- Advertisement -

Τον 20.000o τηλεχειριζόμενο πύργο οπλισμού παρέδωσε η Kongsberg και το γιορτάζει

- Advertisement -

Η Νορβηγική εταιρεία Kongsberg γιόρτασε ένα σημαντικό ορόσημο παραδίδοντας τον υπ’αριθμόν 20.000 τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού (RWS) της δημοφιλούς οικογένειας PROTECTOR.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: “Η Kongsberg αισθάνεται υπερήφανη που είναι η ηγέτιδα στους Τηλεχειριζόμενους Σταθμούς Οπλισμού και συναφούς τεχνολογίας, όπως στα συστήματα διαχείρισης πεδίου μάχης και ελέγχου μη-επανδρωμένων συστημάτων. Τα προϊόντα μας έχουν ξεπεράσει από πολλού το στάδιο της ωριμότητος με την οικογένεια PROTECTOR να έχει γράψει εκατομμύρια ώρες επιχειρησιακής εμπειρίας σε αποστολές με πολλές στρατιωτικές δυνάμεις σε όλον τον κόσμο”.

Μετατροπή Hummer σε ΤΟΜΑ; Γιατί όχι;

Εκδόσεις του συστήματος PROTECTOR έχουν πωληθεί σε 23 διαφορετικές χώρες, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Νορβηγίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Ολλανδίας και της Ελβετίας. Μόνο οι ΗΠΑ έχουν παραλάβει τουλάχιστον 17.000 κομμάτια από τα 20.000 συνολικά που έχουν παραχθεί, εξοπλίζοντας διάφορα οχήματα μάχης. Το υπ’αριθμόν 20.000 σύστημα αφορούσε αμερικανική παραγγελία του σταθμού PROTECTOR Low Profile για να τοποθετηθεί στη νεότερη έκδοση του άρματος μάχης M-1A2C (SEP v.3) Abrams.

Troopers assigned to Bravo Company, 3rd Battalion, 8th Cavalry Regiment, 3rd Armored Brigade Combat Team (3ABCT), 1st Cavalry Division, conduct preventative maintenance checks and services on their new M1A2C (SEP v.3) Abrams Tanks at Fort Hood, Texas, July 21, 2020. The modernization of the Greywolf brigade, with the addition of being the first unit in the Army to receive the new Abrams tanks, makes 3ABCT the most lethal and agile armored brigade in the Army. (U.S. Army photo by Sgt. Calab Franklin)

Ο σταθμός PROTECTOR κατασκευάζεται από έμπειρες ομάδες τεχνικών στο Kongsberg της Νορβηγίας και στο Johnstown της πολιτείας Πενσιλβάνια των ΗΠΑ και μια ομάδα άνω των 200 μηχανικών που το υποστηρίζει και το εξελίσσει, έχει εξελιχθεί σε ένα εξαιρετικά ικανό σύστημα που εξακολουθεί να εξελίσσεται με βάση τις απαιτήσεις των πελατών του σε όλον τον κόσμο.

Ο Αμερικάνικος στρατός αναβαθμίζει σημαντικά την ισχύ πυρός του Stryker

Η τελευταία εξέλιξη αφορά και πάλι τις ΗΠΑ και την Kongsberg Protech Systems USA, που ανέλαβε την ανάπτυξη και παραγωγή του τηλεχειριζόμενου σταθμού XM914 (σε διαμέτρημα 30mmx113mm) για το πρόγραμμα του ολοκληρωμένου συστήματος ναυτικής αντι-αεροπορικής προστασίας, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ANDREW

Καλησπέρα ptisidiastima ΠΤΗΣΗ . Είδα στο twitter (https://twitter.com/defencegreece_m) πως η lcs 7 παρουσίασε πρόβλημα στο σύστημα πρόωσης. Τελικά τι γίνεται με αυτές και τι ξέρουμε για τις mmsc; Επίσης σε άλλο λινκ διάβασα γι’ αυτό https://nationalinterest.org/blog/buzz/how-israel-could-destroy-drone-swarms-sea-171508 και φαίνεται ενδιαφέρον. Τέτοιες λύσεις σε μη επανδρωμένα σκάφη θα έπρεπε να αναπτύξουμε εάν δύναται.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Να “σκοτώσουμε” τις LCS Freedom και τις MMSC κατά το Forbes ή κάποιοι να μάθουν τις Αρχές της Σωστής Ενημέρωσης;

Κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες ένα άρθρο από το Forbes.com, που «θάβει» κυριολεκτικά την έκδοση Freedom των LCS (Littoral Combat Ship) και βέβαια -δικαιολογημένα- έχει...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Littoral Combat Ship Freedom Class, το πλοίο που πάνω του...

99
του Βασίλη Παπακώστα (από την έντυπη ΠΤΗΣΗ)Σκοπός του παρόντος άρθρου δεν είναι η πλήρης παρουσίαση της κλάσης Freedom LCS-1, τόσο επειδή αυτή έχει γίνει...
- Advertisement -
Card image

November 2020 #006

Αγορά MDL
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 July 2016 #362

Αγορά MDL
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 January #368

Αγορά MDL

Related News

Η Ταϊβάν ξεκινά τη ναυπήγηση 8 “εγχώριων” υποβρυχίων

Η Ταϊβάν θα ξεκινήσει τις εργασίες την επόμενη εβδομάδα για τη ναυπήγηση του πρώτου από οκτώ νέα εγχώριας αναπτυξης υποβρύχια, γεγονός που αποτελεί την...

Αλβανία: Πλήρης επιτήρηση εναέριου χώρου με λειτουργία νέου ραντάρ

Η Αλβανία έχει θέσει σε λειτουργία έναν νέο σταθμό ραντάρ στην ευρύτερη περιοχή της Σκόδρας, αποκτώντας μετά από αρκετά χρόνια τη δυνατότητα πλήρους επιτήρησης...

Η νέα ιαπωνική φρεγάτα και η απ’ ευθείας από το μέλλον… στρογγυλή γέφυρά της

Οι φρεγάτες της κλάσης 30FFM είναι τα νέα πολεμικά πλοία των ιαπωνικών Ναυτικών Δυνάμεων Αυτοάμυνας με σκοπό να παίξουν ένα ρόλο σε θερμές εστίες...