16.5 C
Athens
Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Ιαπωνία: Άλλη μια ψήφος εμπιστοσύνης στα αυτοκινούμενα πυροβόλα επί φορτηγών οχημάτων

- Advertisement -

Οι Ιαπωνικές Χερσαίες Δυνάμεις Αυτοάμυνας (JGSDF) πρόκειται να παραλάβουν τη νεώτερη έκδοση αυτοκινουμένων πυροβόλων μακρού βεληνεκούς της βιομηχανίας τους εδραζόμενων επί φορτηγών οχημάτων 8×8.

Η Ιορδανία παρουσιάζει το εγχώρια σχεδιασμένο Α/Κ πυροβόλο RUM II


Σύμφωνα με έγγραφο του Ιαπωνικού Υπουργείου Αμύνης, η Ιαπωνία θα παραλάβει εντός του 2020 επτά τροχοφόρα αυτοκινούμενα πυροβόλα Type 19 των 155 mm. Θα προστεθούν σε μια παρτίδα άλλων 5 οχημάτων που είχε παραλάβει δοκιμαστικά. Συνολικά, αναφέρεται στο έγγραφο η Ιαπωνία θα αφιερώσει 4.7 διασεκατομμύρια Γιεν (44 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) για αυτοκινούμενα πυροβόλα.

Τα νέα αυτοκινούμενα πυροβόλα αναπτύχθηκαν από την βιομηχανία Mitsubishi Heavy Industries και κατασκευάζονται από την Japan Steel Works, όπως και άλλα βαριά θωρακισμένα οχήματα του Ιαπωνικού Στρατού. Η ανάπτυξη των οχημάτων ξεκίνησε το 2011 με σκοπό την αντικατάσταση των ρυμουλκουμένων πυροβόλων FH 70 ευρωπαϊκής σχεδίασης που κατασκευάστηκαν στην Ιαπωνία.

«IDEF 19», τροποποιήσεις στο τροχοφόρο Α/Κ πυροβόλο Yavuz


Το όχημα αποτελεί ουσιαστικά υβρίδιο μεταξύ ενός κοινού στρατιωτικού φορτηγού βαρέων μεταφορών 8×8 RMMV HX (αντίγραφο κατόπιν αδείας από την γερμανική ΜΑΝ) και ενός πυροβόλου διαμετρήματος 155 mm με κάνη 52 διαμετρημάτων. Το όχημα φέρει αυτόματο σύστημα τάξης και ημιαυτόματο σύστημα τροφοδοσίας πυρομαχικών. Υπηρετείται από 5 άτομα προσωπικό.

Α/Κ πυροβόλο CAESAR του Γαλλικού Στρατού εκτελεί βολή στο Αφγανιστάν το 2009. Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα που ανέπτυξε τροχοφόρα αυτοκινούνμενα πυροβόλα σε επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν, τη Συρία και το Μάλι. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, οι υπηρέτες του πυροβόλου παραμένουν ολότελα εκτεθειμένοι κατά τη βολή (φωτογραφία: US ARMY)

Αν και η ιδέα δεν είναι καινούρια, με το γαλλικό σύστημα CAESAR να θεωρείται ο πρωτοπόρος των συστημάτων πυροβόλων (αν και κάποιες νοτιοαφρικανικές προσπάθειες προηγήθηκαν αρκετά, οφείλουμε να ομολογήσουμε) που φέρονται επικαθήμενα σε καρότσες φορτηγών στρατιωτικών προδιαγραφών, όλο και περισσότεροι στρατοί επιλέγουν να αποκτήσουν τέτοια οχήματα αντί των “παραδοσιακών” αυτοκινουμένων πυροβόλων που φέρονται από τεθωρακισμένα, ερπυστριοφόρα οχήματα και προσφέρουν περιμετρική προστασία στο πλήρωμα που υπηρετεί το πυροβόλο εντός ενός θωρακισμένου πύργου.
Όχημα ουκρανικής ανάπτυξης Bohdana. Βασίζεται σε φορτηγό KrAZ-6322. Ακόμα και μικρκότεροι “παίκτες” προβαίνουν στην τροποποίηση παλιότερων συστημάτων ή ανάπτυξη εκ του μηδενός νέων για την παροχή αυτοκίνησης σε ρυμουλκούμενα πυροβόλα και την μείωση του χρόνου τάξης-βολής-αποχώρησης σε ένα πεδίο μάχης που γίνεται όλο και πιο κινητικό και φονικό (φωτογραφία: Ουκρανικό Υπουργείο Αμύνης)

Οι λόγοι είναι κυρίως το κόστος που στην περίπτωση του πρώτου οχήματος είναι σημαντικά χαμηλότερο από ένα βαρύ, τεθωρακισμένα όχημα. Ο κύκλος ζωής ενός τροχοφόρου αυτοκινουμένου (Α/Κ) πυροβόλου είναι σχεδόν ίδιος με ένα κοινό φορτηγό του Στρατού ενώ αντίστοιχα ένα βαρύ Α/Κ πυροβόλο έχει κόστος που προσεγγίζει εκείνο ενός άρματος μάχης. Επιπλέον, τα οχήματα είναι πιο “φιλικά” στο οδικό δίκτυο, καθώς κινούνται με τροχούς αντί για ερπύστριες, είναι πιο γρήγορα, πιο ευέλικτα και το μικρότερο βάρος τους τα κάνει καταλληλότερη επιλογή σε μια χώρα με δίκτυο γεφυρών ελαφράς κατηγορίας και σαθρό έδαφος.

