Πρώτη πτήση και για το δεύτερο F-35 της Ν. Κορέας. Άφιξη στη χώρα; Το 2021!

1
1552
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το δεύτερο μαχητικό αεροσκάφος F-35 που ολοκληρώθηκε η συναρμολόγησή του για λογαριασμό της νοτιοκορεάτικης Αεροπορίας (Republic of Korea Air Force – ROKAF) (αριθμός σειράς 18-002, αριθμός κατασκευής AW-02) πραγματοποίησε και αυτό την πρώτη του πτήση πιστοποίησης πτητικής ικανότητας για λογαριασμό της Lockheed Martin στις 2 Μαΐου.

Η φωτογραφία που παρουσιάζουμε εδώ τραβήχθηκε από τον φωτογράφο Matt Ellis στις 9 Μαΐου κατά την διάρκεια συμπληρωματικής πτήσης. Για την περίσταση το αεροσκάφος είχε call sign “Strike 41”.

Η Αεροπορία της Νότιας Κορέας έχει παραγγείλει συνολικά 40 αεροσκάφη του τύπου. Το πρώτο αναμένεται να αφιχθεί στην χώρα το 2021 όπως μας ενημερώνει το scramble.nl. Ο λόγος για την μεσολάβηση τριών ετών είναι διότι θα μεσολαβήσει ένα διάστημα κατά το οποίο θα μεταβούν στις ΗΠΑ ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό της Αεροπορίας Νότιας Κορέας προκειμένου να εκπαιδευθούν στον τύπο και στην συνέχεια με την επιστροφή τους στην χώρα τους θα υπηρετήσουν ως εκπαιδευτές για το υπόλοιπο προσωπικό που θα τοποθετηθεί σε μονάδες που θα επιχειρούν τα εν λόγω μαχητικά.

Μέχρι στιγμής αυτή είναι η πάγια διαδικασία που ακολουθείται όχι για τα F-35 αλλά για όλα τα αεροσκάφη που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ. Μετά την πρώτη πτήση πιστοποίησης, ακολουθούν κάποιες ακόμα δοκιμές, προγραμματίζεται μία τελετή παράδοσης που ακολουθεί λίγους μήνες μετά σε αμερικανικό έδαφος και τα αεροσκάφη… μένουν στις ΗΠΑ. Ποτέ κανένας δεν πήρε τα αεροσκάφη του κι έφυγε για την χώρα του μετά την τελετή παράδοσης.

Φυσικά τα παραπάνω είναι λίγο ως πολύ γνωστά καθώς όπως είπαμε πρόκειται για πάγια διαδικασία που ακολουθείται ανέκαθεν (και με ελληνικά αεροσκάφη) και υπενθυμίζοντας τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε ότι λέμε κάτι καινούριο. Απλώς ορισμένοι, που επίσης γνωρίζουν τα παραπάνω πολύ καλά, ένεκα κλικοθηρίας (σ.σ. σε σχέση με την παράδοση των τουρκικών F-35) παριστάνουν πως δεν τα γνωρίζουν, αλλά υπάρχουν κι όρια.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
πανος
Guest
πανος

Εκτος απο το Ισραηλ