Υπάρχουν και Ιάπωνες που δεν θέλουν τα Izumo να γίνουν αεροπλανοφόρα!

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Ιαπωνία εξετάζει την περίπτωση μετατροπής των «αντιτορπιλικών» ελικοπτέρων κλάσης Izumo σε μικρά αεροπλανοφόρα για τη μεταφορά μαχητικών F-35B, αλλά δεν είναι όλοι οι Ιάπωνες υπέρμαχοι της συγκεκριμένης επιλογής.

 

Το εγχείρημα προωθείται για την αντιμετώπιση της κινεζικής ναυτικής επέκτασης, αφού ολοένα και περισσότερο τα κινεζικά πλοία και υποβρύχια διασχίζουν την περιοχή της Οκινάβα και των Μιγιάκο για να κατευθυνθούν στον Δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό. Όμως το έργο δεν βρίσκει σύμφωνο το σύνολο των Ιαπώνων αξιωματούχων. Ένας λόγος είναι πως το σύνταγμα της χώρας θέτει περιορισμούς στην χρήση μαχητικών αεροσκαφών, που επιχειρώντας από τα πλοία, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν σε επιθετικές αποστολές σε άλλα κράτη.

 

Η Ιαπωνία επιβεβαιώνει ότι εξετάζει την μετατροπή των «αντιτορπιλικών» Izumo σε αεροπλανοφόρα

Αλλά με βάση τους «Japan Times» υπάρχουν και επιχειρησιακοί λόγοι. Το Ιαπωνικό Ναυτικό έχει πραγματικά ανάγκη αεροπλανοφόρα ή θα αποτελούν αποκλειστικά πλοία προβολής σημαίας; Για την αποτελεσματική αξιοποίηση των Izumo ως αεροπλανοφόρα η Ιαπωνία οφείλει να έχει τρία ή και τέσσερα πλοία, ώστε να υπάρχει πάντα ένα Izumo σε επιχειρήσεις. Ωστόσο το Ιαπωνικό Ναυτικό διατηρεί σε υπηρεσία μόνο δύο, δίχως κάποια πρόθεση απόκτησης έστω ενός τρίτου πλοίου.

 

Κάθε μετασκευασμένο Izumo θα μπορεί να φέρει 10 μαχητικά αεροσκάφη F-35B, αριθμό που ο απόστρατος αντιναύαρχος Toshiyuki Ito κρίνει απελπιστικά μικρό. Η Ιαπωνία πρόκειται να αποκτήσει 42 F-35B.

 

Όλες οι απαντήσεις: Τι χρειάζεται το Izumo (και το… Anadolu) για να γίνει αεροπλανοφόρο


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
ira-ant
Guest
ira-ant

Ποιο άγαλμα βλέπουμε στο βάθος;

hypnosz
Guest
οικονομικός μετανάστης

Παραδοσιακός γιαπωνέζικος φαλλός, ή είμαι επηρεασμένος από το θέμα;

Nestoras
Member
Noble Member
Nestoras

Διαβάζοντας το προηγούμενο άρθρο σας για τη μετατροπή της κλάσης σε αεροπλανοφόρο, και ιδιαίτερα το διάγραμμα με την τοποθέτηση ως και 25 αν δεν κάνω λάθος αεροπλάνων σε αυτό, ναι μεν θεωρώ αδύνατη την επιχειρησιακή τους χρήση, όταν είναι τόσο πυκνά φορτωμένα, αλλά και 10 είναι το απολύτως μικρότερο νούμερο που αναφέρθηκε! 12 αεροπλάνα είναι απόλυτα εφικτό να χωρέσουν μαζί και με κάποια ελικόπτερα για ανθυποβρυχιακή προστασία. Το ότι οι Ιάπωνες πάνε για 42 αεροσκάφη του τύπου, δείχνει κατά τη γνώμη μου, ότι τρίτο αεροπλανοφόρο είναι επίσης στα σχέδια! Κατανοητό ότι το αεροπλανοφόρο είναι το απόλυτο επιθετικό όπλο και αντίθετο… Read more »

ink
Guest
ink

Mallon pane gia kathara aeroplanofora.. Sintoma tha doume ta hiryo kai Shinano i kana taiho kai tha gelame….