15.2 C
Athens
Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Το J-20 για πρώτη φορά με πλήρες φορτίο βλημάτων στην Zhuhai

- Advertisement -

Το κινεζικό stealth μαχητικό J-20, εμφανίστηκε για πρώτη φορά με πλήρες φόρτο βλημάτων, τη τελευταία ημέρα της μεγάλης έκθεσης Zhuhai 2018.
Το J-20 εκτέλεσε πτήση με ανοιχτό το κοιλιακό φορέα οπλισμού, επιδεικνύοντας 4 βλήματα BVR PL-15 (αντίστοιχα ή ανώτερα των AIM-120D AMRAAM και ενδεχομένως εφάμιλλα των Meteor), με κινητήρα ramjet και ραντάρ AESA και βεληνεκές 300 έως 400 χιλιομέτρων (ανάλογα τη πηγή).
Εξωτερικά και εκατέρωθεν της κοιλιακής αποθήκης βλημάτων, διακρίνονται δυο πύραυλοι IR μικρού βεληνεκούς PL-10.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Em.Ti

Εντύπωση προκαλεί η έδραση των PL-10. Προφανώς στα επιχειρησιακά α/φη θα “κρύβονται” μέσα στους πλαϊνούς θύλακες που ήταν τώρα κλειστοί.

Κapoios Αllos (@Kapoiosmpla)

Είναι η μέθοδος που επέλεξαν οι Κινέζοι ώστε ο αισθητήρας του PL-10 να μπορεί να εγκλωβίσει τον στόχο χωρίς αυτόματη ανάθεση από τους αισθητήρες του αεροσκάφους, σε μια ενδεχόμενη αερομαχία και χωρίς να επηρεάζεται η αεροδυναμική του αεροσκάφους όπως γίνεται πχ με την μέθοδο που επέλεξαν οι Αμερικανοί στο F-22. Ο πύραυλος βγαίνει και παραμένει εκεί μέχρι να εκτοξευτεί ή το τέλος της αερομαχίας.
εδώ ένα gif που δίχνει πως δουλεύει …comment image

Mitsos_Mantzos

Ο PL15 άραγε θα κάνει αυτά που υπόσχεται, και αν ναι το ραντάρ του j-20 θα έχει τέτοια εμβέλεια; Εάν όλα τα παραπάνω ισχύουν μία χαρά κάνει τη δουλειά του, επειδή δεν ειναι τόσο αόρατο σύμφωνα και με το γράφημα που έχει αναρτηθεί στην πτήση. Πάντως άμα αρχίσει να εξαπολύει πυραύλους από τα 300 ++ χιλιόμετρα μετωπική επίθεση, μία χαρά αόρατο ειναι.

Διογένης

Υπάρχει αυτή την στιγμή ραντάρ αεροσκάφους που μπορεί να κάνει στοχοποίηση στα 300 χιλ ;

Lesalaut

Προφανώς οι στόχοι θα εντοπίζονται από ιπτάμενο ραντάρ, θα μεταδίδονται μέσω data link, ο πύραυλος θα εκτοξεύεται προς την θέση όπου πιο πιθανά θα βρίσκεται ο στόχος, μέχρι να ενεργοποιηθεί το ραντάρ του πυραύλου στο τελευταίο στάδιο της αναχαίτισης.

chikichiki

Πιθανότατα όχι αλλά έτσι κι αλλιώς τα 300-400 ονομαστική εμβέλεια είναι. Για βομβαρδιστικά πιθανώς θα είναι χρήσιμο, αλλά για μαχητικά και να τα έβλεπε από τα 300 πάρα πολύ δύσκολα να τα χτυπούσε καθαρά για κινηματικούς λόγους. Αν και σίγουρα οι τεχνολογίες LPI που πιθανότατα ενσωματώνουν J-20/PL-15 σίγουρα αυξάνουν το βαθμό αιφνιδιασμού και άρα την εμβέλεια.

Falcon7

Αυτό πάντως το πραγματικά εντυπωσιακό αεροσκάφος, φαίνεται να έχει δημιουργήσει μεγαλύτερους πονοκεφάλους στους Αμερικάνους απ’ ότι το Su-57. Ειδικά αν έχει και τους κατάλληλους κινητήρες.

AstirKeno

Οι εισαγωγές του Ramjet που είναι? Σε αρκετές φότο που έχουν κυκλοφορήσει και υποδεικνύουν τον PL-15 να φέρεται από κάποιο αεροσκάφος, όπως και οι παραπάνω διακρίνεται ο PL-15 να φέρει 4 πτερύγια στην ουρά και 4 στο μέσο της ατράκτου του. Στις καλλιτεχνικές απεικονίσεις διακρίνεται να φέρει 4 πτερύγια στην ουρά και 2 στο μέσο της ατράκτου του καθώς τα άλλα δύο έχουν αντικατασταθεί από τις δύο ορθογώνιες εισαγωγές αέρα για τον Ramjet σε μία διαμόρφωση αντίστοιχη του Meteor. Μήπως το βλήμα δεν είναι το PL-15 αλλά κάποια νέα έκδοση του PL-12 με ανασχεδιασμένα πτερύγια για εσωτερική μεταφορά σε αποθήκη οπλισμού, σε αντιστοιχία με ότι συνέβη στην έκδοση C του AIM-120?

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Sigma 11515 HN, ιδού η ολλανδική πρόταση φρεγατών για το ΠΝ

Τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε την μεγάλη προσπάθεια της χώρας μας να προμηθευτεί νέα οπλικά συστήματα και να επαναφέρει την διαθεσιμότητα άλλων εκ των υπαρχόντων...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Οι US Marines αποσύρουν 16 πυροβολαρχίες Ρ/Κ πυροβόλων M777Α2. Ευκαιρία για...

81
 Οι Αμερικανοί πεζοναύτες σκοπεύουν να μειώσουν τις ενεργές πυροβολαρχίες ρυμουλκούμενων πυροβόλων M777 από 21 σε μόλις 5 μέχρι το 2030. Οι πυροβολαρχίες που θα...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 January #368

Αγορά 2.29
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 March 2016 #358

Αγορά 2.29

Related News

Η Teledyne εξαγόρασε τη FLIR, κυριαρχώντας σε αισθητήρες στο χώρο της άμυνας

Ακόμη μια μεγάλη εξαγορά καταγράφηκε στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας στις ΗΠΑ με επιπτώσεις όμως και στα αμυντικά συστήματα. Έτσι η Teledyne εξαγόρασε τη...

Αμερικανικά Reaper στη Ρουμανία, κυκλωτική κίνηση για τη ρωσική αρκούδα

Η 71η αεροπορική βάση της Ρουμανίας, στο κέντρο της χώρας, γίνεται το επόμενο σημείο μεταστάθμευσης των MQ-9 Reaper της Αμερικανικής Αεροπορίας. Ήδη η USAF...

Η Ουκρανία ψωνίζει: θαλάσσια περιπολικά από ΗΠΑ, drones από Τουρκία και ΤΟΜΠ «σπιτικά»

Τα γνωστά ταχεία περιπολικά MK VI προμηθεύεται από τις ΗΠΑ η Ουκρανία καθώς σύμφωνα με πηγές του αμερικανικού Πενταγώνου παρήγγειλε 2 έναντι 20 εκατομμυρίων...