24.8 C
Athens
Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020
Αρχική ΝΕΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ Κούρσα εξοπλισμών η Ιαπωνία, κυριολεκτικά όμως: 50 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο για 2020

Κούρσα εξοπλισμών η Ιαπωνία, κυριολεκτικά όμως: 50 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο για 2020

Μοιραστείτε το άρθρο
  • 128
  •  
  •  

Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας αιτήθηκε την Παρασκευή τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην ιστορία του αφού πρόκειται αισίως για την έβδομη συνεχή χρονιά που αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες από την ανάληψη καθηκόντων του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε το 2012.

Συγκεκριμένα, αιτήθηκε περίπου 50 δισεκατομμύρια δολάρια, για το οικονομικό έτος 2020 το οποίο αρχίζει τον Απρίλιο. Το αίτημα είναι αντιπροσωπευτικό της προσπάθειας της ιαπωνικής κυβέρνησης για την ενίσχυση της άμυνας σε νέους τομείς, όπως το διάστημα και η ασφάλεια του κυβερνοχώρου, σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές του προγράμματος για την Εθνική Άμυνα που αναθεωρήθηκαν πέρυσι.

Η Ιαπωνία θα δαπανήσει $243 δισ. για περισσότερα F-35, υποβρύχια, UASs κτλ τα επόμενα 5 χρόνια

Οι ιαπωνικές Δυνάμεις Αυτοάμυνας κατατάσσονται μεταξύ των μεγαλύτερων και πιο ικανών στρατιωτικών δυνάμεων, συνήθως μέσα στις 6 πρώτες ανάλογα με τα κριτήρια που καταρτίζεται η εκάστοτε λίστα. Το νέο αίτημα αντιπροσωπεύει αύξηση 1,14%, στα περίπου 60 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι του τρέχοντος προϋπολογισμού των 49,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του αιτήματος, ύψους 1,43 δισεκατομμυρίων δολαρίων ήταν κόστος μισθοδοσίας Ιαπώνων εργαζομένων που απασχολούνται από τις στρατιωτικές δυνάμεις των Η.Π.Α., κόστος λειτουργικών εξόδων των εγκαταστάσεων και κόστος που έχει να κάνει με τη μεταστάθμευση δυνάμεων των ΗΠΑ για εκπαίδευση.

Άλλα 206 εκατομμύρια δολάρια απαιτούνται για το Πρόγραμμα Βελτίωσης Εγκαταστάσεων, το οποίο καλύπτει κόστος συντήρησης των στρατοπέδων και οικημάτων των στελεχών. Άλλα 253 εκατομμύρια δολάρια αιτούνται για την κάλυψη κοινωνικής ασφάλισης για τους Ιάπωνες υπαλλήλους.

Για το 2020 υπήρξε αίτηση διάθεσης 795 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά έξι μαχητικών αεροσκαφών F-35B Lightening II από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ιαπωνία ανακοίνωσε στις 16 Αυγούστου ότι επέλεξε το F-35B για να αντικαταστήσει μερικά από τα παλαιότερα εκ των μαχητικών F-15.

Η Ιαπωνία οριστικοποίησε την προμήθεια 42 F-35B

Η Ιαπωνία σχεδιάζει να αγοράσει 42 συνολικά μαχητικά F-35B μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Σχεδιάζει επίσης να κάνει τροποποιήσεις στα δύο ελικοπτεροφόρα κλάσης Izumo για να υποστηρίξουν επιχειρήσεις με F-35B σαν πραγματικά αεροπλανοφόρα.

Για τον σκοπό αυτό, το υπουργείο ζήτησε περίπου 29 εκατομμύρια δολάρια για την επισκευή και αναβάθμιση του JS Izumo το επόμενο έτος. Το σκάφος επρόκειτο να βγει εκτός υπηρεσίας για προγραμματισμένη συντήρηση, οπότε με την ευκαιρία αυτή θα γίνουν κι οι περισσότερες από τις απαραίτητες τροποποιήσεις.

