Τα Javelin του Χαφτάρ είναι γαλλικά!

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το γαλλικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε την Τετάρτη πως τα Κ/Β Javelin που διαθέτει ο λεγόμενος «Λιβυκός Εθνικός Στρατός» (Libyan National Army) άνηκαν στον Γαλλικό Στρατό.

 

Όπως αναφέρει το «Stars and Stripes», στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι τα Javelin προορίζονταν να προστατεύσουν γαλλικές αντιτρομοκρατικές δυνάμεις που δρουν στη Λιβύη, έτσι δεν παραβίασαν το εμπάργκο όπλων. Στην ίδια ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι τα όπλα δεν είναι σήμερα επιχειρησιακά και είχαν αποθηκευτεί για να καταστραφούν.

 

Η υπόθεση αποτελεί ήδη σκάνδαλο για τη Γαλλία, με το Παρίσι να αρνείται ότι παραχώρησε Javelin σε Λίβυους παραστρατιωτικούς και να δηλώνει ότι έχει ενημερώσει τις ΗΠΑ, από τις οποίες απέκτησε τα όπλα.

Διαθέσιμο ηλεκτρονικά το Τεύχος Ιουλίου 2019 στο Joomag!


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
OptimusPrime
Member
OptimusPrime

Κλασικα Γάλλοι παντου χώνουν την μύτη τους… Απο την μια Γάλλοι την αλλη Τούρκοι και την πληρώνουν η απλή άνθρωποι…

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Από την μία μπορεί να ακούγεται περίεργο και μη πιστευτό να προορίζονται για καταστροφή Javellin (καινούργιο σύστημα), από την άλλη μου φαίνεται το ίδιο περίεργο να έδωσαν στους Λίβυους ένα πρώτης τάξης σύστημα, για να πολεμήσουν με αντίπαλους που δεν είναι και τόσο ντούκι…

Αν θέλανε να τους εξοπλίσουν, μπορούσαν να τους είχαν δώσει πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από πιο φτηνιάρικα αντι-τανκ συστήματα, οι αντίπαλοι ούτε τίποτα Άμπραμς έχουν, ούτε LEO ούτε κανα κορυφαίο Ρωσικό σύστημα, οπότε τα Javellin θα ήταν υπερβολή…

filon26
Member
Famed Member
filon26

Δεν είναι περίεργο, αστείο είναι. Όταν είσαι μεγάλη Δυτική χώρα, συνεργάζεσαι με περιφερειακές δυνάμεις (Αίγυπτο και ΗΑΕ) και εξοπλίζεις τις ένοπλες ομάδες, που θα πολεμήσουν για εσένα, μέσω ανύπαρκτων εταιριών, με οπλισμό κυρίως ανατολικής προέλευσης και τους τροφοδοτείς νύχτα. Η άκρη του νήματος ουδέποτε θα φτάσει σε εσένα. Α και φυσικά δεν τους δίνεις μόνο 4 Javellin. Είναι άλλο η πολιτική στήριξη και άλλο να αφήνεις αποδείξεις για άμεση εμπλοκή στην ανατροπή μιας (τυπικά) αναγνωρισμένης κυβέρνησης, παραβιάζοντας εν ισχύ εμπάργκο των ΗΕ. Είναι σαφές πως πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο στον πόλεμο της προπαγάνδας, όπου το GNA προσπαθεί να στοχοποιήσει… Read more »