18 C
Athens
Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

ΑΠΟΨΗ: Ολική απώλεια του Ν/Θ “Καλλιστώ”, η περίπτωση των “Lerici”

- Advertisement -

Η απώλεια ενός πλοίου του πολεμικού μας ναυτικού αποτελεί σίγουρα ένα μεγάλο χτύπημα για το Ναυτικό μας, ιδίως όταν οι αριθμοί, οι διαθεσιμότητες και τα “κονδύλια” για τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι λιγοστά, απώλειες πολεμικών πλοίων εν καιρώ προκλήσεων και απειλών πολέμου καλό είναι να μην γίνονται, για να το πούμε κόσμια!

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Σύγκρουση πλοίου του ΠΝ με εμπορικό στον Πειραιά

Το πόρισμα για το περιστατικό δεν έχει ακόμα βγει για να μας πει ποιός έφταιξε, σε ποιό βαθμό έφταιξε και ποιός θα πληρώσει τα “σπασμένα” της απώλειας ενός πολεμικού πλοίου τέτοιας σημασίας αλλά ήδη η απώλεια του “Καλλιστώ” είναι αισθητή. Ένα Ναρκοθηρευτικό πλοίο, από τα τέσσερα που υπηρετούν (δύο της κλάσης ‘Hunt’ και δύο της κλάσης ‘Osprey’) είναι απών στη δύναμη του στόλου και τη στιγμή που τα Ν/Θ εκτελούσαν ανεπίσημα και καθήκοντα περιπολικών, η απουσία του από τον κατάλογο των διαθεσίμων πλοίων του ΠΝ έχει σίγουρα γίνει αισθητή.

Δεν θα ασχοληθούμε στο παρόν με την χρήση του την 27η Οκτωβρίου και την αποστολή που θα αναλάμβανε αλλά θα ασχοληθούμε σίγουρα με το πώ΄ς θα κατορθώσει το ΠΝ να αναπληρώσει την απώλεια ενός τέτοιου πλοίου. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, το ΠΝ είχε δηλώσει σαφώς πως ο στόλος ναρκοπολέμου του οφείλει να αριθμεί 7 πολεμικά πλοία, όλα εξειδικευμένα. Στα τέλη του 2010, μόνο 4 πλοία του τύπου υπηρετούσαν στις τάξεις της Διοίκησης Ναρκοπολέμου του ΠΝ: δύο της βρετανικής κλάσης ‘Hunt’ και δύο της αμερικανικής κλάσης ‘Osprey’. Σήμερα, οι επιλογές αντικατάστασης των εξειδικευμένων πλοίων ναρκοθηρίας είναι μικρές καθώς τα “πλεονάζοντα” πλοία είναι δυσεύρετα και τα καλύτερα έχουν ήδη δοθεί ή πωληθεί.

Όλα; Όχι όλα. Μερικά αξιόλογα πλοία υπάρχουν ακόμα και θα είναι σύντομα διαθέσιμα προς πώληση σε δυνητικούς γοραστές. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 η Intermarine SpA ναυπήγησε για λογαριασμό του ιταλικού ναυτικού (Marina Militare) την κλάση ναρκοθηρευτικών “Lerici”. Τα “Lerici” υπήρξαν πρωτοποριακά πλοία και απέδωσαν εξαιρετικά σε κλειστές και ανοιχτές θάλασσες γενόμενα επιλογή πολλών ναυτικών δυνάμεων, περιλαμβανομένου και του Ναυτικού των ΗΠΑ, που αντέγραψε κατόπιν αδείας τα ‘Lerici’ στην ελαφρών μεγαλύτερη κλάση ‘Osprey’.

Το Καλλιστώ είναι δυστυχώς αναντικατάστατο από άλλο πλοίο ίδιας κλάσης, κι ας υπάρχει διαθέσιμο

Τα πλοία είναι εκτοπίσματος 620 τόνων, μήκους 50 μέτρων και εξυπηρετούνται από πλήρωμα 40 αξιωματικών και ναυτών και αγήματος 7 δυτών. Η ταχύτητά τους φτάνει τους 14 κόμβους, ωθούμενα από έναν ντηζελοκινητήρα, αλλά σε αποστολές ναρκαλιείας ο κινητήρας παραμένει κλειστός δίνοντας τη θέση του σε έναν ηλεκτροκινητήρα 2,000 περίπου ίππων που αποδίδει ταχύτητα μόλις 6 κόμβων. Τρεις μικρότεροι ηλεκτροκινητήρες κινούν μικρότερες προπέλες με ικανότητα περιστροφής, ώστε να κρατούν το πλοίο σταθερό ακόμα και σε ταραγμένη θάλασσα.

Ο οπλισμός τους είναι ένα πυροβόλο Oerlikon των 20 mm. Στον εξοπλισμό τους περιλαμβάνονται δύο τηλεκατευθυνόμενα υποβρύχια οχήματα και σόναρ VDS FIAR SQQ-14 (IT). Εντυπωσιακό είναι ότι κάθε πλοίο διαθέτει και έναν θάλαμο αποσυμπίεσης.

Η κλάση αποδείχθηκε επιτυχημένη καθώς 12 ναυπηγήθηκαν για το ιταλικό ναυτικό, 3 για το φινλανδικό, 4 για το μαλαισιανό, 2 για το νιγηριανό, 6 για το αυστραλιανό, 2 για το ταϊλανδικό, ένα ναυπηγείται αυτή την εποχή για το αλγερινό ενώ το σχέδιο αποτέλεσε τον οδηγό για την κλάση “Osprey” του αμερικανικού ναυτικού. Άλλα 6 σκάφη, η κλάση “Ganggyeong” αποτέλεσε άνευ αδείας αντιγραφή τους από το νοτιοκορεατικό ναυτικό.

Όπως είναι γνωστό, η κλάση Osprey αποσύρθηκε σχετικά πρόσφατα από τις τάξεις του US Navy με δύο πλοία της να αγοράζονται από το ελληνικό ναυτικό (Τα MHC-52 Heron, μετονομασθέν σε “Καλυψώ” και MHC-53 Pelican, σε “Ευνίκη”). Σχέδια για την παραχώρηση των MHC-51 Osprey και MHC-54 Robin δεν ευωδόθηκαν και τελικά τα πλοία αυτά κόπηκαν σε σκραπ. Αυτή τη στιγμή κανένα από τα 12 Osprey δεν υπάρχει στο US Navy αφού 6 κόπηκαν και τα υπόλοιπα πωλήθηκαν ανά δύο στα ναυτικά Ελλάδας, Αιγύπτου και Ταϊβάν.

Με μόλις 4 ναρκοθηρευτικά στο ΠΝ (2 ‘Osprey’ και πλέον 1 ‘Hunt’) μήπως να κοιτούσαμε προς την κατεύθυνση της Ιταλίας για κάλυψη των αναγκών μας; Τα δύο πρώτα σκάφη της κλάσης “Lerici” (‘Lerici’ και ‘Sapri’), ναυπήγησης 1985 έχουν τεθεί σε κατάσταση εφεδρείας από το 2012 κι άλλα δύο (τα ‘Milazzo’ και ‘Vieste’) μπορεί να τεθούν σύντομα σε κατάσταση διαθεσιμότητας, καθώς είναι τα μόνα σε υπηρεσία πριν την νεώτερη κλάση ‘Gaeta’, ίσως το ΠΝ και η ηγεσία του υπουργείου Αμύνης οφείλουν να αξιολογήσουν την περίπτωση απόκτησης ιταλικών ναρκοθηρευτικών για να συμπληρώσουν όχι μόνον την απώλεια του Ν/ΘΗ ‘Καλλιστώ’ αλλά και τη συμπλήρωση του αριθμού των επτά πλοίων ναρκαλιείας που είχε θέσει πριν από χρόνια το Ναυτικό από πλοία σύγχρονα σε εξοπλισμό και με μεγάλες ικανότητες.

Διευκρίνιση για το άρθρο μας για τις νομικές ενέργειες του ΠΝ σχετικά με τη σύγκρουση με το ΝΘ ΚΑΛΛΙΣΤΩ

Τεχνικά Χαρακτηριστικά κλάσης Ν/ΘΗ ‘Lerici’

Εκτόπισμα, 485 τόνοι

Εκτόπισμα πλήρες, 572 τόνοι

Μήκος, 50.0 μέτρα

Πλάτος, 9.56 μλέτρα

Βύθισμα, 2.63 μέτρα

Αριθμός προπελών, 1

Κινητήρας 1 GMT B230-8M diesel

Ισχύς, 1840 hp

Μέγιστη ταχύτητα, 15 κόμβοι

Ακτίνα δράσης, 2500 ναυτ. μίλια με 12 κόμβους ταχύτητα

Οπλισμός, πυροβόλο Oerlikon των 20 mm

Ηλεκτρονικός εξοπλισμός, ραντάρ SPN-728, Sonar SQQ-14T

Πλήρωμα, 48

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

12 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

τι συστηματα διαθετει ενα ναρκαλιευτικο? θα μπορουσε να ολοκληρωθει ενα τετοιο συστημα στις κανονιοφορους?

ΟΧΙ !

δεν εχουν ιδιο σκαρί, πρεπει να μην μαγνητίζει τις νάρκες. η κλάση αυτη ειναι απο συνθετικά υλικά.

Οχι δεν θα μπορουσαν οι κανονιοφοροι να αναλαβουν αυτην την εργασια. Ειναι θεμα γαστρας που ειναι απο μη μαγνητικα υλικα για να αποφευγει τις μαγνητικες ναρκες το ναρκοθηρευτικο.

