JetPack: Η αεροκίνηση Ειδικών Δυνάμεων περνά στο επόμενο επίπεδο

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Με αυτό το gadget οι αλεξιπτωτιστές θα δείχνουν… ξεπερασμένοι: η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του αμερικανικού Στρατού (USSOCOM) ετοιμάζεται να δοκιμάσει την ελαφρά αυτόνομη συσκευή άντωσης που ανέπτυξε η JetPack Aviation σε συνεργασία με την SOCOM. Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Star & Stripes, η εταιρία θα έχει έτοιμη μια πρωτότυπη συσκευή ILD (Individual Lift Device) για δοκιμές μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού.

Οι άνθρωποι της εταιρίας έχουν δουλέψει χρόνια για μια λειτουργική αεριωθούμενη συσκευή και σύμφωνα με την Stars & Stripes τουλάχιστον ένας SEAL του αμερικανικού Ναυτικού έχει εκπαιδευτεί για να πετάξει με την JB-10. Η συσκευή επιτρέπει στον χρήστη που την «φοράει» πτήση με ταχύτητες 200 και πλέον μιλίων την ώρα για ένα διάστημα περίπου 10΄ την φορά. Μάλιστα ο πρόεδρος της JetPack Aviation, Ντέιβιντ Μέιμαν, αποκάλυψε ότι πέραν της βελτιωμένης έκδοσης JB-11 η εταιρία σκοπεύει να δοκιμάσει και μια «πολυκινητήρια, πλήρως αυτόνομη μη επανδρωμένη πλατφόρμα».

Οι ιπτάμενοι στρατιώτες ήταν κάτι που ανέκαθεν εξήπτε την φαντασία των σχεδιαστών στρατιωτικών επιχειρήσεων αλλά και του κοινού –την δεκαετία του ’50 ο αμερικανικός Στρατός είχε πειραματιστεί με διάφορα αυτόνομα εναέρια οχήματα χωρίς ωστόσο να υιοθετήσει κάποιο. Η διαφορά με τις ατομικές πτητικές συσκευές με ρουκέτες που πρωταγωνιστούσαν σε ταινίες και σειρές επιστημονικής φαντασίας την δεκαετία του ’60 ή στην ταινία του Τζέιμς Μποντ «Thunderball» (1965) όπου ο θρυλικός ‘007’ φορά την Bell Rocket Belt για να ξεφύγει από τους κακούς, είναι ότι ο χρόνος πτήσης τους μετριόταν σε δευτερόλεπτα ενώ το καύσιμό τους ήταν εξωτικό.

Το jetpack που θα δοκιμάσει η SOCOM είναι υπαρκτό και αληθινό. Και το κυριότερο, καίει κοινή κηροζίνη υψηλών οκτανίων (Jet-A fuel) και όχι υπεροξείδιο του υδρογόνου το οποίο παρείχε σύντομες «ριπές» ώσης εξαιρετικά υψηλής ισχύος. Το παγκόσμιο ρεκόρ πτήσης συσκευών με τέτοιο καύσιμο είναι μόλις 31 δευτερόλεπτα, υπενθυμίζει ο πρόεδρος της JetPack Aviation.

Η ζήτηση για drones υψηλής ταχύτητας άνοιξε τον δρόμο στις τουρμπίνες μικρού βάρους, κατασκευασμένες με χρήση προηγμένων κραμάτων. Τα βελτιωμένα κράματα νικελίου κατέστησαν τους κινητήρες ισχυρότερους και πιο ανθεκτικούς στις μεγάλες θερμοκρασίες. Οι δε πρόοδοι στην σμίκρυνση ηλεκτρονικών απαρτίων έκαναν την τεχνολογία των ILD εφικτή, αφήνοντας τα «ιπτάμενα παπούτσια», τις πλατφόρμες ducted-fan και τις ζώνες-τζετ στην φιλμογραφία της επιστημονικής φαντασίας. Βεβαίως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Για την ακρίβεια είναι εξαιρετικά πολύπλοκα.

Η σχεδίαση ενός λειτουργικού συστήματος εγκατάλειψης μικρού βάρους για την περίπτωση βλάβης της συσκευής είναι ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση. Η εταιρία επεξεργάζεται ένα τριπλό σύστημα ανάκτησης το οποίο θα ενσωματώνει αερόσακους για πτώση από σχετικά μικρό ύψος. Επίσης διερευνούν την χρήση αλεξιπτώτων που θα αναπτύσσονται πάρα πολύ γρήγορα. Το πρόβλημα είναι ότι σε ύψη χαμηλότερα των 120-150 ποδών ( 36,5 – 46 μ) δεν είναι και πολύ χρήσιμα, αναλόγως πάντα της πρόσθιας ταχύτητας την δεδομένη στιγμή.

