Η Ιαπωνία επενδύει $2,1 δις για δύο Aegis Ashore

4
2235
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 28
  •  
  •  

Η Ιαπωνία πρόκειται να αποκτήσει δύο συστήματα Aegis Ashore από τις ΗΠΑ, η DSCA ανακοίνωσε στις 29 Ιανουαρίου 2019.

 

Η πώληση δυνητικού κόστους $2,1 δις θα ενισχύσει τις αντιβαλλιστικές ικανότητες της Ιαπωνίας απέναντι στη βαλλιστική απειλή της Βόρειας Κορέας ή άλλων χωρών. Επίπλεον, η Ιαπωνία συμμετέχει στην ανάπτυξη και αποκτά αντιβαλλιστικούς πυραύλους SM-3 σε συνεργασία με τις ΗΠΑ. Τα δύο συστήματα θα είναι επιχειρησιακά έως το 2023.

 

Σύμφωνα με το “Defense News”, αυτή ήταν η πρώτη ανακοίνωση της DSCA για πωλήσεις οπλικών συστημάτων σε άλλες χώρες μετά τις 18 Δεκεμβρίου 2018, λίγες ημέρες πριν επιβληθεί το Shutdown.

 

Επιτυχής, αυτή τη φορά, κατάρριψη βαλλιστικού πυραύλου από επίγειο SM-3


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 28
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Παλιουρας
Guest
Παλιουρας

Απο λουκουμια ειναι φταιγμενα?
Ακου ενα δις για ενα σταθμο ρανταρ….
Τελειως παραλογες τιμες…

ΥΓ. και εμεις τα θελαμε δωρεαν , μαζι με τα ΑΒ που θα τα κουβαλανε…
Μπεεεε..τι παραμυθα εχουμε φαει ολα αυτα τα χρονια

Γιώργος
Guest

Μπορεί να μπορούν να βγαίνουν με μεγαλύτερη ισχύ από αυτή που μπορεί να δώσει το πλοίο, με βάση τις γεννήτριές του. Αλλιώς γιατί να μην το πάρουν σε πλοίο (φωτογραφίζω ΑΒ) και να το υποβιβάσουν σε σταθερό και ακίνητο στόχο, που θα είναι ο πρώτο ς που θα θελήσει να φύγει ο εχθρός, σε περίπτωση πολέμου;

airman
Guest
airman

Ζωσανε τουςΡωσοκαγκεμπιτες και τους Κινεζομαοιστες με ΑΙΓΙΣ και απο ανατολη (Ιαπωνια,Κορεα) και απο δυση (Πολωνια,Ρουμανια), χωρια τα πλεουμενα 66 ΑΒ, τωρα μενει να τραβηξουνε τη θηλεια.

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Τα περιθωριακά έθνη σύρουν τα ανεπτυγμένα και δημοκρατικά έθνη – δηλαδή τους λαούς που θέλουν να ευημερήσουν, να δημιουργήσουν και να δρέψουν τους καρπούς της οικονομίας και του πολιτισμού, αντί να ετοιμάζονται ισοβίως για μια τιτανομαχία όπως τα περιθωριακά έθνη, ιδεώδες πρόσχημα για τη διαιώνιση των τυραννιών τους … – στην οικονομική κατεξάντληση μέσω της απειλής των βαλλιστικών πυραύλων, που εύκολα παράγονται αλλά δύσκολα αντιμετωπίζονται … Κάτι πρέπει να γίνει γι’ αυτό …. Η “αμοιβαίως εξασφαλισμένη καταστροφή”, κοπής Ψυχρού Πολέμου, δεν αρκεί. Η δυνατότητα πρώτου πλήγματος καθίσταται και πάλι το ζητούμενο. Ίσως αυτές οι σταθμίσεις να ευρίσκονται και πίσω από… Read more »