Επιτυχείς δοκιμές JASSM από φινλανδικό F/A-18C

3
870
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 27
  •  
  •  

Η Φινλανδική Αεροπορία έχει πραγματοποιήσει δύο επιτυχείς δοκιμές του όπλου μακρού πλήγματος AGM-158 JAASM από μαχητικό F/A-18C στις ΗΠΑ. Οι δοκιμές έγιναν στις 5 και 9 Μαρτίου 2018.

Η πιστοποίηση του όπλου είναι τμήμα του προγράμματος αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F/A-18 της πολεμικής αεροπορίας της Φινλανδίας. Πέρα από το JAASM τα φινλανδικά F/A-18 μπορούν να φέρουν όπλα ακριβείας JDAM και JSOW.

Η Φινλανδία επιχειρεί 55 F/A-18C και 7 F/A-18D.

 

Στο τρέχον τεύχος μας (Π&Δ ΜΑΡΤΙΟΣ 2018) περιλαμβάνεται ένα εμπεριστατωμένο άρθρο για τα όπλα μακρού πλήγματος, ειδικά προσανατολισμένο σε φορείς F-16.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 27
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Paris
Guest
Paris

Τα φιλανδικά αν δεν κάνω λάθος είναι f-18 c/d και f/a-18 c/d όχι λόγω περιορισμών
στο σεπ

Vasilis 07
Guest
Vasilis 07

Τα φιλανδικά αποκαλούνταν F-18 όσο χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά ως μαχητικά με μοναδικά όπλα AIM-9 / AIM-120. Από την στιγμή που ανέλαβαν και τον ρόλο της κρούσης επανήλθε το Α στην ονομασία.

KOSTAS
Guest
KOSTAS

Μετά από τους Πολωνούς και αυτοί με JASSM…… Μόνο η HAF με μια χούφτα JDAM. Καλά για συλλογές SPICE 1000 / 2000 που μας είχαν ζαλίσει, καλά για JSOW σε μεγάλες ποσότητες και SLAM ER… Η αναβάθμιση σε V νομίζουν πως είναι πανάκεια μόνο. Σαν τον “κάγκουρα” που αγοράζει το πανάκριβο αυτοκίνητο και δεν έχει χρήματα για βενζίνη! Αναλώνονται ώρες σε συζητήσεις για το αν θα τοποθετηθεί το SABR, αν το νέο TAPE λογισμικού θα “βλέπει” όπλα και λοιπά, και οι Φινλανδοί με παλαιά 18άρια τρέχουν με AGM-158 χωρίς τεχνικά ή άδειας εξαγωγής προβλήματα!