32.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020
Αρχική ΝΕΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ Αεροπλανοφόρο «Κουζνέτσοφ»: Ενός κακού… μύρια άλλα έπονται

Αεροπλανοφόρο «Κουζνέτσοφ»: Ενός κακού… μύρια άλλα έπονται

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Η βύθιση της τεράστιας πλωτής δεξαμενής PD-50 όπου βρισκόταν το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» για εργασίες στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού του, άφησε το Ρωσικό Ναυτικό με ένα τεράστιο πρόβλημα. Στις πολύ προσεκτικά επιλεγμένες φωτογραφίες του πλοίου μετά το ατύχημα που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Ρώσοι, το αεροπλανοφόρο δεν δείχνει να έχει υποστεί εκτενείς ζημιές. Άλλωστε, σύμφωνα με την επίσημη γραμμή, οι ζημιές επισκευάζονται.

Αυτό που δυσκολεύει τα πράγματα είναι η προσωρινή (;) απώλεια της ίδιας της δεξαμενής. Ημέρες μετά το περιστατικό της 30ης Οκτωβρίου η PD-50 βρισκόταν ακόμη βυθισμένη με κλίση στα σκοτεινά νερά του Κόλπου Κόλα, εγείροντας σοβαρά ερωτηματικά κατά πόσο μπορεί το Ρωσικό Ναυτικό να συνέλθει από το απρόσμενο αυτό ατύχημα. Διότι μπορεί το μοναδικό αεροπλανοφόρο του να γλύτωσε τα χειρότερα –οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι δεν υπέστη ζημιές κρίσιμος εξοπλισμός καθώς είχε αφαιρεθεί εν όψει των εργασιών στο πλοίο– όμως εις βάθος χρόνου το Ναυτικό έχει πρόβλημα. Και όπως φαίνεται σοβαρό.

Η πλωτή δεξαμενή PD-50 των 80.000 τόννων, κατασκευασμένη στην Σουηδία στα τέλη της δεκαετίας του ’70, ήταν η μοναδική που μπορούσε να εξυπηρετήσει τις μεγάλες ναυτικές μονάδες του Ρωσικού Στόλου. Κατά τον Αλεξέι Ραχμάνοφ, Διευθυντή της κρατικής εταιρίας OCK (Объединенная судостроительная корпорация) που έχει αναλάβει τις εργασίες επισκευής του αεροπλανοφόρου, όλα τα άλλα πλοία έχουν εναλλακτικές εκτός από το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ».

«Όσον αφορά πλοία πρώτης τάξεως (όπως το αεροπλανοφόρο) η απώλεια της δεξαμενής δημιουργεί ορισμένες δυσκολίες» παραδέχεται. «Ελπίζουμε το θέμα του δεξαμενισμού μεγάλων πλοίων να επιλυθεί στο εγγύς μέλλον» δηλώνει συγκρατημένα στο πρακτορείο ειδήσεων TASS. Προφανώς δεν είναι τόσο απλό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανέλκυση και επισκευή της PD-50 μπορεί να διαρκέσει από έξι μήνες έως έναν χρόνο, απαιτώντας στην χειρότερη περίπτωση παροχή τεχνικής υποστήριξης από το εξωτερικό. Δεδομένης της έντασης στις σχέσεις της Μόσχας με τους Ευρωπαίους γείτονές της, μια τέτοια βοήθεια μοιάζει μάλλον απίθανη, το ίδιο και η κατασκευή καινούργιας δεξαμενής στην Σουηδία.

Μια απώλεια με επιχειρησιακές επιπλοκές     

Ακόμη και να ανελκυσθεί η δεξαμενή, ίσως να μην είναι δυνατή η επισκευή της. Χωρίς την PD-50, μεγάλα πολεμικά όπως τα πυρηνοκίνητα βαριά καταδρομικά κλάσης Kirov «Πιότρ Βηλίκιι» (Μέγας Πέτρος) και «Ναύαρχος Ναχίμοφ» καθώς και το μοναδικό σε υπηρεσία υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων κλάσης Akula (κωδ. ονομασία ΝΑΤΟ, Τyphoon) ίσως βρεθούν εκτός προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης ναυπηγείου για μήνες, αν όχι περισσότερο.

