Ο πιλότος του ιαπωνικού F-35A θα μπορούσε να ζήσει αν έδινε προσοχή στις ενδείξεις των οργάνων του

2
3843
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο χειριστής του ιαπωνικού μαχητικού F-35A, που χάθηκε τον Απρίλιο στον Ειρηνικό Ωκεανό, θα μπορούσε να είχε αποφύγει τον θάνατο αν έδινε προσοχή σε όσα του έλεγε το αεροσκάφος.

 

Αυτό ανέφερε ο Αμερικάνος πτέραρχος Paul Selva μιλώντας σε δημοσιογράφους στις 18 Ιουνίου 2019 στο Defense Writers Group. Να θυμίσουμε ότι οι Ιαπωνικές Αρχές έχουν αποδώσει το δυστύχημα στον «χωρικό αποπροσανατολισμό», με το υπουργείο άμυνας της Ιαπωνίας να έχει αναφέρει πως είναι πολύ πιθανό ο πιλότος να έπασχε από ίλιγγο ή απώλεια χωρικού προσανατολισμού και να μην γνώριζε την κατάστασή του.

Η Ιαπωνία τερματίζει την αναζήτηση για το χαμένο F-35A

Σύμφωνα με τον Selva, και όπως μεταδίδει το «Military.com», δεν πρόκειται να γίνει ποτέ γνωστό τι δοκίμασε ο πιλότος να κάνει και αν προσπάθησε να κάνει κάτι για να αποφύγει το συμβάν.

 

Ο Selva περιέγραψε επίσης τι περιλαμβάνει μια τέτοια προσπάθεια, διαδικασία που μαθαίνουν οι πιλότοι των ΗΠΑ με τη βοήθεια μιας ειδικής καρέκλας, που προσομοιάζει την κατάσταση που νιώθεις στον «χωρικό αποπροσανατολισμό». Όμως στην πτήση υπάρχει ακόμη ο παράγοντας του εξωτερικού κόσμου, που επιβραδύνει περισσότερο την αντίδρασή σου. Μια τέτοια περίπτωση έζησε στην αρχή της καριέρας του και ο ίδιος, αλλά είχε όλο τον χρόνο να την αντιμετωπίσει σωστά. Οι πτώσεις αεροσκαφών ως αποτέλεσμα του «χωρικού αποπροσανατολισμού» στην στρατιωτική αεροπορία είναι σπάνιες, αλλά συμβαίνουν, κατέληξε ο Selva.

Απώλεια προσανατολισμού του πιλότου η αιτία της συντριβής του ιαπωνικού F-35


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
sotbak
Member
Noble Member
sotbak

κρίμα πάντως, με τέτοιο εργαλείο στα χέρια σου και να σου συμβεί το μοιραίο…..

Αυτό με οδηγεί για μια ακόμη φορά να εκφράσω το θαυμασμό μου στους Έλληνες ιπτάμενους που με πολύ υποδεέστερα μέσα πράττουν το ακατόρθωτο.

photographix
Member
Active Member
photographix

Γιστι, ειδε ο πτεραρχος μηπως οτι τα “οργανα” (συγκεντρωμενα ολα σε μια μοναδικη οθονη… ) του F35 ηταν #1 σε πληρη λειτουργια και #2 μετεφεραν σωστες ηροφοριες?