Το Κουβέιτ θα παραλάβει τα πρώτα Eurofighter το 2020

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η πολεμική αεροπορία του Κουβέιτ πρόκειται να παράλαβει τα πρώτα μαχητικά Eurofighter Typhoon το τέταρτο τρίμηνο του 2020, αναφέρει το “Gulf Business”.

 

Το Κουβέιτ παρήγγειλε 28 μαχητικά του τύπου από την ιταλική εταιρεία Finmeccanica τον Απρίλιο του 2016, με το συνολικό κόστος της προμήθειας των αεροσκαφών να αγγίζει τα $8,7 δις. Με βάση τη συμφωνία, το Κουβέιτ θα αποκτήσει 22 μονοθέσια και έξι διθέσια μαχητικά, που θα συναρμολογηθούν στην Ιταλία από την Finmeccanica.

 

Το Κουβέιτ αποτελεί μία από τις τέσσερις χώρες της Μέσης Ανατολής που έχουν επιλέξει το Eurofighter Typhoon. Οι υπόλοιπες τρεις είναι η Σαουδική Αραβία, το Ομάν και το Κατάρ. Οι παραδόσεις των μαχητικών στο Κουβέιτ θα ολοκληρωθούν το 2023.

 

Το Κουβέιτ θα εντάξει σε υπηρεσία την πιο εξελιγμένη έκδοση του Eurofighter


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Stavrogin
Member
Κωνσταντίνος Βορδοναράκης

310εκ. / αεροσκάφος, φαντάζομαι πως σε αυτη την τιμή περιλαμβάνονται τα πάντα απο εκπαιδευση, οπλα, υποστήριξη, ανταλλακτικά, συντήρηση, όλα.

Ripmaker
Member
Ripmaker

λογικά θα περιλαμβάνονται μεχρι και αρωματικό καμπινας και πατάκια απο αλκαντάρα με τετοιο ποσό!

Βασίλης
Guest
Βασίλης

Τα νικελομένα ζαντολάστιχα ξέχασες να βάλεις μέσα αδερφέ…

GiannisKr
Member
Γιάννης Μ.

Έχω μια απορία. Το Κουβέιτ όπως και τα άλλα εμιράτα στην αραβική χερσόνησο λόγω πληθυσμιακών δεδομένων, λογικά θα καταφεύγουν σε “μισθοφορικές” λύσεις για τους πιλότους. Είναι τόσο εύκολο να βρεθούν πιλότοι, οι οποίοι θα πρέπει να εκπαιδευτούν σε νέο τύπο αεροσκάφους, το οποίο δεν έχει καν εισαχθεί σε χρήση προκειμένου να τους εκπαιδεύσουν “παλαιότερες σειρές” της συγκεκριμένης αεροπορίας; Εκτός και αν τα κράτη αυτά προσεγγίζουν πιλότους του τύπου, από αεροπορίες οι οποίες ήδη το χρησιμοποιούν και τους “αναγκάζουν” σε παραίτηση με αντάλλαγμα μεγάλο οικονομικό δέλεαρ… Αλλά και πάλι όμως έτσι οι αεροπορίες από τις οποίες παραιτούνται, ουσιαστικά δεν “πετάνε” τα… Read more »

Nikolaos
Member
Nikolaos

Θα ήταν πράγματι ενδιαφέρον άρθρο, αλλά η απάντηση είναι σε μεγάλο βαθμό αυτή που υπαινίσσεστε: Απόστρατοι της RAF, που πιθανόν έχουν κάνει το μίνιμουμ υπηρεσίας εκεί και μπορούν να αποδεσμευθούν, ή αποδεσμεύονται και νωρίτερα, ως μορφή επιδότησης της RAF προς την εθνική αεροπορική βιομηχανία (εξάλλου και οι ξένες παραγγελίες ρίχνουν το μοναδιαίο κόστος δια της αποσβέσεων των δαπανών R&D, οπότε “επιδοτούν” τη RAF, συνεπώς το ένα χέρι νίβει το άλλο ….). Επειδή όμως αυτοί δεν αρκούν, υπάρχουν και ντόπιοι. Αμερικανοί εκπαιδευτές που πήγαν για τα Strike στη Σ. Αραβία ανέφεραν τέρατα και σημεία. Υπάρχουν κάποιοι καλοί, που έχουν κίνητρο και… Read more »

Shadowfax
Member
Shadowfax

Kαταπληκτική φωτογραφία…