Ελλείψει πλωτής δεξαμενής μεγάλου μεγέθους, πολλά από τα προγράμματα εκσυγχρονισμού του Στόλου ενδεχομένως θα υποστούν σημαντικές καθυστερήσεις, εκτιμούν ειδικοί. Ήδη το φιλόδοξο σχέδιο εκσυγχρονισμού του Ναυτικού που προέβλεπε την ναυπήγηση 24 υποβρυχίων –εκ των οποίων τα 16 πυρηνικά– και 54 μεγάλων μονάδων επιφανείας παραμένει ανεκπλήρωτο λόγω οικονομικών προβλημάτων που έχουν επηρεάσει και την συντήρηση των εν ενεργεία πλοίων.

Η Ρωσία έχει και άλλες πλωτές δεξαμενές, όμως είναι κατάλληλες για μικρότερα πλοία, όπως καταδρομικά και υποβρύχια πυραύλων cruise. Η ΡD-1 στο Σέβεραντβίνσκ, 800 χλμ νοτιοανατολικά του Μούρμανσκ, αν και μικρότερη σε μέγεθος, θα μπορούσε να εξυπηρετήσει υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων και ενδεχομένως βαριά καταδρομικά. Ωστόσο, δημοσιεύματα ρωσικών ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία εκεί δυσκολεύτηκαν ακόμη και να βάλουν το «Ναύαρχος Ναχίμοφ» στην δεξαμενή, οπότε για αεροπλανοφόρο αποκλείεται.

Η πλησιέστερη στο μέγεθος της βυθισμένης PD-50 είναι η δεξαμενή στο Μπαλσόϊ Κάμεν της ρωσικής Άπω Ανατολής, στις ακτές του Ειρηνικού, κοντά στο Βλαντιβαστόκ. Απέχει όμως 10.000 χλμ και δια θαλάσσης το ταξίδι είναι ακόμη μακρύτερο για ένα πλοίο στην προβληματική κατάσταση του «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» επισημαίνουν Δυτικοί αναλυτές.

Τα ναυπηγεία Νικαλάεφ στην Μαύρη Θάλασσα, όπου την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης κατασκευάσθηκαν τα μεγαλύτερα πλοία του Στόλου, θα μπορούσαν να διαχειριστούν πολεμικά πλοία μεγέθους αεροπλανοφόρου. Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα ανήκουν στην Ουκρανία. Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και την υποστήριξη από την Μόσχα των αυτονομιστών ανταρτών στην περιοχή του Ντανμπας θα ήταν μάλλον υπερβολικά… αισιόδοξο να περίμενε κανείς από το Κίεβο να παράσχει χείρα βοηθείας.

Εναλλακτικές λύσεις μεν αλλά… 

Σε περίπτωση που η PD-50 δεν επισκευάζεται, η λύση θα ήταν η κατασκευή μιας νέας αντίστοιχου μεγέθους αλλά η Ρωσία δεν φαίνεται να έχει τις υποδομές για να αναλάβει ένα τέτοιο μεγάλο έργο. Η Σουηδία ή η Νορβηγία θα μπορούσαν, εάν δεν υπήρχαν οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Μόσχας εξαιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας το 2014.

Η Κίνα ή η Νότια Κορέα θα ήταν λογικές εναλλακτικές. Αμφότερες διαθέτουν και την υποδομή και την πείρα της ναυπήγησης ποντοπόρων πλοίων και πλωτών εξεδρών άντλησης πετρελαίου. Ο χρόνος όμως δεν είναι σύμμαχος των Ρώσων. Ακόμη κι αν άρχιζε τώρα η κατασκευή νέας πλωτής δεξαμενής, δεν θα ήταν έτοιμη πριν περάσουν μήνες ή και χρόνος ενώ θα έπρεπε να ρυμουλκηθεί από τον Ειρηνικό μέσω του Ινδικού και γύρω από την Αφρική για να φθάσει στον Ατλαντικό και από την Θάλασσα του Μπάρεντς στο Μούρμανσκ…

Προς το παρόν το αεροπλανοφόρο-καταδρομικό «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» βρίσκεται στην Ναυπηγοεπισκευαστική Βάση 35 (35-й судоремонтный завод) αναμένοντας επισκευές. Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, η απομάκρυνση του γερανού που κατέρρευσε στο κατάστρωμά του λόγω της κλίσης που πήρε η πλωτή δεξαμενή καθώς οι αντλίες της σταμάτησαν να λειτουργούν εξαιτίας μιας αιφνίδιας διακοπής ρεύματος θα ολοκληρωθεί «μόλις αποφασισθεί ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό».

