Καθήλωση των αμερικανικών KC-46 για ξεχασμένα εργαλεία και άσχετα υλικά που άφησαν οι μηχανικοί της Boeing!

1
2053
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 52
  •  
  •  

Μια νέα ατυχία χτύπησε την προηγούμενη εβδομάδα το “καταραμένο” πρόγραμμα του νέου ιπτάμενου τάνκερ KC-46 της Αμερικανικής Αεροπορίας, που προήλθε από την εύρεση ξεχασμένων εργαλείων και διάφορων άσχετων υλικών σε μέρη των αεροσκαφών.

 

Σύμφωνα με τους “Seattle Times”, η Boeing προέβη στην καθήλωση του τύπου μετά από προτροπή της Αμερικανικής Αεροπορίας, ενώ η είδηση έγινε γνωστή χάρη σε ένα εταιρικό σημείωμα προς τους εργαζομένους της γραμμής παραγωγής του B-767, με ημερομηνία 21 Φεβρουαρίου 2019. Το σημείωμα υπογράμμιζε ότι “είναι ένα σημαντικό ζήτημα”, που “καθήλωσε τα τάνκερ 767 εξαιτίας ξένων αντικειμένων και ξεχασμένων εργαλείων”. Το ίδιο σημείωμα φανέρωνε ότι βρέθηκαν οκτώ εργαλεία σε αεροσκάφος που βρισκόταν στο τελικό στάδιο κατασκευής και δύο εργαλεία σε δύο KC-46 που παραδόθηκαν στην αεροπορία των ΗΠΑ.

 

Το πρόβλημα λύνεται κατόπιν συνεννόησης της Boeing με την Αμερικανική Αεροπορία, αλλά δημιουργεί ερωτηματικά για την κατάσταση των προϊόντων που παραδίδει η εταιρεία. Η αφαίρεση των εργαλείων και των άχρηστων υλικών πρέπει να γίνεται από τον ίδιο τον μηχανικό που εργάζεται στο αεροσκάφος, ενώ το πρόβλημα έχει αυξήσει η πρόθεση της Boeing να περικόψει τα δύο επόμενα έτη σχεδόν 1.000 θέσεις εργασίας επιθεωρητών των συγκεκριμένων εργασιών.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 52
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nikolaos
Guest
Nikolaos

Πρέπει α) να προκληθεί κατάπτωση ποινικών ρητρών, β) να ερευνηθεί ενδεχόμενη δολιοφθορά και γ) να πέσουν κεφάλια εντός της εταιρείας. Θυμάμαι και τα ανεξέλεγκτα προβλήματα ποιοτικού ελέγχου στα εργοστάσια πυραύλων της Hughes στην Αριζόνα το πρώτο ήμισυ της δεκαετίας του ’80, που είχαν γίνει πρωτοσέλιδα … Πολλά χρόνια μετά, το 1999, και τα τρία AIM-54C Phoenix που εκτοξεύθηκαν από Τόμκατ του Ναυτικού κατά ιρακινών στόχων πήγαν στο γάμο του Καραγκιόζη (οι μοναδικές επιχειρησιακές εκτοξεύσεις ΑΙΜ-54 από το ΝΑυτικό … ποσοστό ευτοχίας 0% ….) … Ένα λέγεται ότι παραπλανήθηκε από ατρακτίδιο Thomson-CSF Remora, που έφερε το Μιγκ-23 στόχος. Τα άλλα δύο… Read more »