Η Ν. Κορέα δείχνει το δρόμο στις εκτυπώσεις 3D, το μέλλον στην Διοικητική Μέριμνα

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Διοίκηση Λογιστικής Υποστήριξης της Νότιας Κορέας έχει υιοθετήσει πλήρως συστήματα τρισδιάστατης (3D) εκτύπωσης βιομηχανικού επιπέδου που πλέον αποτελούν αναπόσπαστο εργαλείο για την παραγωγή και προμήθεια μίας ευρείας γκάμας απαρτίων για στρατιωτικά συστήματα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρονται σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, από το 2017 όταν και άρχισαν την λειτουργία τους τα συγκεκριμένα μηχανήματα 3D εκτύπωσης, η Διοίκηση Λογιστικής Υποστήριξης έχει καταφέρει να παράγει τελείως αυτόνομα 1.733 απάρτια και ανταλλακτικά από 47 κατηγορίες και να εξοικονομήσει ποσό ύψους 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πολλά από τα απάρτια αυτά προορίζονται για εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, όπως οι κύρια άρματα μάχης και αεροσκάφη. Τα περισσότερα από αυτά δε, είναι απαραίτητα για παλαιότερα συστήματα, η υποστήριξη των οποίων είναι πολλές φορές προβληματική.

Ο λόγος είναι ότι πολλά από τα απαραίτητα ανταλλακτικά παράγονται ακόμα από τους κατασκευαστές αλλά σε καθεστώς χαμηλού ρυθμού παραγωγής, με αποτέλεσμα χαμηλές διαθεσιμότητες και δυσανάλογα αυξημένο κόστος.

Με την 3D εκτύπωση έχει καταστεί δυνατή η παραγωγή πολλών από αυτά τα απάρτια κι ανταλλακτικά, με προφανή πλεονεκτήματα την άμεση ανά πάσα στιγμή διαθεσιμότητα αλλά και την συγκράτηση του κόστους σε πολύ χαμηλά επίπεδα ακόμα κι αν αφορά παλαιότερα συστήματα.

 

Το πρώτο ανταλλακτικό από εκτυπωτή 3D τοποθετήθηκε σε F-22


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
randomname
Member
Noble Member
randomname

Καμία σχέση η δουλειά που θέλει το workholding, fixturing, tool pathing και παέι λέγωντας για να φτιαχτεί κάτι σε ενα “παραδοσιακό” cnc, και καμία σχέση η κατασκευή ενός ίδιου κομματιού με 3d printing. Είναι πραγματική επανάσταση το 3d printing όσων αφορά την ευκολία χρήσης και παραγωγής. Πόσο μάλλον όταν έχεις να παράγεις λίγα κομμάτια, και με τις παραδοσιακές τεχνικές, τα fixtures κτλπ θα καταλήξουν μετα ή να πάνε χαμένα, ή να πιάνουν τζαμπα χώρο. Δεν ξέρω αν έχουν βρεθεί ήδη μέθοδοι εκτύπωσης τιτανίου και Inconel και άλλων τέτοιων εξωτικών υλικών που να έχουν ίδια χαρακτηριστικά με τα αντίστοιχα machined εξαρτήματα.… Read more »

Dimitris
Member
Famed Member
Dimitris

Επειδή ασχολούμαι πλέον επαγγελματικά με το θέμα: 1. Ναι, γίνονται εκτυπώσεις σε τιτάνιο και χάλυβα υψηλής αντοχής (π.χ. 17-4 ΡΗ, inconel) όπως και σε κάποια άλλα μέταλλα. 2. Οι αεροναυτικές εφαρμογές είναι δύσκολο να εξυπηρετηθούν από την υπάρχουσα τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης αλλά όχι αδύνατο. Τα αδύναμα σημεία είναι εναπομένουσες θερμικές τάσεις λόγω της διαδικασίας παραγωγής και οι εναπομένουσες παραμορφώσεις λόγω αυτών των τάσεων (δυνάμεων δηλαδή που αναπτύσσονται ανάμεσα στα στρώματα στερεοποιημένου υλικού κατά τη διαδικασία της εκτύπωσης). Προς το παρόν υπάρχουν οι εξής λύσεις: 2.1 Θέρμανση του κομματιού μετά την παραγωγή του 2.2 Κατάλληλη διαμόρφωση της στρατηγικής σάρωσης της επιθυμητής… Read more »

Aris
Member
Noble Member
Aris

Πεδίο δόξης λαμπρό και για την ΕΑΒ…πολιτική βούληση υπάρχει;

Dimitris
Member
Famed Member
Dimitris

Δεν χρειάζεται να επενδύσουμε σε μια τεχνολογία που ακόμα είναι στα σπάργανα. Δεν έχουμε ούτε τους απαιτούμενους οικονομικούς πόρους, ούτε τα βιομηχανικά ερεθίσματα για να ωριμάσει αυτή η τεχνολογία συν τω χρόνω. Η ΕΑΒ πρέπει να αξιοποιήσει τον εξοπλισμό που ήδη διαθέτει. Και διαθέτει αρκετό εξοπλισμό.