Αλέξανδρος Θεολόγου

 

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  
- Advertisement -

22 ΣΧΟΛΙΑ

22 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Η Ελλαδα εχει την καταλληλη δεξαμενη?

Gianis Koum

Έχει αλλά γιατί να βοηθήσουμε τον κολλητό του Ταγιπ?
Για να δώσει ακομα περισσοτερους S-400 και πυρηνική τεχνολογία στους Τούρκους?

randomname

Τον βοηθάς γιατι θες τα λεφτά και να λειτουργήσουν τα ναυπηγεία σου. Το τι τεχνολογία θα δώσει στους Τούρκους εξαρτάτε απο αυτό?

Makis

ειτε τους δωσουμε δεξαμενη ειτε οχι τα s400 θα τα παρουν. Αν τωρα τους διευκολυνουμε με το αεροπλανοφορο μπορει να παει και πιο πισω η δουλεια και τα δικα μας θα αναβαθμιστουν πιο γρηγορα και μπαινουμε παλι στο παιχνιδι που κατεστρεψε ο Κοτζιας

Kgeorge

Νομίζω οι πλωτες δεξαμενές που υπάρχουν στην Ελλάδα είναι μικρές για το αεροπλανοφόρο.

Μανώλης

Η δεξαμενή του Σκαραμαγκά είναι η μεγαλύτερη στη Μεσόγειο. Φτάνει και παραφτάνει. Το θέμα είναι πως για πολιτικούς λόγους οι Ρώσοι αποκλείεται να στείλουν το πλοίο τους σε άλλη χώρα.
Από ότι φαίνεται η λιγότερη κακή λύση θα ήταν να μεταφερθεί η δεξαμενή από το Βλαδιβοστόκ.
Αυτό τουλάχιστον συζητάνε. Αλλά είναι δύσκολο εγχείρημα.

p270

δεν θέλει δεξαμενή ο ναύαρχος, αλλά να γίνει scrap θέλει

Η δεξαμενή θα καταστρέψει το ρωσικό ΠΝ;

Μεταχειρισμένα δεν υπάρχουν; Σίγουρα υπάρχουν. Αν είναι τόσο κρίσιμο το ζήτημα και απαιτείται γρήγορη εύρεση δεξαμενής τότε αν δώσουν το ανάλογο τίμημα σίγουρα θα βρουν.

FTS

Γιατί δεν αγοράζουν την κατασκευή 1-2 αεροπλανοφόρων από την Κίνα? Ότι επισκευή και να κάνεις στην γριά, πάλι γριά θα παραμείνει

Nikolas K

Αν ειναι δυνατον…ολοκληρη Ρωσια και δεν εχει μια δεξαμενη να εξυπηρετησει ενα μεγαλο πλοιο;

nicolas

Τα μεγαλα πλοια της παλια ποτε ΕΣΣΔ φτιαχνονταν απο τα ναυπηγεια νικολαφιεφ στην Ουκρανια πχ αεροπλανοφορα/ελικοπτεροφορα με τις υποδομες να παραμενουν εκει μετα την διαλυση της.

