Επανάσταση: ‘jet bikes’ για τις Ειδικές Δυνάμεις;    

2
5653
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 143
  •  
  •  

Διείσδυση ομάδων Ειδικών Δυνάμεων με ελικόπτερο; Ξεπερασμένο! Μελλοντικά οι ειδικές επιχειρήσεις ενδεχομένως να γίνονται με εναέρια μέσα σαν το Speeder της αμερικανικής JetPack Aviation: ένα ατομικό ιπτάμενο ‘jet bike’ που θα έκανε τους Imperial Stormtroopers του Star Wars να το δουν με… ενδιαφέρον. Όπως τον προηγούμενο αιώνα η τεχνολογική πρόοδος έκανε το Ιππικό να αλλάξει τα άλογά του με τεθωρακισμένα, έτσι στο μέλλον ίσως να υπάρχει θέση για την πρόταση αυτής της καινοτόμου start up εταιρίας.

Το Speeder που λανσάρει η JetPack θα αριθμεί μόλις 20 κομμάτια για ιδιώτες πρόθυμους να δώσουν 380.000 δολάρια για να αποκτήσουν ένα –η προκαταβολή (pre-order) έχει ορισθεί στις 10.000 δολάρια. Τα υπόλοιπα που θα κατασκευαστούν δεν θα είναι για αναψυχή αλλά για στρατιωτική χρήση, ευελπιστούν οι σχεδιαστές του.

Συγκρινόμενο με το ατομικό JetPack της ίδιας εταιρίας που δίνει σε αυτόν που το φοράει μεγίστη ταχύτητα 100 μιλίων/ώρα σε ύψος μέχρι 10.000 πόδια και διάρκεια πτήσης 10 λεπτών, το Speeder σηματοδοτεί ένα τολμηρό άλμα σε επιδόσεις. Χρησιμοποιώντας όπως και το JB10 κηροζίνη υψηλών οκτανίων (Jet-A) ως καύσιμο, θα έχει μεγίστη ταχύτητα πάνω από 150 μίλια/ώρα, οροφή 15.000 και πλέον ποδών ενώ η διάρκεια πτήσης διπλασιάζεται στα 20 λεπτά.

Οι στρατιωτικές εκδόσεις πιθανότατα θα έχουν αυξημένη διάρκεια πτήσης κατά 10 λεπτά και προοπτική να επιχειρούν αυτόνομα. Υπάρχει όμως ένα θέμα. Το θαυμαστό ιπτάμενο όχημα που δείχνει το βίντεο της εταιρίας δεν έχει πιστοποιηθεί ακόμη. Για την ακρίβεια, δεν προκύπτει ότι κάποιο πρωτότυπο έχει όντως πετάξει. Όταν θα γίνει, προφανώς θα εμπίπτει στην κατηγορία των υπερελαφρών και πειραματικών αεροσκαφών.

Ο θόρυβος… σειρήνας (120 dB) που εκτιμάται πως θα κάνει πετώντας σε ύψος 10 ποδών ή και χαμηλότερα σίγουρα δεν είναι η επιτομή της διακριτικότητας. Ως μέτρο σύγκρισης αναφέρεται ότι το 2017 η Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας (DARPA) διερευνούσε τις δυνατότητες μιας υβριδικής ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας για ειδικές επιχειρήσεις με ηχητική «υπογραφή» κινητήρα τα 75 ντεσιμπέλ, 55 dB με χρήση ηλεκτροκινητήρα και κόστος περίπου 15.000 δολάρια καθώς ως βάση εξέλιξης χρησιμοποιήθηκε υπάρχων τύπος δίκυκλου. Όμως αυτή δεν πετάει, σωστά;

Στον ορυμαγδό της μάχης το πιθανότερο είναι να μην δώσει κανείς σημασία σε έναν ακόμη θόρυβο. Για όσους όμως προτιμούν ησυχία για τις σκοτεινές, απόρρητες δουλειές τους, ο θόρυβος τους απασχολεί. Όπως και το θέμα της αυτονομίας.

Διανύοντας εν πτήσει 50 μίλια σε 20΄ είναι εντυπωσιακό αλλά στο τέλος της διαδρομής το ‘jet bike’ θα πρέπει να ανεφοδιαστεί. Και αυτό είναι ένα ζήτημα. Η εγκατάλειψη του οχήματος στο σημείο προορισμού σε περίπτωση αδυναμίας ανεφοδιασμού υπόσχεται να κάνει τις επιχειρήσεις one-way και πολύ δαπανηρή υπόθεση. Αν δεν βρεθεί λύση, το υπερφιλόδοξο concept ταχύτατα κινούμενων ομάδων αναγνώρισης κινδυνεύει να εκφυλιστεί με τα Speeder σε ρόλο γρήγορου… υποζυγίου (η JetPack σχεδιάζει και μια μη επανδρωμένη έκδοση cargo).

Για να γίνει κάποτε το μέσον με το οποίο οι Ειδικές Δυνάμεις θα ορμούν σε μικρό ύψος προς την εχθρική ακτή θα πρέπει να υπάρχουν λειτουργικά πρωτότυπα, σαφές πλαίσιο αποστολής και χρήσης και μια μακρά περίοδος στρατιωτικής αξιολόγησης, εφόσον οι ένοπλες δυνάμεις ενδιαφερθούν. Για όλους εμάς που ζηλέψαμε τα Aratech 74-Z των Imperial Scout Troopers στον πλανήτη Έντορ, η ιδέα δεν δείχνει κακή. Άλλωστε όλοι από κάπου ξεκινούν.

Αλέξανδρος Θεολόγου

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 143
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Νίκος
Guest
Νίκος

Στα μελλοντικά πεδία μαχών, δε νομίζω να υπάρχουν επανδρωμένα αεροχήματα, για πολλούς λόγους.

Iomar
Guest
Μάριος

Βεβαίως, το iPad ξεκίνησε από τις ταμπλέτες του Star Trek, για παράδειγμα.