Όλες οι απαντήσεις: Τι χρειάζεται το Izumo (και το… Anadolu) για να γίνει αεροπλανοφόρο

Το υπουργείο σχεδιάζει να δοκιμάσει αρχικά το Izumo με αμερικανικά F-35B για να προσδιορίσει την ανάγκη για περαιτέρω αναβαθμίσεις, ενώ αναμένεται ότι οι τροποποιήσεις αυτές θα ολοκληρωθούν το 2024 μαζί δηλαδή με την παραλαβή και των πρώτων έξι F-35B.

Το υπουργείο ζήτησε περίπου 291 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά και τριών F-35A. Μια δεύτερη μοίρα μαχητικών F-35A θα συσταθεί από την ιαπωνική Αεροπορία στην αεροπορική βάση Misawa μέχρι τον Μάρτιο του 2021. Η πρώτη μοίρα ήδη συστάθηκε εκεί φέτος. Η νέα μοίρα θα αποτελείται από 10 αεροσκάφη F-35A υποστηριζόμενα από προσωπικό 80 στελεχών.

Η Ιαπωνία σχεδιάζει να αγοράσει συνολικά 105 F-35A, ενώ είχε την ατυχία να χάσει ένα αεροσκάφος μαζί με τον χειριστή του σε πρόσφατο ατύχημα πριν λίγο καιρό.

Τραγικός επίλογος για τον πιλότο του Ιαπωνικού F-35 που εξαφανίστηκε πριν 2 μήνες

Το υπουργείο ζήτησε 114,6 εκατομμύρια δολάρια, για δαπάνες σχετικά με την προμήθεια ενός συστήματος αντι-βαλλιστικής άμυνας Aegis Ashore. Ωστόσο δεν ζήτησε χρήματα για χρήση σε συγκεκριμένους χώρους ή σε κατασκευές αφού δεν έχει αποφασιστεί η περιοχή/ές που θα εγκατασταθεί λόγω αντιδράσεων από τον τοπικό πληθυσμό.

Ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει και δαπάνες 492,1 εκατομμύρια δολάρια για αντικείμενα που σχετίζονται με το διάστημα, όπως η ίδρυση μονάδας παρακολούθησης διαστημικών δραστηριοτήτων και αποστολή στελεχών της Αεροπορίας σε βάση της αμερικανικής Αεροπορίας στο Κολοράντο για απορρόφηση σχετικής εμπειρίας και τεχνογνωσίας.

Επιπλέον, ζητούνται 223,6 εκατομμύρια δολάρια για δαπάνες σχετικά με την ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων στον κυβερνοχώρο, όπως η προσθήκη προσωπικού στη μονάδα υπεράσπισης του κυβερνοχώρου και η διεξαγωγή διαγωνισμού (!) hacking υπό την αιγίδα του υπουργείου Άμυνας.

Σχεδιάζεται επίσης να δημιουργηθεί μία νέα διακλαδική μονάδα εντός ιαπωνικών δυνάμεων για το υποστήριξη των νέων μη επανδρωμένων αεροχημάτων RQ-4 Global Hawk, που αναμένεται να παραληφθούν στην αεροπορική βάση Misawa μέχρι τον Μάρτιο του 2022.

Τέλος, το υπουργείο ελπίζει να διαθέσει ή 23,6 εκατομμύρια δολάρια για να εγκαταστήσει εξοπλισμό για την αντιμετώπιση μικρού μεγέθους εναέριων αεροχημάτων (drones) στις βάσεις του, συμπεριλαμβανομένων των εγκαταστάσεων που κάνει κοινή χρήση με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 128
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

4 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kimon

Πολλά χρήματα και μένει σε ημίμετρα, Βέβαια είναι οι περιορισμοί του συντάγματος τους, αλλά θα μπορούσε να έχει 1-2 ελικοπτεροφόρα σαν το ιταλικό που θα φτιαχτεί για επιχειρήσεις με f35b για παράδειγμα, αλλά είναι τι σύνταγμα έτσι εκεί. Επίσης μου κάνει εντύπωση που πληρώνουν για τα έξοδα των εγκαταστάσεων των ΗΠΑ εκτός κι αν μένουν οι ΗΠΑ εκεί επειδή οι Ιάπωνες το ζήτησαν. Δηλαδή ακόμη και το πολιτικό προσωπικό πληρώνουν;;