Ο Σερβικός Στρατός έκανε την πρώτη του άσκηση με το Α/Κ πυροβόλο Nora-B52


Από την άλλη, τα οχήματα αυτά είναι κατά κανόνα αθωράκιστα, με ορισμένες βιοχανίες να τοποθετούν θωρακισμένες καμπίνες σε ορισμένα μοντέλα που παρέχουν κάποια προστασία στο προσωπικό αλλά όχι όταν ο γεμιστής και πυροβολητής πρέπει να κατέβουν για να εκτελέσουν τάξη και βολή, δυσκολεύονται να ακολουθήσουν τα ερπυστριοφόρα σε κάποια δύσκολα δρομολόγια εξίσου με άλλα τροχοφόρα και είναι πιο εκτεθειμένα σε εχθρικά πυρά γενικότερα από ένα βαρύτερο ερπυστριοφόρο ομόλογό τους.

Το όχημα ATMOS 2000 της Elbit Systems επελέγη για την αντικατάσταση των Μ-109 του Ισραηλινού Στρατού (φωτογραφία: Elbit Systems)

Παρόλα αυτά, βλέπουμε πως μετά την επιτυχία του CAESAR της γαλλικής GIAT/Nexter όλο και περισσότεροι κατασκευαστές παρουσιάζουν πρωτότυπα των οχημάτων αυτών και όλο και περισσότερα τυγχάνουν επιλογής από Στρατούς ανά τον κόσμο. Το μικρότερο κόστος απόκτησης σε συνδυασμό με τις επιλογές που παρουσιάζει σε ορισμένα εδάφη αποτελούν καλό έναυσμα, με αποτέλεσμα μετά τη Γαλλία, η Σουηδία, το Ισραήλ, η Κίνα, η Σλοβακία, η Ν. Αφρική, η Σερβία και πολλές άλλες χώρες πειραματίζονται ή έχουν ήδη αναπτύξει λειτουργικά πρωτότυπα. Πρόσφατα, η Κυπριακή Εθνοφρουρά έγινε κάτοχος των σερβικών συστημάτων NORA ενώ είχε ήδη εντάξει από δεκαετίας τα σλοβακικά συστήματα ZUZANA που έλαβε από τον Ελληνικό Στρατό. Το 2019, επίσης, ο Ισραηλινός Στρατός αποφάσισε να αντικαταστήσει τα εκατοντάδες Α/Κ πυροβόλα Μ-109 αμερικανικής κατασκευής που διαθέτει από το εγχώριας ανάπτυξης ATMOS 2000.

Το Ισραήλ παραγγέλνει το εγχώριο πυροβόλο μάχης ATMOS


Τα συστήματα αποτελούν ουσιαστικά συνδετικό κρίκο της εξέλιξης μεταξύ ρυμουλκουμένων και αυτοκινουμένων πυροβόλων, συνδυάζοντας πλεονεκτήματα και των δύο χωρίς, ωστόσο, να είναι εντελώς απαλλαγμένα από μειονεκτήματα και τα ίδια. Η δράση τους σε ένα σύγχρονο πεδίο μάχης μπορεί να είναι εξαιρετική -ειδικά όταν εξοπλίζονται με πυροβόλα μεγάλων διαμετρημάτων που επιτρέπουν βολές σε αποστάσεις πολλών δεκάδεων χιλιομέτρων- αλλά σε ένα περιβάλλον που ο εχθρός θα έχει ικανότητα εκδικητικού πυρός ή “μολύνει” το πεδίο με μονάδες ειδικών επιχειρήσεων ικανών να πλήξουν τους ακάλυπτους υπηρέτες των πυροβόλων ή τα εκτεθειμένα κατά κανόνα υποσυστήματα και εκρηκτικά, η κατάσταση ευννοεί μάλλον “παραδοσιακά” καλά θωρακισμένα οχήματα.

Στιγμιότυπο από ασκήσεις της Κυπριακής Εθνοφρουράς. Τα οχήματα ZUZANA αναπτύχθηκαν επί του σλοβακικού οχήματος Tatra 813 με θωρακισμένη καμπίνα και θωρακισμένο πύργο για το πυροβόλο των 155 mm.
(φωτογραφία: Κυπριακή Εθνική Φρουρά)

Πηγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
BGK

Τα πυροβόλα (οι κλασεις τους) διακρίνονται με βάση την κίνηση (Α/Κ, Ρ/Κ), την θωράκιση (θωρακισμένα, μη θωρακισμένα) και το σύστημα κίνησης.
Συνεπως, είναι άδικο να συγκρίνουμε τα πυροβόλα μόνο με βάση έναν και μόνο έναν παράγοντα.
Γιατί εγω π.χ. καταλαβαίνω από το άρθρο πως τα Α/Κ ερπυστριοφόρα πυροβόλα είναι καλύτερα θωρακισμένα από τα Α/Κ τροχοφόρα. Δηλαδή, τα Μ110Α2 είναι καλύτερα θωρακισμένα από τα ZUZANA.

