30.5 C
Athens
Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022
ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΙστορικά ΑεροσκάφηKawasaki Ki-102 «Randy»: Tο ισχυρότερο και καλύτερα θωρακισμένο δικινητήριο μαχητικό των Ιαπώνων

Kawasaki Ki-102 «Randy»: Tο ισχυρότερο και καλύτερα θωρακισμένο δικινητήριο μαχητικό των Ιαπώνων

- Advertisement -

Το διθέσιο δικινητήριο Ki-102, ήταν ένα βαρύ μαχητικό υποστήριξης αποστολών όπου έλαβε τους Αμερικανούς την κωδική ονομασία «Randy». Η ίδια η Αυτοκρατορική Ιαπωνική Αεροπορία Στρατού το κατέταξε στην κατηγορία του επιθετικού αεροσκάφους Τύπου 4.

Διακρίνεται στο σχέδιο η χαρακτηριστική επιμήκυνση του άξονος του ουραίου τροχού εν συγκρίσει με τον τύπο Ki-102c του σχεδίου που ακολουθεί

Από το Kawasaki Ki-45-II στο Ki-102

Στα τέλη του 1942, το φιλόδοξο πρόγραμμα δημιουργίας ενός βελτιωμένου Ki-45-II «Toryu»  άρχισε σταδιακά να φθίνει έως ότου εγκαταλήφθηκε πλήρως.

Κi-45: o «δρακοφονιάς» της Kawasaki

Τότε ελήφθη η απόφασις περί εξελίξεως του μονοθέσιου δικινητήριου Ki-96 το οποίο είχε ολοκληρωθεί μόνο σε τρία πρωτότυπα.

Kawasaki Ki-96: επιτυχής αξιολόγηση, αδόκητη κατάληξη

Παρά το ότι οι δοκιμές του έδειξαν ικανοποιητικά πτητικά χαρακτηριστικά και άφησε θετικότατες εντυπώσεις, το Kōkū Hombu (τεχνικό τμήμα του Αρχηγείου της Αεροπορίας Στρατού) άλλαξε εκ νέου γνώμη, αιτώντας τη δημιουργία ενός διθέσιου τώρα μαχητικού, αποβλέποντας σε μια μορφή ανακατασκευής του υπάρχοντος Ki-96. Έτσι τον Σεπτέμβριο του 1943, ξεκίνησε το νέο project που ονομάστηκε Ki-102.

Η παρθενική πτήση του πρωτοτύπου χρονολογείται την Άνοιξη του 1944, αλλά η άνευ όρων παράδοσις της Ιαπωνίας λίγους μήνες αργότερα σήμανε και τη λήξη οποιουδήποτε πλάνου για μαζική παραγωγή του. Κάποια Ki-102 του τύπου «b» έλαβαν το βάπτισμα του πυρός στη μάχη της Οκινάουα, αλλά τα περισσότερα εξ αυτών παρέμειναν ως εφεδρείες στην ενδοχώρα, ώστε να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση εισβολής των συμμαχικών δυνάμεων επί Ιαπωνικού εδάφους (αν και αυτό τελικώς δεν συνέβη ποτέ). Συνολικά, βγήκαν απο το εργοστάσιο μόνο 238 Ki-102.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Δομικά, το νέο αεροσκάφος ήταν εξ ολοκλήρου μεταλλικής κατασκευής, χαμηλοπτέρυγο με λεπτή άτρακτο η οποία κατέληγε σε μονό κάθετο ουραίο και στηριζόταν σε συμβατικό σύστημα προσγείωσης, όπου αναδιπλώνονταν και οι τρεις τροχοί. Να σημειώσουμε εδώ πως στον τύπο «b» ο άξονας του ουραίου τροχού επιμηκύνθηκε, κάτι που επέτρεψε και τη μεταφορά βομβών μεγαλυτέρου βάρους, ενώ αφαιρέθηκε το σύστημα ανάσυρσής του. Ο τύπος «c» ήταν ο μόνος έφερε μακρύτερη άτρακτο. Τα flaps, υδραυλικώς κινούμενα, κατέβαιναν σε γωνία 50°, η οποία αύξανε στις 60° όταν λειτουργούσαν ως φρένα κατάδυσης.