kakaouskia

Καλησπέρα Το θέμα με το σύνταγμα είναι ότι απαγορεύει την απόκτηση όπλων πέραν των αναγκαίων για την άμυνα της ίδιας της Ιαπωνίας. Μέχρι πρόσφατα οι Ιαπωνικές κυβερνήσεις θεωρούσαν ότι η απόκτηση αεροπλανοφόρων είναι εκ φύσεως επιθετική – τα αεροπλανοφόρα έχουν χρήση σε εκστρατείες κατά κύριο λόγο – άρα απαγορευμένη. Η απόφαση της νύν κυβερνήσεως να μετατρέψει τα πλοία κλάσης Ιζούμο σε ντε φάκτο αεροπλανοφόρα έχει ήδη παρθεί, με ανάμικτες αντιδράσεις. Japan’s plan to remodel Izumo-class carriers: Needed upgrade or mere show of force? https://www.japantimes.co.jp/news/2019/05/23/national/izumo-needed-upgrade-mere-show-force/#.XWwAFdBRWrw ​ANALYSIS: Izumo and Kaga, aircraft carriers in all but name https://www.flightglobal.com/news/articles/analysis-izumo-and-kaga-aircraft-carriers-in-all-457571/ Πάντως, οι Ιάπωνες ώντας προνοητικός… Read more »

Thras

Έχει να ανταγωνιστεί την Κίνα η οποία εξοπλίζεται εδώ και μία δεκαετία σαν τρελή.
Για να μην αναφέρουμε τον τρελό της Βορείου Κορέας με το βαλλιστικό πρόγραμμα…

Το Σχόλιο της Ημέρας

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Αν υπάρξει έκπληξη;

Ο πρόεδρος Τραμπ χάνει στην κούρσα προς την επόμενη προεδρία. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι αστικοί πληθυσμοί κατευθύνονται προς τον Τζο Μπάιντεν και οι...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

MMSC και Ελλάδα, έννοιες ασύμβατες ή απλά πυροβολούμε τον πιανίστα;

167
Είναι γνωστό ότι για περισσότερο από δέκα χρόνια το ΠΝ επιθυμεί την ενίσχυση του με κάποιο ή κάποια ναυπηγικά προγράμματα. Δυστυχώς, τα τελευταία προγράμματα...
Card image

ΠΤΗΣΗ August 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 February #369

Αγορά 1.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 April 2014 #335

Αγορά

Related News

Η Αλβανία δρομολογεί την αγορά αμερικανικών drones

Η Αλβανία αναμένεται να παραγγείλει μέχρι το τέλος του 2020 drones RQ-20B Puma Block AE από τις ΗΠΑ, αποκαλύπτει επίσημο αμερικανικό έγγραφο.Τα Τίρανα ενδιαφέρονται...

Μετά τα drones, η Σερβία παρήγγειλε προηγμένα Α/Α συστήματα από την Κίνα;

Η Σερβία φέρεται να έχει υπογράψει την προμήθεια του κινεζικού Α/Α συστήματος FK-3 για την ενίσχυση της Α/Α άμυνάς της, σύμφωνα με το ετήσιο...

Super Hornet Block III, F-35 και Gripen τα υποψήφια μαχητικά για τον Καναδά

Δύο αμερικανικές εταιρείες και μία σουηδική θα πάρουν μέρος τελικά στον καναδικό διαγωνισμό Νέου Μαχητικού Αεροσκάφους. Οι αμερικανικές εταιρείες Boeing και Lockheed Martin, καθώς επίσης...

Ρωσία και Κίνα εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια των ΗΠΑ στα πολυηχητικά όπλα, λέει ειδικός του Πενταγώνου

Την προηγούμενη Κυριακή ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν περηφανεύτηκε για τον επικείμενο εξοπλισμό ρωσικών πολεμικών πλοίων με πολυηχητικούς πυραύλους ικανούς να φέρουν πυρηνικά, κίνηση...

MMSC και Ελλάδα, έννοιες ασύμβατες ή απλά πυροβολούμε τον πιανίστα;

Είναι γνωστό ότι για περισσότερο από δέκα χρόνια το ΠΝ επιθυμεί την ενίσχυση του με κάποιο ή κάποια ναυπηγικά προγράμματα. Δυστυχώς, τα τελευταία προγράμματα...
- Advertisement -