Δορυφορική απεικόνιση της καταστροφής στα Κύθηρα

(Πηγή Copernicus EMS‏ @CopernicusEMS)

 

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για ποιό λόγο δεν υπάρχει πρόβλεψη έστω για βοήθεια με Ρώσικα πυροσβεστικά Beriev Be-200 σε ολούς τους εμπρησμούς, εδω και μήνες;;;; Καλή διαφήμιση για τούς «φίλους» μας. Δεν έχω προσέξει πουθενά πυρόσβεση με Beriev Be-200 στην ευρώπη. Ε (μικρό).

    • Στην Ευρώπη υπάρχει ένα σύστημα αλληλοβοήθειας που συντονίζει ο ευρωπαϊκός αρμόδιος οργανισμός της ΕΕ. Η Ρωσία δεν είναι μέρος αυτού του οργανισμού, ούτε καν συνεργάτης με κάποιο τρόπο. Οι συνδρομές Be-200 που υπήρξαν στο παρελθόν προήλθαν από διάφορες πρωτοβουλίες: (μεμονωμένη και αποσπασματική) απόφαση της Μόσχας να συμβάλει σε κάποια χώρα, παραχώρηση αεροσκαφών για δοκιμή στην πράξη ενόψει πωλήσεων, ενοικίαση κλπ. Η πιο πρόσφατη περίπτωση ήταν η Πορτογαλία το 2014. Φέτος δεν υφίσταται κανένα τέτοιο πλαίσιο. Επιπλέον, όπως είχαμε γράψει πρόσφατα το πρόγραμμα απόκτησης Be-200 από τις ρωσικές υπηρεσίες είναι σημαντικά καθυστερημένο και το ίδιο.

    • Πριν ψάξουμε προς Ρωσία μεριά για λύσεις στο θέμα, μάλλον πρέπει να δούμε σε τι επίπεδο κυμαίνεται η διαθεσιμότητα των υπαρχόντων ιπτάμενων μέσων μας, γενικώς (της ΠΑ και όχι μόνο).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here