Επιτυχία του νορβηγικού JSM στην Ιαπωνία και με… υπογραφή

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της νορβηγικής εταιρίας Kongsberg υπογράφηκε συμβόλαιο  με το υπουργείο Άμυνας και την αντίστοιχη υπηρεσία αμυντικών προμηθειών της Ιαπωνίας για την προμήθεια του πυραύλου JSM (Joint Strike Missile) για τον στόλο των F-35A/B της ασιατικής χώρας.

Το συμβόλαιο έχει ύψος μόλις 49 εκατομμύρια δολάρια αλλά πιστεύεται, με βάση και τις πρακτικές προμηθειών της Ιαπωνίας, ότι αποτελεί την απαρχή σταδιακών προμηθειών με επιπλέον χρηματοδότηση τα επόμενα χρόνια.

Η ενσωμάτωση του JSM στο F-35A υπήρξε ο ακρογωνιαίος λίθος της προμήθειας του JSF από την RoNAF, με το Όσλο να έχει απειλήσει πολλές φορές με αποχώρηση όταν η αμερικανική πλευρά κωλυσιεργούσε, στοχεύοντας φυσικά σε εξαγωγές στις χώρες-μέλη του club Lightning IΙ, κάτι που βέβαια ήταν και στόχος της Τουρκίας με τον SOM-J.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Michael
Member
Michael

Ιδανικό σύστημα, διπλού ρόλου (αντιπλοϊκός και εδάφους), για εξοπλισμό των Ελληνικών viper.

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

και των μελλοντικών ελληνικών Φ-35Α

Scalp_eg
Member
Scalp_eg

Ακριβώς. Τέλος με τους αμερικανούς και την κοροιδία τους να μην αποδεσμέυουν βαριά όπλα σε εμάς. Πιστοποίηση τώρα και στα 84 Viper και στα 71 (50αρια και μαλλον και 30 αρια που θα γίνουν 50+ adv), και μιας και δεν έχουν μέγεθος και βάρος πολύ μεγαλύτερο απο μια Jdam μπορούν να μπαίνουν και 2 ανά αεροσκάφος. Μετά και την απόσυρση των Phantom όλα τα αεροσκάφη μας θα μπορούν να γίνουν και κρούσης. 24 mirage 2000-5 με scalp eg 18 mirage 2000 egm με exocet 155 F-16 viper+50+adv με 2πλό jsm και για έδαφος και για πλοία. Δέν χρειάζετε να παρακαλάμε… Read more »