Στη ράχη του αεροπλάνου υπήρχαν οι δύο καμπίνες, όπου προσέφεραν εξαιρετική ορατότητα. Το αεροσκάφος διέθετε εν συνόλω έξι δεξαμενές καυσίμων, με τη κεντρική, χωρητικότητας 720, να βρίσκεται προσαρμοσμένη μεταξύ του πιλότου και του πυροβολητού. Δύο πλάκες θωράκισης, πάχους 12 χιλ., ήταν επίσης εγκατεστημένες για την προστασία της από εχθρικά πυρά, αλλά λειτουργούσαν και ως χωρίσματα πυρασφαλείας. Το μήκος του ήταν 11,45 μέτρα, το ύψος 3,70 μέτρα, ενώ οι πτέρυγες απλώνονταν στα 15,57 μέτρα.

Ki-102b

Οι τρεις τύποι του νέου αεροσκάφους

Το Ki-102a, ως βαρύ μαχητικό μεγάλου υψομέτρου, κατασκευάστηκε σε 26 μόλις μονάδες. Ήταν εξοπλισμένο με ένα πυροβόλο Ho-203 των 37 χιλ. και δύο πυροβόλα Ho-5 των 20 χιλ. Διέθετε δύο αστεροειδείς δεκατετρακύλινδρους αερόψυκτους Mitsubishi Ha-112-II-Ru με στροβιλοσυμπιεστές, όπου σε υψόμετρο 8.200 μέτρων παρείχαν ισχύ 1.250 ίππων. Ο συγκεκριμένος τύπος ήταν γνωστός στους Ιάπωνες ως «Type Ko».

Το Ki-102b σχεδιάστηκε αποκλειστικά για προσβολές εδαφικών στόχων, διαθέτοντας ένα ρυγχαίο πυροβόλο Ho-401 των 57 χιλ., καθώς και δύο Ho-5 των 20 χιλ. Για την άμυνά του υπήρχε στον οπίσθιο θάλαμο ένα πολυβόλο Τύπου 1 Ho-103 των 12,7 χιλ. Αυτός ήταν ο μόνος από τους τρεις τύπους που πέρασε στην παραγωγή. Περίπου 215 μονάδες κατασκευάστηκαν συνολικά μεταξύ Οκτωβρίου του 1944 και Ιουλίου του επομένου έτους. Οι κινητήρες ήταν οι ίδιοι με αυτούς του Ki-102a, που του εξασφάλιζαν μέγιστη ταχύτητα 580 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ μπορούσε να φτάσει στο ανώτατο ύψος των 33.000 ποδιών. Η κύρια διαφορά μεταξύ των τύπων «a» και «b» εστιάζεται στην επιμήκυνση του άξονος του ουραίου τροχού. H εν λόγω μετατροπή απέβλεπε πρωτίστως στη μείωση του χρόνου επαφής της ουράς με το έδαφος και εξάλειψη του προβλήματος ασταθείας που παρουσίαζε το αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της προσγείωσης. Η συγκεκριμένη έκδοση πήρε το όνομα «Type Otsu».

Ki-102b

Τελευταίο της σειράς ήταν το Ki-102c που επρόκειτο να επιτελέσει ρόλους νυχτερινού μαχητικού. Το άνοιγμα πτερύγων ήταν μεγαλύτερο, η άτρακτος μάκρυνε, η ουρά επανασχεδιάστηκε, ενώ ένα ραντάρ τοποθετήθηκε στο ρύγχος το οποίο αντικαταστάθηκε με Plexiglas. Έφερε δύο επιθετικά πυροβόλα Ho-105 των 30 χιλ. και δύο αμυντικά Ho-5 των 20 χιλ. που έβαλαν σε αμβλεία γωνία. Οι κινητήρες ήταν οι ίδιοι με αυτούς των προγενεστέρων τύπων. Συνολικά, δύο μόνο κατασκεύαστηκαν: το πρώτο το Ιούλιο και το δεύτερο του Αύγουστο του 1945. Λόγω της καθυστέρησης, οι πτητικές δοκιμές του «c» δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ και έτσι το εύρος των ικανοτήτων του παραμένει άγνωστο. Αυτή η έκδοση ήταν το «Type Hei».

Ki-102b

Όλα τα Ki-102, ανεξαρτήτου εκδόσεως, είχαν δυνατότητα μεταφοράς δύο βομβών, έως 250 κιλών, που τοποθετούνταν σε ράγες κάτω από την άτρακτο ή μίας των 500 έως 800 κιλών. Εναλλακτικά, μπορούσαν να δεχθούν δύο εξωτερικές δεξαμενές για αύξηση της πτητικής αυτονομίας τους. Την άνοιξη του 1944, δύο Ki-102b εφοδιάστηκαν με ειδικά σχεδιασμένες συμπιεσμένες καμπίνες, αποτελώντας, τρόπον τινά, τα πρωτότυπα του νέου ιαπωνικού μαχητικού μεγάλου υψόμετρου, Ki-108.

O πίνακας οργάνων ελέγχου του ki-102b

Το Kawasaki Ki-102 υπήρξε ίσως το πιο ισχυρό και καλύτερα θωρακισμένο μαχητικό της Αεροπορίας Στρατού. Οι Ιάπωνες κατάφεραν να ενσωματώσουν την εμπειρία και τεχνογνωσία τους στο νέο δημιούργημά τους, αλλά δεν πρόλαβε να δείξει τις αρετές του στους αιθέρες του Ειρηνικού. Τουλάχιστον ένα εξ αυτών έπεσε σε αμερικανικά χέρια μετά το πέρας του πολέμου, αλλά η τύχη των υπολοίπων αγνοείται.

Ki-102a

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

EKTAKTO: Έρχονται -στη Βουλή- τα Leopard 2A7 HEL  και τα Lynx!

Για όσους είχαν… ανησυχήσει, το πρόγραμμα της αναβάθμισης των Leopard 2A4 και η προμήθεια των 200+ Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης Lynx είναι το επόμενο μεγάλο...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΕΞΕΛΙΞΗ: Η SIGMA 10514HN είναι “εδώ” με TACTICOS, η μόνη επιλογή...

64
Τελικά η ολλανδική Damen υπέβαλλε προσφορά, που περιλαμβάνει και ελληνική κατασκευή, για τις ελαφριές φρεγάτες κλάσης Sigma 10514. Οι Ολλανδοί άργησαν αρκετά να την...
- Advertisement -
Card image

June #025 ΠΤΗΣΗ 2022

Αγορά 4.49
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 28 Ιουνίου 1914: Δολοφονία στο Σεράγιεβο, η αυλαία...

0
Ο Γκαβρίλο Πρίντσιπ δολοφονεί τον διάδοχο του Αυστρο-Ουγγρικού θρόνου, αρχιδούκα Φραγκίσκο-Φερδινάνδο και τη σύζυγό του Σοφία, πυροβολώντας τους κατά τη διάρκεια μιας παρέλασής τους...
- Advertisement -
Card image

Μάιος #024 ΠΤΗΣΗ 2022

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

Απρίλιος #023 ΠΤΗΣΗ 2022

Αγορά 4.49

Related News

Sukhoi Su-8: το πολλά υποσχόμενο δικινητήριο, που δεν πέρασε στην παραγωγή λόγω κόστους και πολεμικών εξελίξεων

Οι πολεμικές επιχειρήσεις κατά τα πρώτα χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στο Ανατολικό Μέτωπο, κατέστησαν επιτακτική την παραγωγή ενός νέου σοβιετικού αεροσκάφους για την...

Mikoyan-Gurevich DIS-200: Ενδιαφέρον σχεδιαστικά, προβληματικό μηχανολογικά

Ήταν 7 Οκτωβρίου του 1940, όταν η σοβιετική επιτροπή εξετάσεως σχεδίων αεροσκαφών ενέκρινε το συνοδευτικό μακράς εμβέλειας DIS-200 (MiG-5, T) και εισηγήθηκε την κατασκευή...

Gloster Meteor Mk.IΙΙ: το αντίπαλον δέος του Messerschmitt Me 262

Το Meteor «Mk.III (G-41C)» ήταν ο πρώτος τύπος που τέθηκε σε πλήρη παραγωγή. Κατασκευάστηκαν 210 μονάδες, με τις παραδόσεις να ξεκινούν τον Δεκέμβριο του...