Το πλήρωμα του Izumo κάνει ταχύρυθμα για τις νέες αποστολές αεροπλανοφόρου με F-35B

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Οι εργασίες μετατροπής του -προς το παρόν- ελικοπτεροφόρου πλοίου Izumo, του πρώτου της ομώνυμης κλάσης των ιαπωνικών ναυτικών δυνάμεων Αυτοάμυνας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Στα πλαίσια αυτά και το πλήρωμα του πλοίου περνάει από σχετική εκπαίδευση προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέλθει σε αποστολές τελείως διαφορετικές από αυτές που εκτελούσε μέχρι τώρα, που πλέον θα περιλαμβάνουν για πρώτη φορά επιχειρήσεις με αεροσκάφη σταθερής πτέρυγας, ήτοι τα νέα F-35B που έχει παραγγείλει η Ιαπωνία για τα δυο πλοία της κλάσης.

Όλες οι απαντήσεις: Τι χρειάζεται το Izumo (και το… Anadolu) για να γίνει αεροπλανοφόρο

Το πλοίο αναμένεται να είναι έτοιμο εντός του 2020 για να υποδεχθεί τα νέα αεροσκάφη, που όμως σαφώς δεν θα είναι άμεσα διαθέσιμα. Μέχρι τότε τα δυο πλοία θα μπορούν να συμμετέχουν σε ασκήσεις με συμμαχικές ναυτικές δυνάμεις αλλά και φιλοξενούν τα αντίστοιχα F-35B για εξοικείωση με τις νέες δυνατότητες που αυτά θα προσφέρουν.

Ο ανταγωνισμός στην συγκεκριμένη κατηγορία στις ναυτικές δυνάμεις της ανατολικής Ασίας έχει εκτιναχθεί με την Κίνα ήδη να ναυπηγεί το τρίτο της αεροπλανοφόρο και να έχει στο νερό δυο επιχειρησιακά αεροπλανοφόρα, ενώ η Νότια Κορέα έχει εξαγγείλει σχέδια για τη ναυπήγηση δυο μεγάλων αεροπλανοφόρων.

H ομάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Liaoning πλέει ανάμεσα στα ιαπωνικά νησιά…

Οι δυο προτάσεις για το νέο αεροπλανοφόρο της Νότιας Κορέας

Το USS Wasp σε διαμόρφωση αεροπλανοφόρου


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •