… Read more »

Flight

Δεν θα απαντήσουμε, πολλές ανακρίβειες. Μήπως δεν τα είπε αυτός αλλά ειπώθηκαν στην συζήτηση από τρίτους;

ΓΙΑΝΝΗΣ

Aυτός τα είπε.

Giorgos tsagaris

Εκ των υστερων ( να υποθεσω….)

montif74

Πέρα από τα ιταλικά Σινουκ που θα μπορούσαν να αποκτηθούν για πηγή ανταλλακτικών τώρα,δεν βλέπω τι άλλο θα μπορούσε να μας είναι χρήσιμο βραχυπρόθεσμα. Τα άλλα συστήματα θα αποσυρθούν σε 4-5 χρόνια αν όλα πάνε καλά.

Πάντως η αγορά των μεταχειρισμένων συστημάτων θα είναι πάντα επίκαιρη για την Ελλάδα.

ΓΙΑΝΝΗΣ

Τα ιταλικά Σινούκ που θα αντικατασταθούν από νέα, κατασκευάστηκαν στις αρχές του ΄80. Σε λίγο θα είναι 40 χρονών. Δεν συμφέρει η απόκτηση τους από την Α.Σ. Σε ότι αφορά τα πρώτα 10 δικά μας Σινούκ που είναι ίδιας ηλικίας σε λίγα χρόνια θα πρέπει να αντικατασταθούν. Ιπτάμενοι της Α.Σ λένε ότι αυτά τα (σε 3 χρόνια) 40χρόνα ελικόπτερα θα πρέπει να αντικατασταθούν από 15 καινούργια Σινούκ.

Manolis

Τα 9 πρωτα δικα μας. Η ΠΑ ειχε απωλεσει ενα, στη Σαμο νομιζω, πριν τα παραδωσει στην ΑΣ. Γι’αυτο το συμβαν δεν ειχε βγει τιποτε προς τα εξω.

ACHERON

Αργώτερα διάβασα ότι επρόκειτο για μεταφορά εξωτερικά αναρτημένου Skyguard,όταν έγινε ἡ στραβή.

Manolis

To μονο που γραφτηκε τοτε ηταν οτι “μετεφερε εξωτερικα κλωβο ρανταρ”.

tsimuha2

Nα κανει τι στην Σαμο το SKYGUARD, μαλλον κανενα απο τα 2D Radar της SIEMENS επρεπε να ηταν.

ΓΙΑΝΝΗΣ

Ρώτησα εχτές ένα φίλο και μου είπε ότι από τι θυμάται το συμβάν έγινε το 1986. Σε κάποια νησιά υπάρχουν ραντάρ που τα ονομάζουν Σταθμοί Αναφοράς. (Σ/Α) Είναι το ραντάρ και ένα van ελέγχου που έχει τις οθόνες του. Το Σινούκ μετέφερε εξωτερικά το βαν ελέγχου. Ξαφνικά το Σινούκ ,,χτυπήθηκε,, από ένα καθοδικό ρεύμα με αποτέλεσμα πρώτα το van να χτυπήσει στο έδαφος με συνέπεια να καταστρέψει το Σινούκ. To ραντάρ μεταφερόταν από άλλο Σινούκ που ήταν καθ οδόν για την Σάμο.

ΓΙΑΝΝΗΣ

Στις εφημερίδες τις εποχής θυμάμαι είχε γραφτεί κάτι που ήταν απίστευτο. Ότι στο Σινούκ έβαλε φωτιά ένας σμηνίτης. (εμπρησμός με εύφλεκτο υγρό) Δεν ξέρω αν έχουν τα πράγματα έτσι. Επί ευκαιρίας θα ρωτήσω έναν φίλο στην Π.Α να μάθω. Πάντως είναι γνωστή η απώλεια του ελικοπτέρου.

raptor

AB-212/412 Etna και Gaeta είναι κάποιες λύσεις… για τα chinook μάλλον έχουμε κλείσει το λογαριασμό.

ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για πρόσθετα ναρκοθηρικά.