Nikolaos

Θαυμάσιο άρθρο, από αυτά που απαντούν στο ερώτημα “για ποιον ακριβώς λόγο λατρεύουμε την ΠΤΗΣΗ”. ‘Οψεις της ναυτικής ισχύος που περνούν απαρατήρητες, όψεις αδυναμίας τιτάνων της διεθνούς σκηνής που δεν φαίνονται σε κανένα γράφημα “αριθμού πυρηνικών κεφαλών και φορέων”, όψεις βιομηχανικών και διπλωματικών σχέσεων άγνωστες ως τώρα (τέλη δεκαετίας 1970 ΕΣΣΔ και Σουηδία ήταν άσπονδοι εχθροί, το αργότερο από τότε που σοβιετικό υ/β αναδύθηκε πλησίον της εισόδου του ναυστάθμου της Καρλσκρόνα, λίγο αργότερα ένα δεύτερο προσάραξε σε αβαθή στην ίδια περιοχή …).
Συνεχίστε παρακαλούμε με παρόμοιους θησαυρούς!

nicolas

ααααχ whiskey on the rocks 🙂

Nikolaos

Συνώνυμε, είσαι – όπως διαπιστώνω και από άλλες ενδιαφέρουσες συμβολές σου, θυμάμαι ενδεικτικά την Τοσίμπα και τις σοβιετικές προπέλες υ/β, – “ψυχροπολεμικός” τύπος και το απολαμβάνω ιδιαίτερα!

nicolas

Χαχαχα να σαι καλα φιλε! τουλαχιστον ξεχωριζουμε οχι σαν ολους τους γιωργηδες, γιαννιδες κτλ. η αληθεια ειναι οτι αν και δεν τα προλαβα τα γεγονοτα του ψυχρου πολεμου εχουν αλλο ενδιαφερον και οτι μπορω απο πληροφορια το ξεψαχνιζω.το βιβλια, οι πηγες κατω απο το wikipedia, σχολια και προτασεις αναγνωστων . αμα σε ενδιαφερει ψαξε το covert shores του h.i sutton για υποβρυχια. απο ξενα sites το the drive βαζει ενδιαφεροντα . Παντα χαρα μου να συνανταω ατομα με γνωσεις και σεβασμο για το συνομιλητη τους

Ripmaker

Σίγουρα έχουμε εμείς τόσο μεγάλες εγκαταστάσεις??

Renegade

Σίγουρα, η μεγάλη κτιστή δεξαμενή του Σκαραμαγκά είναι τεράστια, 500.000 τόνων.

Nikolaos

Το CGN κλάσεως Κίροφ (έτσι τα λέμε εμείς οι ψυχροπολεμικοί, Πετρ Βέλικι κλπ είναι για όσους δεν πρόφθασαν τη φάση …) στη δεξαμενή είναι υπερθέαμα πάντως! Λίγα πλοία προκαλούν τέτοιο δέος!

VAGGELAS

Εάν τηρηθεί η πρόβλεψη-χρονοδιάγραμμα για την ανέλκυση της δεξαμενής σε 6 μήνες τότε μικρό το κακό. Αν όχι τότε θα εμφανιστεί φαινόμενο ντόμινο καθυστερήσεων στις προγραμματισμένες επισκευές-αναβαθμίσεις των κύριων μονάδων του Ρωσικού Ναυτικού. Με αφορμή το γεγονός έχω την άποψη ότι η προβολή ναυτικής ισχύος σε παγκόσμια κλίμακα γίνεται όλο και ακριβότερο χόμπι και δεν πιστεύω ότι η Ρωσία μεσο-μακροπρόθεσμα θα μπορέσει να ακολουθήσει. Οι μακέτες αεροπλανοφόρων, ελικόπτερο φόρων και πυρηνοκίνητων αντιτορπιλικών που οι Ρώσοι μας έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια δεν φαίνεται να υλοποιούνται και ο χρόνος δεν κυλά υπέρ τους.

Panos71

Να κανω και εγω μια ερωτηση; Αντε και μας ζητήθηκε να βοηθήσουμε, αντε επισης οτι δεχτήκαμε να το κάνουμε….ο μπαρμπα Σαμ ολα καλα δηλαδη; no problem? Τι ακριβως λέμε τωρα; νά’χαμε να λέγαμε η τα λεμε σοβαρα;

