Η ιαπωνική κυβέρνηση αναμένεται να αιτηθεί την προμήθεια προηγμένων βλημάτων αέρος-επιφανείας από τις ΗΠΑ εντός του νέου έτους, υποστηρίζει το «Naval Recognition».

Μεταξύ των επιλογών είναι τα JASSM-ER, JSM και LRASM.Τα νέα όπλα πρόκειται να μεταφέρονται από τα μαχητικά F-15J και F-2. Η Ιαπωνία αναπτύσσει το δικό της όπλο, XASM-3, αλλά έχει μικρότερη εμβέλεια και δεν μπορεί να προσβάλει χερσαίους στόχους. Όσον αφορά το JSM, εφόσον επιλεγεί, θα μπορεί να φέρεται στις αποθήκες οπλισμού του F-35.

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Με τόση διαφήμιση που πέφτει για το F-35, έχετε αναρωτηθεί ποτέ τί θα γράψετε εαν σε συνθήκες μάχης αποδειχθεί ιπτάμενος κουβάς; Σε αυτή την περίπτωση. η φρασεολογία «…σημαντική αστοχία…» αλα Patriot PAC3 λειτουργεί παρηγορητικά ως προς την κυβίσθηση. Λοιπόν, θα σας πως τί πιστεύω. Οι αγαπημένοι μας «σύμμαχοι», αυτοί που οργάνωσαν την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αυτοί που ενορχήστρωσαν τη διχοτόμηση του Αιγαίου, αυτοί που έχουν φεσώσει κανονικά των Ελληνικό και Τουρκικό λαό με τους αμερικάνικους πάντα εξοπλισμούς τους, αυτοί που χαρακτηρίζουν τον Κιμ Γιονγ Ουν δικτάτορα αλλα ξεχνούν πόσες αμερικανοκίνητες-ΝΑΤΟικές χούντες οι ίδιοι διόρισαν ανα την υφήλιο (και φυσικά και στη χώρα μας), αυτοί που πολύ καλά γνωρίζετε δε θα τολμήσουν να πλησιάσουν στην «τριτοκοσμική» χώρα. Ο λόγος; Tρέμουν τις απώλειες. Τρέμουν τα φέρετρα που θα γυρίσουν στο states. Τρέμουν την ώρα που θα κληθούν να δικαιολογήσουν απώλειες. Ποιό έγκλημα έκανε η Β. Κορέα; Aπέκτησε πυρηνικό οπλοστάσιo; Μα το ίδιο και το Ισραήλ ή η Ινδία ή το Πακιστάν! Αν οι «σύμμαχοί» μας δεν φοβούταν οτι η Β. Κορέα μπορεί να καταρίψει ιπτάμενους κουβάδες και να βγάλει άχρηστα αντιαεροπορικά συστήματα κόστους πολλών δισ., θα είχαν ήδη κάνει την κίνησή τους. Όπως ακριβώς στο Ιρακ! Όλη η ιστορία εξελίσσεται σε ένα bazzar οπλικών συστημάτων (όπως και στη Συρία), διαφημιζόμενων ως φέροντα «διαστρική» τεχνολογία, σαν και αυτή των PAC3 που ουδέποτε (ας το παραδεχτούν επιτέλους) μπόρεσαν να αναχαιτίσουν σε ικανοποιητικό ποσοστό τους…τριτοκοσμικούς SCUD. Προσέξτε μήπως εκτεθεί το καμάρι της Lockheed απο τίποτα BUK. Φιλικά τα λέω. Κρατήστε πισινή! Γιατί δεν γνωρίζετε την πραγματική κατάσταση της Βορειοκορεατικής αεράμυνας. Βλέπετε οι τύποι δεν είναι «συνδεδεμένοι» και δεμένοι οπισθάγκωνα όπως εμείς με τη ΝΑΤΟική αεράμυνα. Ίσως μάλιστα η λύση που με τόση αγωνία ψάχνετε κατα καιρούς σε άρθρα σας σχετικά με την «απάντηση στα τουρκικά F35» να βρίσκεται κάπου εκεί…

