Η Ιαπωνία αποκτά περισσότερους SM-3, «έλεγχος τιμών»

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει εγκρίνει την πώληση 73 πυραύλων επιφανείας-αέρος SM-3 Block IIA στην Ιαπωνία, με εκτιμώμενο κόστος $3,3 δις.

Σύμφωνα με τη σχετική ειδοποίηση της DSCA προς το Κογκρέσο, στο πακέτο περιλαμβάνεται μαζί με τους SM-3 Block IIA ποσότητα κανίστρων MK 29 με συλλογές τοποθέτησης, αποθήκευσης και μεταφοράς, καθώς επίσης υπηρεσίες τεχνικής βοήθειας και λογιστικής υποστήριξης.

Το ιαπωνικό αντιτορπιλικό Atago καταρρίπτει βαλλιστικό πύραυλο με SM-3

Η Ιαπωνία είναι ο μοναδικός εξαγωγικός χρήστης του πυραύλου SM-3, αξιοποιώντας τον σε πολεμικά πλοία και μελλοντικά στα δύο υπό κατασκευή συστήματα Aegis Ashore και η αγορά τους γίνεται στα πλαίσια αντιμετώπισης – κατά κύριο λόγο – του βορειοκορεατικού οπλοστασίου βαλλιστικών πυραύλων.

To τεύχος Αυγούστου 2019, Νο399 διαθέσιμο ηλεκτρονικά μέσω Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Kimon
Member
Famed Member
Kimon

45.000.000 ο πύραυλος; Ακόμη και με τα κάνιστρα και τις υπηρεσίες λογιστικής εξυπηρέτησης δείχνει ότι μια σοβαρή αντιβαλιστική άμυνα κοστίζει.. εμείς τι κάνουμε σε αυτόν τον τομέα;

giannis82
Member
Active Member
giannis82

Σοβαρά τώρα? 45εκ ο πύραυλος? τι είναι ο πύραυλος φ35? έχουνε ξεφύγει μερικοί με τις τιμές..
ΑΝ είναι επιτυχής η βολή του παίζει να ρίξει στόχους που κοστίζουν κλάσματα σε τιμή.. Για να μην πάρουμε πχ μια λογικη ότι ίσως εκτοξευτούν πάνω από ένας για ένα στόχο.

randomname
Member
Noble Member
randomname

Μπορεί οι στόχοι να κοστίζουν κλάσματα της τιμής του sm3. Αλλά το πλοίο που θα σώσει μπορεί να κοστίζει δις…