Manolis

Για προσθετα περιπολικα ισως? Αφου κανουν και περιπολιες…

ΓΙΑΝΝΗΣ

Λόγω του μεταναστευτικού υπάρχει ανάγκη για περιπολικά. Ως γνωστό οι τρεις ΤΠΚ S-148 μετέπεσαν σε κανονιοφόρους. Αυτό έγινε για να βοηθήσουν στις αυξημένες ανάγκες, και επειδή οι κανονιοφόροι του Π.Ν έχουν καταπονηθεί. (το ίδιο και σκάφη του Λ.Σ) Βέβαια από το ΓΕΝ λένε ότι είναι λάθος που επενδύθηκαν τόσα λεφτά για κανονιοφόρους αλλά ήταν αναγκαίο κακό αφού το Λ.Σ δεν κάνει σωστά την δουλειά του. Κανονικά την επιτήρηση πρέπει να την κάνει το Λ.Σ. Αλλά που να βασιστεί κανείς σε αυτούς που στην Ρόδο τους είπαν να παραμείνουν στην περιοχή για να παρακολουθούν μία τουρκική φρεγάτα μέχρι να έρθει μετά… Read more »

Chris07

Αντίστοιχο πρόγραμμα αποσύρσεων ferrari υπάρχει; να πάρουμε κανένα ιταλικο να κάνουμε την τρέλα μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ

Να δοθεί στην ΕΛ.ΑΣ. Η οποία έχει ανάγκη από κάποια ελικόπτερα. Ενημερωτικά προτίμηση της είναι τα αμερικανικά Bell-429. Χρειάζεται και ένα μεσαίο μεταφορικό ελικόπτερο για να μπορεί να μεταφέρει 15-20 άτομα. (ομάδες ΕΚΑΜ)

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιτορπιλικά 8.000 τόνων, κορβέτες 1.000 τόνων, ή [email protected]/MMSC των 4.000 τόνων για το ΠΝ; Κι όμως το δίλημμα είναι ίδιο με το F-16 vs...

 Η παρουσίαση της ελαφριάς κορβέτας ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ από την ΟΝΕΧ (ή καλύτερη, η συμφωνία για την με άδεια κατασκευή της στην Ελλάδα), και τα άρθρα...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Τι έγινε στη Λιβύη; Ποιοι βομβάρδισαν τους τουρκικούς MIM-23 HAWK, τι...

42
 Την περασμένη Κυριακή, η μέρα ξεκίνησε το πρωί με μια "περίεργη" είδηση. Τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη έγιναν στόχος αεροπορικής (!) επιδρομής, στην αεροπορική βάση...
Card image

ΠΤΗΣΗ July 2020

Αγορά 3.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 July #374

Αγορά 1.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Νοέμβριος #402

Αγορά 3.99 $

Related News

Τι έγινε στη Λιβύη; Ποιοι βομβάρδισαν τους τουρκικούς MIM-23 HAWK, τι ζημιές έγιναν, τι όπλα χρησιμοποιήθηκαν;

 Την περασμένη Κυριακή, η μέρα ξεκίνησε το πρωί με μια "περίεργη" είδηση. Τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη έγιναν στόχος αεροπορικής (!) επιδρομής, στην αεροπορική βάση...

Πόσο θα κοστίσουν στη Λιθουανία εξι ελικόπτερα Black Hawk;

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει δώσει το «πράσινο φώς» για την πιθανή πώληση έξι ελικοπτέρων γενικής χρήσης UH-60M Black Hawk στη Λιθουανία, με...

Ο Μάικ Πομπέο για τις προσπάθειες ενίσχυσης των εταιρικών σχέσεων με την Κύπρο

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, αναφέρθηκε στις προσπάθειες ενίσχυσης των εταιρικών σχέσεων με την Κύπρο και άλλους περιφερειακούς εταίρους για την προώθηση της...

«Λάθος» η κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας;

Πολιτική θύελλα προκάλεσαν οι δηλώσεις της Γερμανίδας πολιτικού Εύα Χογκλ (SPD) ότι ήταν «λάθος» η κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας το 2011, μια απόφαση...

Η Βραζιλία ξεκίνησε την εγχώρια παραγωγή του Gripen

Η Βραζιλία έχει αρχίσει την κατασκευή τμημάτων για το σουηδικό μαχητικό Gripen σε ένα εργοστάσιο που βρίσκεται κοντά στο Σάο Πάολο, σύμφωνα με ανακοίνωση...
- Advertisement -