Η Νότια Κορέα καθηλώνει τα ελικόπτερα KAI KUH-1 Surion

0
546

Πριν λίγες μέρες ένα μεταφορικό ελικόπτερο KUH-1 Surion εγχώριας κατασκευής της νοτιοκορεάτικης εταιρείας KAI συνετρίβη κατά την διάρκεια της πρώτης του πτήσης αποδοχής με αποτέλεσμα πέντε νεκρούς κι έναν σοβαρά τραυματία.

Συντριβή καινούριου ελικόπτερου Surion στη Νότια Κορέα – 5 νεκροί

Ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης απώλειας, όλες οι εκδόσεις αυτού του ελικοπτέρου καθηλώθηκαν, μεταξύ των οποίων περίπου 90 KUH-1 Surion του στρατού και πολιτικών υπηρεσιών της χώρας.

Το Surion αναπτύχθηκε για τις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας με τη βοήθεια της ευρωπαϊκής Airbus και σχεδιάστηκε με βάση το SA330 Puma.

Οι παραγγελίες για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ανέρχονται σε περίπου 250 μονάδες και, επιπλέον, το KAI ελπίζει ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει περίπου 80 ελικόπτερα της ίδιας κατηγορίας που βρίσκονται σε υπηρεσία με διάφορες πολιτικές υπηρεσίες της χώρας.

Όπως αναφέρει το DefenseNews σε άρθρο του συντάκτη Jeff Jeong, αυτές οι επιπλέον παραγγελίες δεν είναι πλέον τόσο βέβαιες καθώς αρκετές υπηρεσίες επανεξετάζουν το ενδεχόμενο να προμηθευτούν επιπλέον ελικόπτερα του τύπου για λόγους ασφαλείας.