Η Ρωσία ζητά από την Τουρκία να σεβαστεί την κυριαρχία της Δαμασκού σε ολόκληρη τη Συρία

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Ρωσία συμμερίζεται τις ενέργειες που κάνει η Τουρκία για την εξασφάλιση της εθνικής ασφάλειάς της, αλλά ζητά να σεβαστεί την εδαφική και πολιτική κυριαρχία της Συρίας.

Όπως μεταδίδει το «TASS», ο Ντιμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, σημείωσε ότι οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας δεν έχουν κουβεντιάσει γύρω από την πιθανή τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Βόρεια Συρία, αλλά επανέλαβε ότι η Άγκυρα έχει δεσμευτεί να υποστηρίξει την κυριαρχία της Δαμασκού σε ολόκληρη τη Συρία.

Ο Πεσκόφ παρότρυνε επίσης την Τουρκία να δείξει ψυχραιμία και να μην προχωρήσει σε ενέργειες που μπορεί να βλάψουν την ειρηνευτική διευθέτηση του Συριακού Ζητήματος. Ο ίδιος θύμισε ότι έχει συγκροτηθεί η Συριακή Συνταγματική Επιτροπή και έχουν οριστεί ημερομηνίες συναντήσεων, οπότε, είναι ζωτικό να μην συμβούν δράσεις που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη διαδικασία.

Ο Πεσκόφ συμπλήρωσε ότι η Ρωσία και η Τουρκία διατηρούν στενή επαφή, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει πως η ανακοίνωση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία θα μπορούσε να επηρεάσει την κατάσταση. Παρόλα αυτά, ο ίδιος επανέλαβε την πρόσφατη τοποθέτηση του Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με την οποία όλοι οι ξένοι στρατοί που βρίσκονται παράνομα στη Συρία οφείλουν να εγκαταλείψουν την χώρα.

Το τεύχος 401 της Π&Δ Οκτωβρίου 2019 διαθέσιμο ηλεκτρονικά στο Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
G.164g ag-cat
Guest
G.164g ag-cat

Μάλιστα. Η υποκρισία ΗΠΑ και Ρωσίας πρέπει να μας έχει ήδη προβληματίσει, σωστά;

George74
Member
George74

Πίσω από τις πόρτες ο Τράμπ με τον Έρντογαν και τον Πούτιν τα συνομίλησαν. Εμείς ακούμε από τον Πομπέο φούσκες και τα tweet του Τράμπ και όποια λόγια έρχοντε ενάντι της Τουρκίας είναι μόνο πυροτεχνήματα. Οι τρεις τους τα κανόνισαν. Μόλις περάσει αυτό έρχετε η σειρά μας. Εκεί θα πάνε να μας βγάλουν από το παιχνίδι για τα πετρέλαια και τα $$$ στο Αγαίο και Αν. Μεσόγειος, για τα Βαλκάνια. Εδώ μας θέλω.

hlias-p
Member
Active Member
hlias-p

“Αλλά επανέλαβε ότι η Άγκυρα έχει δεσμευτεί ” – προφανως εννοει την Μοσχα ο συντακτης.

Athan
Member
Famed Member
Athan

Όσο αναπάντεχη ήταν η απόφαση Τραμπ για το κατεστημένο της Ουάσιγκτον, άλλο τόσο ήταν για τον Πούτιν, ο οποίος βλακωδώς θεωρούσε δεδομένη την υποστήριξη των Αμερικανών στους Κούρδους κι έτσι συνέχιζε το ειδύλλιό του με τον Ερντογάν και τον Άσσαντ.
Τώρα, και ΕΑΝ ευοδωθούν τα σχέδια της Τουρκίας στην Rojava, θα έχει πολλά να εξηγήσει στον Άσσαντ και τους Ιρανούς, τους οποίους βλέπω πως όλοι βγάζουν ηλιθίως από την εξίσωση.
Ρε μπας και είναι παιχταράς τελικά ο Πορτοκαλής και μας παίζει όλους; Τί λέτε;