Έλληνες στρατιωτικοί προβάλλουν τη χώρα μας στο εξωτερικό, προσφέρουν αίμα σε νοσοκομείο στην Ιταλία

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η ελληνική κοινότητα του JFC Naples οργάνωσε αιμοδοσία για τη στήριξη του τοπικού ιταλικού νοσοκομείου Antonio Cardarelli. Στη δράση, που έγινε για πρώτη φορά, πήραν μέρος περισσότεροι από 100 εθελοντές, από τις αποστολές των κρατών-μελών του NATO.

Όπως αναφέρει σε σύντομο βίντεο του JFC Naples στο Twitter ο Ταξίαρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Α. Δουκέλης, «ως στρατιωτικοί εκτιμούμε ειλικρινά την ανθρώπινη φύση του καθενός και γι’ αυτό τον σκοπό αποφασίσαμε να δωρίσουμε αίμα που πρόκειται να συλλέξουμε στο τοπικό ιταλικό νοσοκομείο. Αυτή η πρωτοβουλία σχεδιάστηκε από την ελληνική κοινότητα ως μία προσπάθεια να δείξουμε την ανθρώπινη φύση των ανδρών και γυναικών που υπηρετούν».

Στο βίντεο μιλά επίσης η Ταγματάρχης Στ. Ζαμζαρά: «Σήμερα είναι περήφανη που είμαι Ελληνίδα, γιατί είναι μια ελληνική πρωτοβουλία και όλη η ελληνική κοινότητα υποστηρίζει αυτή την εκδήλωση από την αρχή. Και είμαι πολύ χαρούμενη που όλα τα κράτη πήραν μέρος σήμερα. Είναι μια πολύ καλή ενέργεια».

https://twitter.com/jfc_naples/status/1184758516319436800?s=12&fbclid=IwAR0TDknRqVjU8zHEbXRjWCmoCkOq1ocrjYOB5xHONq_3_inaKEk-JnPd2p8

Ο επικεφαλής του κέντρου μεταγγίσεων του νοσοκομείου Antonio Cardarelli, Michele Vacca, χαρακτήρισε την αιμοδοσία «μια πράξη αγάπης, γενναιοδωρίας», που δείχνει ότι οι στρατιώτες του NATO προσφέρουν σε ολόκληρη την κοινότητα πολιτών».

Το τεύχος 401 της Π&Δ Οκτωβρίου 2019 διαθέσιμο ηλεκτρονικά στο Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •