Η Ιαπωνία αναβαθμίζει 98 μαχητικά F-15J, «έλεγχος τιμών»

8
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει εγκρίνει την πιθανή αναβάθμιση έως 98 μαχητικών F-15J της Ιαπωνικής Αεροπορικής Δύναμης Αυτοάμυνας, με ενδεικτικό κόστος $4,5 δις.

Σύμφωνα με τη σχετική ειδοποίηση της DSCA προς το Κογκρέσο, η Ιαπωνία έχει αιτηθεί την αναβάθμιση έως 98 F-15J στη διαμόρφωση Japanese Super Interceptor, μαζί με έως 103 ραντάρ AESA APG-82(v)1 (πέντε εφεδρικά), 116 υπολογιστές αποστολής Advanced Display Core Processor II (ADCP II) (18 εφεδρικοί) και 101 συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου AN/ALQ-239 DEWS (τρία εφεδρικά). Υπεύθυνες για τις εργασίες θα είναι οι εταιρείες Boeing και Mitsubishi Heavy Industries.

Όπως αναφέρει το «The Drive», η Ιαπωνία έχει περίπου 200 F-15J και ελπίζει να παραλάβει το πρώτο αναβαθμισμένο μαχητικό το 2023. Καρδιά του προγράμματος είναι το ραντάρ AESA APG-82(v)1 που χρησιμοποιείται ήδη στα αμερικανικά F-15E και θα εξοπλίσει τα F-15EX και τα ισραηλινά F-15I. Οι Ιάπωνες μπορεί να συνδυάσουν το ραντάρ με εγχώρια όπλα, όπως ο προηγμένος πύραυλος αέρος-αέρος AAM-4B, ή να αιτηθούν την προμήθεια προηγμένων εκδόσεων του αμερικανικού AIM-120. Το αναβαθμισμένο F-15J θα επιχειρεί από κοινού με το «αόρατο» μαχητικό F-35, με αποτέλεσμα την πλήρη αξιοποίηση των προτερημάτων των δύο τύπων. Τα 98 αναβαθμισμένα F-15J θα μπορούν, τέλος, να μεταφέρουν όπλα αέρος-επιφανείας, σαν το βλήμα ακριβείας AGM-158 JASSM και το JSM. Από την ειδοποίηση της DSCA λείπουν πάντως οποιεσδήποτε αναφορές σε συστήματα IRST ή βελτιώσεις στο cockpit.

Η Ιαπωνία εξετάζει την πώληση των παλιών F-15 για την χρηματοδότηση των F-35

Το τεύχος 401 της Π&Δ Οκτωβρίου 2019 διαθέσιμο ηλεκτρονικά στο Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Guest

Kαι κάποιοι ονειρεύονταν να πάρει η Ελλάδα δύο μοίρες F-15 από την Ιαπωνία . . .

antonis.
Member
Trusted Member
antonis.

Κύριοι της ΠΤΗΣΗΣ&ΔΙΑΣΤΗΜΑ να αναμένουμε εκτενή αναφορά (έντυπη ή και ηλεκτρονική) στον κατάλογο όπλων και ατρακτιδίων (αμερικανικών ή μη) που θα μπορούν να πιστοποιηθούν στα ελληνικά F-16V?

Flight and Space
Admin
Famed Member

Φυσικά!

evaggelos
Member
Noble Member
evaggelos

κοντα 5δις για φ15 δηλαδη παλι φθηνα τη βγαλαμε με τα φ16

stepa
Guest

Mε μεσο ορο ηλικιας τα 30 χρονια ,αν δεν κανω λαθος, αλλη μια αποδειξη οτι για τις εμπνευσμενες σχεδιασεις τα boneyards δεν ταιριαζουν…..ας τα βλεπουν αυτα μερικοι μερικοι…

George Kofteros
Guest
George Kofteros

αγαπητή ΠΤΗΣΗ, μήπως θα έπρεπε να δούμε κάποιο άρθρο αφιερωμένο σε Ιαπωνικά οπλικά συστήματα που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρουν πολύ..???? όπως οι πύραυλοι αέρος επιφανείας ASM-3…??? μήπως να δούμε λίγο το θέμα κάποιας συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με την Ιαπωνία, που να αφορά κάτι πιο ουσιώδες από πυροσβεστικά αεροσκάφη…???? θα ήθελα να δω κάποιο άρθρο σας, παρόμοιο με τα εξαιρετικά άρθρα σχετικά με τα Ισραηλινής προελεύσεως οπλικά συστήματα που έχουν ενδιαφέρον για τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις (μας χρωστάτε το τρίτο μέρος που αφορά τον ΕΣ…!)

MPAMPIS
Member
Noble Member
MPAMPIS

Μα καλα ποτε φτιάχτηκαν αυτά τα F15j????

GUS
Guest
GUS

Εκει το πανε κ οι δικοι μας λογικα με τα F16v, απλα μας λειπουν τα F35 προς το παρον.