  • Με τόση παραπληροφόρηση που πέφτει για το F-35 έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι θα γράψετε αν σε συνθήκες μάχης αποδειχθεί ιπτάμενος χάρος; Η Π&Δ («διαφήμιση», επειδή ΤΟΛΜΟΥΝ να φωνάζουν το αυτονόητο, ότι 100 μαχητικά 5ης γενιάς στη γειτονιά ΔΕΝ είναι καλό πράγμα…) άμα το F-35 αποδειχθεί κουβάς θα γράψει ότι εμείς καλά κάναμε και προετοιμαστήκαμε για το χειρότερο και ότι δεν είχαμε κανένα λόγο να πιστέψουμε ότι θα ήταν κακό αεροπλάνο (τα προβλήματα ανάπτυξης εφόσον λύνονται δεν είναι λόγος, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό). Μετά θα γράψουν ότι η Δύση την έχει κάτσει για τα καλά, αφού το πλέον σύγχρονό τους αεροπλάνο είναι τελικά μούφα, και…αυτό. Εσείς από την άλλη, της σχολής του αντι-F-35 άμα σας κάνει τους αντι-ιμπεριαλιστές κιμά δε θα έχετε παρά να παραδεχτείτε ότι ό,τι λέγατε το λέγατε συνειδητά ενάντια σε κάθε λογική ένδειξη, κι άμα έχετε δίκιο θα είναι ουσιαστικά από τύχη.

   Από κει και πέρα, 1. το ότι οι Αμερικάνοι είναι για ξύλο δε σημαίνει ότι και ο Κιμ δεν είναι εξίσου για ξύλο (αυτή η λογική, απ’το Δημοτικό ακόμα…»μα γιατί κυρία, και ο Κώστας μιλούσε!»), 2. τα F-35 τους Βορειοκορεατικούς SAM τους γράφουν εκεί που δε πιάνει μελάνι, ο μόνος φόβος των ΗΠΑ είναι το πυρηνικό ολοκαύτωμα , άρα οι απώλειες που φοβούνται δεν είναι από αεράμυνα, 3. Οι PAC-3 έχουν καμιά 100αριά αναχαιτίσεις για ΜΙΑ αποτυχία που μόλις αναφέρθηκε, δε χρειάζεται Διδακτορικό στη Στατιστική για να καταλάβει κανείς ότι το σύστημα δουλεύει «as advertised», 4. Αν οι Αμερικάνοι με τόση πολεμική εμπειρία και συνεχές τεχνολογικό προβάδισμα φτάνουν τα αποτελέσματα που φτάνουν και θεωρούνται φτωχά, το Buk που ούτε γλάρο δεν έχει κυνηγήσει δε θέλω ούτε να ξέρω πόσο σκουπίδι είναι, 5. Η Βορειοκορεατική αεράμυνα είναι γνωστή μέσα-έξω στις ΗΠΑ αφού τα πιο σύχρονα συστήματά τους είναι ρέπλικες αντικών του ’80 που μερικοί εδώ μας τις πλασάρουν σαν υπερ-όπλα που ρίχνουν τα F-16 σα μύγες…

  • Ευχαριστούμε θερμά για το μάθημα αν και ζαλιστήκαμε λίγο από το κούνημα του δακτύλου. Ζητούμε να μας συγχωρήστε και θα προσπαθήσουμε να το συνηθίσουμε στο μέλλον.
   Σας ευχαριστούμε όμως με όλη την καρδιά μας που μας δώσατε την ευκαιρία να συμβάλουμε στην ψυχοθεραπεία σας. Όποτε αισθάνεστε την ανάγκη να εκτονώστε το αντιαμερικανικό σας … οποιοδήποτε μένος, εδώ είμαστε Ο ιατρός είναι συνεχώς εντός για να προσφέρει την επιστημονική ιατρική φροντίδα του.

   ΥΓ Αντιλαμβάνεστε φυσικά ότι κάθε τι από αυτά που προσπαθείτε να… σκαλίστε στο σχόλιό σας ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟ αλλά αυτή η ψυχοθεραπεία… θα σας κοστίσει…

 2. Τελικά όλα τα θέματα σε αυτή τη χώρα αργά ή γρήγορα μετατρέπονται σε συζήτηση ποδοσφαιρικού επιπέδου.

  (εντελώς τυχαίο σχόλιο)

   • 😀

    Αν και πέρα απ’ τη πλάκα όχι, δεν υποβιβάζω το ποδόσφαιρο, στον Ελληνικό τύπο σχολιασμού του, τουλάχιστον.

Comments are closed.