Αεροσκάφη και όχι πλοία θέλει να στείλει στον Περσικό η Ιαπωνία, αρνητική στο αμερικανικό αίτημα η Ισπανία

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η ιαπωνική κυβέρνηση εξετάζει τη διάθεση αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας για την προστασία των εμπορικών πλοίων που διασχίζουν το Στενό του Ορμούζ αντί για πολεμικά σκάφη.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα «Mainichi», τα αεροσκάφη προορίζονται να καλύψουν τη σχετική υποχρέωση της ασιατικής χώρας προς τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν ζητήσει από διάφορες χώρες τη συμμετοχή σε μια πολυεθνική ναυτική δύναμη, με σκοπό τη διασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Αραβικής Χερσονήσου και του Ιράν. Με βάση το «Reuters», μερικές από τις χώρες που έλαβαν το αμερικανικό αίτημα την προηγούμενη εβδομάδα είναι η Ιαπωνία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Νότια Κορέα και η Αυστραλία. Σε δεύτερο χρόνο, ωστόσο, το Τόκιο εξετάζει την ανάπτυξη πολεμικών σκαφών στην περιοχή για τη συνοδεία αποκλειστικά πλοίων με ιαπωνική σημαία.

Η Γερμανία δεν θα στείλει πολεμικά πλοία στον Περσικό

Αντίθετα, τη γερμανική οδό μοιάζει να ακολουθεί η Ισπανία, αφού όπως γράφει η εφημερίδα «El Confidencial», η Μαδρίτη «δεν έχει αυτή την εποχή πρόθεση να πάρει μέρος στην αμερικανική αποστολή». Το δημοσίευμα αναφέρει πως το αμερικανικό αίτημα ακόμη μελετάται από τη Γαλλία.

To τεύχος Αυγούστου 2019, Νο399 διαθέσιμο ηλεκτρονικά μέσω Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nicolas
Guest
Nicolas

Γνωριζουμε εαν εχει ζητηθει και απο την ελλαδα?

GiannisKr
Member
Γιάννης Μ.

Η Ελλάδα;

Z10V
Guest
Z10V

Η Ελλάδα δεν διαθέτει κανένα πλοίο να στείλει? Μετά θέλουμε να μας δώσουνε οι αμερκανοί και Tico για τα ωραία μας μάτια

pujozepe
Member
pujozepe

Ας μας δωσουν μερικα και ενα απο αυτα ας το στειλουμε να βοηθησει

npo
Member
Noble Member
npo

Είναι εντυπωσιακό πόσο πολύ έχει ασθενήσει η Αμερικανική επιρροή στους ίδιους τους συμμάχους της τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Μέσα σε μόλις είκοσι χρόνια, κι ενώ είχαν ξεμείνει από αντίπαλο..

Ζούμε σε “ενδιαφέροντες καιρούς” κι αν είναι μια η στιγμή που πρέπει να σοβαρευτούμε, αυτή είναι εδώ και τώρα.