Ripmaker

εντάξει μωρέ υποτίθεται οτι αν αναλαβεις τον δεξαμενισμό της πυραμιδας του χεωπα που χρησιμοποιεί η ρωσια για αεροπλανοφόρο εχεις ηδη επιλέξει έξοδο (αλα Μεσολογγίου) από το ΝΑΤΟ, εμπάργκο σε όπλα εξοδο απο τα μνημόνια (Οχι τη καλή έξοδο την άλλη….με τον άσχημο τρόπο, απλα΄δεν θα μας ξαναδανεισουν και θα αρχίσουν να ζητάνε λεφτά πίσω). Σε ενα άλλο πλοτ τουιστ βέβαια, ο θειος σαμ σε αναγκάζει στην ουσια να βοηθήσεις και μετά κρατάει τη πυραμίδα εμ αεροπλανοφόρο ήθελα να πώ για πολύ καιρό στη δεξαμενή με διάφορα προσχήματα και η ρωσια μενει με το ********στο χέρι για καμιά 5ετια παραπάνω. Οπως… Read more »

JohnnyB

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΓΕΕΘΑ, ΑΓΕΑ και ΑΓΕΝ, Τρεις Αρχηγοί Επιτελείων μαζί , και κοντά τους ο Αρχηγός Στόλου. Ναι, στη βολή της SST-4…

 Η φωτογραφία ανοίγματος του άρθρου θα λέγαμε πως είναι χαρακτηριστική. Οι 3 από τους 4 αρχηγούς των Επιτελείων, πάνω σε ένα πλοίο του ΠΝ,...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η Ελλάδα εξάγει αμυντικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας στο… Ισραήλ! Εξαγωγική...

6
Απίστευτο κι όμως πραγματικό! Μια εκ των κορυφαίων ελληνικών αμυντικών εταιρειών, η Intracom Defence συμφώνησε με την ισραηλινή ΙΑΙ για την εξαγωγή υψηλής τεχνολογίας...
Card image

ΠΤΗΣΗ July 2020

Αγορά 3.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 August 2014 #339

Αγορά $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 April 2016 #359

Αγορά 1.99 $

Related News

LCS Freedom για το Αιγαίο; Ο “τίμιος μεσολαβητής”

Σε κανονικές συνθήκες αυτή η πρόταση δεν θα έπρεπε πιθανώς να σχηματιστεί, ειδικά από ένα ιστολόγιο με την ιστορία και τις θέσεις της ΠΤΗΣΗΣ....

“Καρχαρίες” στη Θάλασσα της Κίνας – Πρώτη επιχειρησιακή ανάπτυξη μαχητικών με το νέο αεροπλανοφόρο Shandong

Κινεζικά μαχητικά J-15 προσνηώθηκαν για πρώτη φορά σε επιχειρησιακή ανάπτυξη με το νέο αεροπλανοφόρο Shandong του Κινεζικού Ναυτικού (PLAN). Τα αεροσκάφη φωτογραφήθηκαν σε εκπαιδευτικές...

Η νέα «Πτήση» ΙΟΥΛΙΟΣ 2020

  Κυκλοφορεί Πέμπτη 02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 και η ηλεκτρονική έκδοση ΕΔΩ  Πολεμικό Ναυτικό, Ξεκαθαρίζει  εξοπλιστικό πρόγραμμα;Αποτυπώνουμε την τρέχουσα κατάσταση και τις ρεαλιστικές δυνητικές  εξελίξεις στο πλέγμα των εξοπλιστικών...

«Παλιοσειρές»: Οι Ιαπωνικές Δυνάμεις Αυτοάμυνας χρειάζονται άμεσα ανανέωση ή… ρομπότ

Ξεχάστε την Κίνα ή την Βόρειο Κορέα: η μεγαλύτερη και αμεσότερη απειλή που αντιμετωπίζουν οι Ιαπωνικές Δυνάμεις Αυτοάμυνας είναι η γήρανση του γενικού πληθυσμού....

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Sea Sparrow, ποιος είναι ο αντιαεροπορικός πύραυλος που έπληξε τον θαλάσσιο στόχο;

SEA SPARROWΑΣΠΙΔΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ TH ΘΑΛΑΣΣΑΠρόκειται αναμφισβήτητα για το πιο διαδεδομένο αντιαεροπορικό βλήμα του δυτικού οπλοστασίου και η επιχειρησιακή του ζωή υπερβαίνει τα 30...
- Advertisement -
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x