Νέο ερπυστριοφόρο ΤΟΜΑ ανέπτυξε η Ιαπωνία

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter αποκαλύπτουν πως η ιαπωνική αμυντική βιομηχανία δοκιμάζει αυτήν την περίοδο το όχημα ενός νέου τεθωρακισμένου οχήματος μάχης (ΤΟΜΑ). Σε προηγούμενη έκθεση αμυντικού υλικού, η Mitsubishi Heavy Industries είχε αποκαλύψει μοντέλο υπό κλίμακα του νέου τεθωρακισμένου οχήματος που ανέπτυσσε.


Όπως αποκαλύφθηκε, το σχέδιο του ιαπωνικού υπουργείου Αμύνης είναι να παραχθεί μια οικογένεια οχημάτων μάχης και υποστήριξης που θα μοιράζονται κοινά υποσυστήματα, κυρίως στους τομείς του κινητήρα, του συστήματος ανάρτησης, μετάδοσης, ερπυστριών κλπ.

Το νέο όχημα παρουσιάζεται να έχει διαστάσεις 7m x 3.2m x 2.4m, βάρος 24 τόνους και θα αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 70 χλμ./ώρα σε ομαλό έδαφος.


Συγκρίνοντάς το με το υπάρχον ΤΟΜΑ της Ιαπωνικής Χερσαίας Δύναμης Αυτοάμυνας, το Type 89 του 1989, το όχημα δείχνει να έχει εμφανείς ομοιότητες και περίπου τις ίδιες διαστάσεις (Type 89: 6.8×3.2×2.5m). Η θωράκιση του Type 89 είναι από συγκολλημένα τμήματα χάλυβα θωράκισης που προσφέρουν προστασία έναντι ελαφρών όπλων και θραυσμάτων πυροβολικού.

Ωστόσο, η παραγωγή του Type 89 δεν προχώρησε κατά το πρόγραμμα, αφού ο στόχος των 300 οχημάτων δεν υλοποιήθηκε ποτέ, ενώ η παραγγελία των πρώτων 120 οχημάτων σταμάτησε στα 68.


Το Type 89 εξοπλίστηκε με έναν πύργο δύο ατόμων με πυροβόλο των 35 mm, συζυγές πολυβόλο των 7.62 mm και Α/Τ πυραύλους Jyu MAT ανάπτυξης της Kawasaki Heavy Industries. Το όχημα που εμφανίζεται στις πρόσφατες φωτογραφίες είναι χωρίς πύργο.

Να σημειωθεί τέλος πως το σκάφος του Type 89 χρησιμοποιήθηκε από την Mitsubishi για την ανάπτυξη του αυτοκινουμένου πυροβόλου των 155 mm Type 99 με επιμήκυνση του σκάφους κατά έναν τροχό εδάφους.

Το υπάρχον ΤΟΜΑ της JGSDF Type 89

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
evo_iiΧρήστοςACHERON Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
ACHERON
Member
Noble Member
ACHERON

«Το όχημα που εμφανίζεται στις πρόσφατες φωτογραφίες είναι χωρίς πύργο.»
Κι΄όμως,το δεύτερο όχημα στις δύο πρώτες φωτογραφίες,που φέρει πύργο,φαίνεται ότι έχει πανομοιότυπο πήγμα με το προπορευόμενο,άρα είναι παραλλαγή του.

evo_ii
Member
Noble Member
evo_ii

Όντως, φαίνεται σαν “πάντρεμα” του πύργου του Type 89 με το πήγμα του νέου υπό δοκιμή ΤΟΜΑ!

Χρήστος
Guest
Χρήστος

Όλοι ΤΟΜΑ εκτός απο τους φωστήρες του ΕΣ.