Σε ολους τους συνομιλητες που λεενε πως ειναι θέμα γάστρας, απο οσο διάβαζα δεν ειναι. Η Belgium Naval and Robotics (ECA Group & Naval Group) παρουσιασαν τα νεα ναρκοθηρευτικά Βελγίου Ολλανδίας τα οποια ειναι φουλ χαλυβδινα και στην ουσία την δουλεια την κάνουν drones (σχετικη παρουσίαση υπαρχει στο defencereview).

Υπο αυτή την προσεγγιση θα μπορούσαμε και μεις να ναυπηγησουμε κατι ανάλογο. Ισως να χτιζαμε κάτι πάνω στην κλασση των SV των οποιων και εχουμε τα πληρη δικαιώματα.

ευχαριστω για της απαντησεις

Καλά τα ιταλικά αλλά να έχουμε 3 κλάσεις για 4-5 Ν/Θ; Απο την στιγμή που υπάρχουν Hunt διαθέσιμα και θα συνεχίσουν να υπάρχουν και στο μέλλον καλό είναι να στραφούμε προς τα εκεί, αλλωστε ίδια ηλικία έχουν με τα Ιταλικά.

Πιθανόν, αν το ΠΝ αποφάσιζε να τα αγοράσει όλα (και τα 4) ή έστω τα 2 παλαιότερα τώρα με οψιόν αγοράς και των άλλων 2 αργότερα, να μπορούσε να επιτύχει ένα πολύ καλό οικονομικά deal, όπως έγινε με τα Kiowa. Σωστά;

Ούτε προσωπικό ούτε λεφτά εχουμε για τέτοια πλοία….αν χρειαστούμε ναρκαλιευτικα θα μας δανείσει η ΕΕ…
Μη επανδρωμένα σκάφη σχεδιάζονται πλέον για ναρκαλιευση….,

Αν πάρουμε τις MMSC και μας δώσιουν LCS για ενδιάμεση τους βάζουμε το MCM module και είμαστε κομπλέ! 🙂
Θα βλέπουν οι των πυραυλάκατων να τους περνάει με 47 knots το ναρκοθηρικό και θα τρώνε τα καπέλα τους!
Δεν θα κινδυνεόυν και τα νορκοθηρικά μας από φορτηγά πλοία….Αντε να τα φτάσουν να τα βουλιάξουν. Με την καμια!

Η ενδιάμεση λύση lcs…….

Ετσι οπως ειμαστε, γιατί οχι.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΞΕΛΙΞΗ: Η ΠΑ οπλίζει τα νέα της F-16V, έτοιμη για αγορές AGM-84L Harpoon II, AARGM, Spice, ατρακτιδίων σκόπευσης

Η νέα νοοτροπία της ΠΑ, όπως αυτή αποτυπώνεται στις συμβάσεις για τα μαχητικά της Rafale, είναι έτοιμη να εμφανιστεί και στο πρόγραμμα των F-16V....

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Φρεγάτες για το ΠΝ: Σκληρός Ανταγωνισμός, το ΠΝ θα πάρει αυτό...

180
 Με προηγούμενό μας άρθρο με λεπτομέρειες της ολλανδικής πρότασης για φρεγάτες κλάσης Sigma 11515 HN στο ΠΝ, η ΠΤΗΣΗ συνεχίζει τα στοχευμένα ρεπορτάζ στις...
- Advertisement -

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -

ΠΤΗΣΗ 2013 November #330

Αγορά
- Advertisement -

ΠΤΗΣΗ 2019 Οκτώβριος #401

Αγορά 4.49

Related News

ΕΞΕΛΙΞΗ: Η ΠΑ οπλίζει τα νέα της F-16V, έτοιμη για αγορές AGM-84L Harpoon II, AARGM, Spice, ατρακτιδίων σκόπευσης

Η νέα νοοτροπία της ΠΑ, όπως αυτή αποτυπώνεται στις συμβάσεις για τα μαχητικά της Rafale, είναι έτοιμη να εμφανιστεί και στο πρόγραμμα των F-16V....

ΕΞΕΛΙΞΗ: Ο Ελληνικός Στρατός προχωρά σε περιορισμένη αναβάθμιση των ηλεκτροπτικών οδήγησης των Leopard 1A5

Όπως ανακοινώθηκε στον ιστότοπο του συστήματος "Διαύγεια", η Ανωτάτη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) προκήρυξε διαγωνισμό για την αξιολόγηση και τροποποίηση 190 παθητικών περισκοπίων...

‘Marine One’: Tα «Προεδρικά» VH-3D ένα βήμα πιο κοντά στην απόσυρση

Μετά από τόσους Προέδρους που μετέφερε, το εμβληματικό ‘Marine One’ πλησιάζει στο τέλος της... προεδρικής του θητείας. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Naval Air Systems...