Η Ιαπωνία μελετά την αγορά ακόμη 100 F-35

4
1076
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 36
  •  
  •  

Η Ιαπωνία εξετάζει την προμήθεια ακόμη 100 μαχητικών αεροσκαφών F-35 από τις ΗΠΑ, αναφέρει το “Nikkei Asian Review”.

Σύμφωνα με το πλάνο, τα νέα F-35 προορίζονται να αντικαταστήσουν ποσότητα μαχητικών F-15. Κάθε ένα F-35 κοστίζει ¥10 δις ($88,1 εκατ.), κάτι που σημαίνει ότι για την αγορά των 100 αεροσκαφών θα απαιτηθεί δαπάνη ¥1 τρις ($8,81 δις).

Η Ιαπωνία σχεδιάζει να εγκρίνει την προμήθεια στα μέσα Δεκεμβρίου. Για την ώρα υπάρχουν υπό παραγγελία 42 F-35A, με σκοπό την απόσυρση των F-4 το 2024. Με βάση πάντως δημοσίευμα του “Reuters”, η νέα προμήθεια θα περιορισθεί γύρω στα 40 μαχητικά.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 36
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Guest
Σπύρος

Φήμες πως ενδέχεται να πωληθούν σε ευνοϊκότερη τιμή λόγω της ανάγκης αντικατάστασης εθνοσήμων και άλλων συμβόλων με μια ημισέληνο, ελέγχονται για την ακρίβειά τους… grin

Spirit
Guest
Spirit

Φωνές κακό, οδυρμοί, ιπτάμενο τούβλο, δεν στρίβει δεν χορεύει, δεν προχωράει… άντε γεια.

AlxPorto
Guest
Πορτοκάλης Αλέξανδρος

Παραγγελία για επιπλέον αεροπλάνα που εκτός της έκδοσης “Α” θα περιλαμβάνει (με βάση άλλη ανάρτηση στην σελίδα) και την έκδοση “Β”

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Τα πράγματα λοιπόν αρχίζουν και μπαίνουν στη θέση τους. Ακόμη και για έθνη, που ανήκουν στα πέντε πρώτα σε οικονομική ισχύ και τεχνολογική βάση στον κόσμο, η ανάπτυξη εθνικού μαχητικού είναι ουτοπία. Καθίσταται προνόμιο ΗΠΑ και Κίνας. Οι υπόλοιποι εν συμπράξει και αν … Τα έθνη που αντιμετωπίζουν απειλή ευρισκόμενη στη στάθμη της επιστήμης και της τεχνικής, επιλέγουν F-35 λόγω χαμηλής παρατηρησιμότητας/εμβέλειας/επίγνωσης τακτικής κατάστασης. Rafale & Typhoon απευθύνονται πλέον σε έθνη που είτε δεν επιθυμούν εξάρτηση από ΗΠΑ, ή έχουν “άλλα” κριτήρια για τις αμυντικές προμήθειες, ή δεν έχουν άδεια εξαγωγής του F-35. Ή δεν αντιμετωπίζουν απειλή στην απόλυτη αιχμή… Read more »