Lesalaut

Το βασικό προσόν των ερπυστριοφόρων είναι η δυνατότητα τους να τάσσονται παντού, ενώ επιπρόσθετα έχουν μικρότερο όγκο από τα περισσότερα τροχοφόρα Α/ΚΠ, άρα παραλλάσσονται καλύτερα. Φυσικά η θωρακισμένη καμπίνα προφυλάσσει το πλήρωμα κατά την κίνηση, ίσως την πιο επικίνδυνη φάση όταν εκτελείται shoot and scoot. Πολλή καλή λύση για κράτη που δεν αντιμετωπίζουν ισάξιο αντίπαλο, ενδεχομένως και για παράκτια άμυνα, σύμφωνα με το παράδειγμα Σουηδών και Ρώσων.

x-m

“Η δράση τους σε ένα σύγχρονο πεδίο μάχης μπορεί να είναι εξαιρετική ,αλλά σε ένα περιβάλλον που ο εχθρός θα έχει ικανότητα εκδικητικού πυρός ή “μολύνει” το πεδίο με μονάδες ειδικών επιχειρήσεων ικανών να πλήξουν τους ακάλυπτους υπηρέτες των πυροβόλων ή τα εκτεθειμένα κατά κανόνα υποσυστήματα και εκρηκτικά, η κατάσταση ευννοεί μάλλον “παραδοσιακά” καλά θωρακισμένα οχήματα”.
Που λέει ότι γενικά τα Α/Κ ερπυστριοφόρα είναι καλύτερα θωρακισμένα απο τα τροχοφόρα;
Ειδικά για το Μ110, άνετα θα μπορούσε να λέει ότι είναι καλύτερο απο την Σλοβακική κωμωδία, όχι ότι είναι καλύτερα θωρακισμένο (ποιά θωράκιση δηλαδή….;).

Koursaros312

Όλα καλά είναι, για τον ΕΣ όμως κάνουν και μήπως να κοιτούσαμε για περισσότερα Pzh 2000 μιας και με τα πολλά και τα λίγα έκλεισαν 20 χρόνια στον ΕΣ και τα 24 δεν σίγουρα είναι είναι αρκετά, από το να αρχίσουμε τους πειραματισμούς σε κάτι που δεν γνωρίζουμε;

x-m

Απο το 2018 έχουν σε αποθήκευση καμιά 80αρια, Ολλανδοί και Γερμανοί. Ενδιαφέρθηκε κανείς;

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ενδιάμεση Λύση Made In France για το Πολεμικό Ναυτικό, FREMM, LaFayette, οι Γάλλοι βάζουν τα δυνατά τους

 H έλευση της Φλοράνς Παρλί στο τέλος Ιανουαρίου (περίπου στις 25 του μήνα), προκειμένου να παραστεί στις υπογραφές των συμβάσεων, που έχουν να κάνουν...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Φρεγάτες για το ΠΝ: Σκληρός Ανταγωνισμός, το ΠΝ θα πάρει αυτό...

110
 Με προηγούμενό μας άρθρο με λεπτομέρειες της ολλανδικής πρότασης για φρεγάτες κλάσης Sigma 11515 HN στο ΠΝ, η ΠΤΗΣΗ συνεχίζει τα στοχευμένα ρεπορτάζ στις...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Ιούλιος #398

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 August #375

Αγορά 2.29

Related News

Σουηδοί, Σέρβοι, Γάλλοι και Ισραηλινοί διαγωνίζονται στις ΗΠΑ για το νέο Α/Κ πυροβόλο του Στρατού των ΗΠΑ

Αυτοκινούμενα πυροβόλα από το Ισραήλ, τη Σερβία, τη Γαλλία και τη Σουηδία καθώς και αμερικανικά σχέδια θα λάβουν σύντομα μέρος στον διαγωνισμό βολών για...

“Μαγνητική ασπίδα” για προστασία από σμήνη drone από εταιρεία στο Ντουμπάι

Η Cusp Technologies, μια εταιρεία προϊόντων τεχνολογίας με έδρα στο Ντουμπάι, ανέπτυξε ένα πρωτοποριακό σύστημα που χρησιμοποιεί μαγνητικές ακτίνες σε πολλές εφαρμογές, μεταξύ των...

Φρεγάτες για το ΠΝ: Σκληρός Ανταγωνισμός, το ΠΝ θα πάρει αυτό που θέλει και στην καλύτερη τιμή

 Με προηγούμενό μας άρθρο με λεπτομέρειες της ολλανδικής πρότασης για φρεγάτες κλάσης Sigma 11515 HN στο ΠΝ, η ΠΤΗΣΗ συνεχίζει τα στοχευμένα ρεπορτάζ στις...