Όλα αυτά βεβαίως προσθέτουν βάρος και κανείς δεν θέλει να καταλήξουν με ένα εκτινασσόμενο κάθισμα τύπου Martin-Baker που θα προσέθετε 150 λίβρες βάρος, μεγαλύτερο από αυτό ολόκληρης της συσκευής. Οι μηχανικοί της εταιρίας φλερτάρουν τώρα με την ιδέα ενός συστήματος εγκατάλειψης ‘zero-zero’, ικανό να εκτοξεύει τον χειριστή από μηδενικό ύψος και ταχύτητα σε ύψος που να μπορεί να χρησιμοποιήσει αλεξίπτωτο με ασφάλεια.

Όμως φανταστείτε, άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων που θα πετούν –κυριολεκτικά. Τα jetpacks υπόσχονται επανάσταση στον τομέα των Ειδικών Επιχειρήσεων καθώς η αεροκίνηση στο πεδίο της μάχης περνά πλέον σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο, υπονομεύοντας την αντιαεροπορική άμυνα του αντιπάλου και αυξάνοντας την ταχυκινησία επίλεκτων ομάδων για την επίτευξη του αντικειμενικού σκοπού σε ένα πολύπλοκο επιχειρησιακό περιβάλλον.

Πώς θα χρησιμοποιηθεί το jetpack στην πράξη είναι ένα άλλο θέμα. Η πιθανή χρήση του βρίσκεται ακόμη υπό αξιολόγηση, λένε αξιωματούχοι της SOCOM στην Stars & Stripes. Άλλωστε η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων «δεν συζητά συγκεκριμένες λεπτομέρειες ή πιθανές εφαρμογές της εν λόγω τεχνολογίας». Και όχι, αυτό το wunder-gadget δεν πωλείται σε ιδιώτες.

Αλέξανδρος Θεολόγου

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spirit
Guest
Spirit

Εμείς ακόμα ψάχνουμε να αντικαταστήσουμε τα RIB, αλλά δεν διαφαίνεται λευκός καπνός.

Βασίλης
Guest
Βασίλης

Γενικά, απ’ότι φαίνεται ο πόλεμος αλλάζει επίπεδο (F-35, Jetpack, εξωσκελετοί, δικτυοκεντρικότητα, κατευθυνόμενοι πύραυλοι, τεχνολογίες stealth, UCAV, Βόμβες ραδιοκυμάτων κτλ) κι εμείς έχουμε μείνει ακόμα στα “παπάκια” και τα Στάγιερ!!!

Δημήτρης
Guest

Στάγιερ και ξερό ψωμί. Αυτό ξέρουμε, αυτό αγαπήσαμε. Τι να κάνουμε Βασίλη έχουμε προβλήματα. Που θα πάει όμως…!

Αργύρης Παγγουρέλιας
Guest
Αργύρης Παγγουρέλιας

Λίγη φαντασία ,τζετ πακ με μικρή αυτονομία =μικρή πρακτική αξία κατα την γνώμη μου.Από την άλλη παραμοτορ με ηλεκτρικτροκίνητους αθορυβους κινητήρες ή επανδρωμένα εξακοπτερα ή και οκτακόπτερα όπως αυτό της καλασνικοφ πιστεύω ότι θα έφερναν στις Ε.Δ. μεγάλο πλεονέκτημα σε ειδικές επιχειρήσεις και κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες να αντικαταστήσουν τις κλασικές αεραποβασεις με πολλά πλεονεκτήματα. Τα παραμοτόρ νομίζω ότι τα χρησιμοποιούν οι β.Κορεατικές ειδ. δυν. ήδη. Επίσης είναι κάτι που και στις δύο περιπτώσεις μπορεί να αναπτυχθεί εγχώρια όχι μονο από την πολ. βιομηχανία αλλά και από το Τεχνικό Σώμα .Όπως επίσης και τα εξοπλισμένα τετρακοπτερα(με παράδειγμα το Λευκορωσικο εξοπλισμένο… Read more »

Spyros
Guest
Σπύρος

Πω πω πω, τι ωραίος στόχος για IR αισθητήρες και διόπτρες…

chikichiki
Guest
chikichiki

Έλα ντε. Αυτονόητο ότι δεν υπάρχει μάτι IR κάτω από κάθε πέτρα, αλλά αυτό το πράγμα κάνει θόρυβο, εκλύει θερμότητα, και φυσικά δε φέρει καμία θωράκιση. Με HE βλήματα οποιοδήποτε Α/Α κάνει πάρτι…