18.8 C
Athens
Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

To φθινόπωρο του 2022 θα είναι έτοιμο για δοκιμές το Admiral Kuznetsov. Και λοιπόν;

- Advertisement -

Το ναυπηγείο Zvyozdochka σχεδιάζει να ολοκληρώσει την προετοιμασία του «βαρέως καταδρομικού αεροπορίας» / αεροπλανοφόρου Admiral Kuznetsov για θαλάσσιες δοκιμές μετά από επισκευές και αναβαθμίσεις έως το φθινόπωρο του 2022, σύμφωνα με τον ιστότοπο κρατικών προμηθειών που επικαλείται ως πηγή το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Για την ακρίβεια, το ναυπηγείο έχει δημοσιεύσει συμβόλαιο για τη βαφή της εξωτερικής επιφάνειας του αεροπλανοφόρου πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 2022. Γι ‘αυτό το σκοπό το ναυπηγείο σκοπεύει να διαθέσει πάνω από 250 εκατομμύρια ρούβλια (3.402.500 $) και θα λάβει αιτήσεις έως τις 20 Μαΐου.
Σύμφωνα με την συνήθη πρακτική στη Ρωσία, μετά το βάψιμο, ένα πολεμικό πλοίο είναι έτοιμο να ξεκινήσει θαλάσσιες δοκιμές.
Στη συνέχεια, το γραφείο Τύπου του ναυπηγείου επιβεβαίωσε τα σχέδια, αλλά σημείωσε ότι όλα τα έργα θα εκτελεστούν εν μέσω αυξημένων μέτρων ασφαλείας λαμβάνοντας υπόψη την πανδημία του κορωνοϊού.
Το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov εστάλη για επισκευές κι αναβαθμίσεις το 2017 μετά από την τελευταία του αποστολή που ήταν ανοιχτά της Συρίας. Ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Από την αρχή των επισκευών, υπήρξαν δύο καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που είχαν ως αποτέλεσμα απώλειες ζωής.
Στις 30 Οκτωβρίου 2018, όταν το πλοίο βγήκε από την πλωτή αποβάθρα, η αποβάθρα άρχισε να βυθίζεται. Λόγω της επακόλουθης πτώσης, ένας γερανός έπεσε στο κατάστρωμα του σκοτώνοντας έναν εργάτη. Στις 12 Δεκεμβρίου 2019, ξέσπασε πυρκαγιά στο πλοίο. Δύο άνθρωποι πέθαναν μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο.
Έτσι λοιπόν, αφενός μεν χάνεται πολύτιμος χρόνος και κεφάλαια για την επαναφορά του μοναδικού ρωσικού αεροπλανοφόρου σε υπηρεσία, αφετέρου δε οι εξελίξεις στον χώρο της ναυτικής αεροπορίας τρέχουν αφήνοντας το ρωσικό Ναυτικό να ασθμαίνει πίσω από τους ανταγωνιστές του, και δεν μιλάμε βέβαια για το αμερικανικό Ναυτικό που έτσι ή αλλιώς διαθέτει (πολύ) περισσότερα αεροπλανοφόρα από όλες τις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη μαζί.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Δεν είναι μόνο τα αξιοθρήνητα περιστατικά εργασιακής ασφάλειας που κρατούν πίσω το πρόγραμμα αναβάθμισης του ρωσικού αεροπλανοφόρου. Ο χρόνος που θα μείνει εκτός υπηρεσίας είναι αδικαιολόγητα υψηλός ακόμα κι αν μιλάμε για πλήρη εκσυγχρονισμό μέσης ζωής (ΕΜΖ).
Για σύγκριση:
1) Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, που πέρασε κι αυτό με την σειρά του την δεύτερη φάση ΕΜΖ από τότε που μπήκε σε υπηρεσία, επέστρεψε ξανά στην ενεργό υπηρεσία μετά από διάστημα μόλις 18 μηνών, και το διάστημα αυτό περιλάμβανε και ανανέωση του πυρηνικού καυσίμου του αντιδραστήρα του, μία δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία!
Παράλληλα έγινε και γενική αναβάθμιση του που περιλάμβανε μέχρι και αντικατάσταση του κύριου ραντάρ αλλά και αφαίρεση όλου του εξοπλισμού υποστήριξη που διέθετε για αεροσκάφη Super Etendard Modernises (SEM) που την ίδια περίοδο αποσύρονταν με την παραλαβή περισσότερων Rafale M.
Την ίδια στιγμή λοιπόν μέχρι το φθινόπωρο του 2022, και μετά από πέντε χρόνια εκτός υπηρεσίας για το Admiral Kuznetsov, το γαλλικό αεροπλανοφόρο βγήκε εκτός υπηρεσίας για ΕΜΖ κι επέστρεψε ήδη, όπως είδαμε. Κι όχι μόνο αυτό αλλά όπως όλα δείχνουν θα έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και πιθανόν να έχει δοθεί η παραγγελία και για το δεύτερο γαλλικό αεροπλανοφόρο!
2) H Ινδία θα έχει παραλάβει το δεύτερο, εγχώριας αυτή τη φορά σχεδίασης και κατασκευής αεροπλανοφόρο της, ενώ κατά πάσα βεβαιότητα θα έχει δώσει την παραγγελία και για το τρίτο της, όπως προβλέπει ο στρατηγικός της σχεδιασμός.
3) Η Κίνα αφού θα έχει  παραλάβει και το τρίτο της αεροπλανοφόρο, μετά το πρώην σοβιετικό Liaoning που νεκρανάστησε και το εγχώριο αντίγραφό του Shandong, θα έχει ξεκινήσει τη ναυπήγηση και του τέταρτου αεροπλανοφόρου της, που πιθανότατα θα είναι πυρηνοκίνητο!
4) H Ιαπωνία θα έχει ολοκληρώσει τις μετατροπές στα δυο μικρά της ελικοπτεροφόρα κλάσης Izumo και θα τα έχει μετατρέψει σε πλήρη αεροπλανοφόρα με ικανότητα επιχειρήσεων με μαχητικά αεροσκάφη υψηλών επιδόσεων F-35B.
5) Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εν τω μεταξύ παραλάβει ήδη αν και μετά από αρκετές καθυστερήσεις και το δεύτερο αεροπλανοφόρο της κλάσης Queen Elizabeth II, το Prince of Wales, ολοκληρώνοντας έτσι τον δικό της στρατηγικό σχεδιασμό με δυο σύγχρονα αεροπλανοφόρα στη δύναμή της ώστε πάντα τουλάχιστον ένα να είναι επιχειρησιακά διαθέσιμο.
6) Η Ιταλία θα έχει πλέον δυο επιχειρησιακά αεροπλανοφόρα με ικανότητα επιχειρήσεων με F-35B. Έχει ήδη πιστοποιήσει το Conte di Cavour για να επιχειρεί με τα αμερικανικά μαχητικά, που ήδη παραλαμβάνει, ενώ και το δεύτερο αεροπλανοφόρο της, το Trieste, θα έχει εξ αρχής αυτήν την ικανότητα.
7) Ακόμα κι η Τουρκία, θα έχει ένα τουλάχιστον αμφίβιο ελικοπτεροφόρο στην δύναμή της, το Anadolu, και αν δεν είχε έρθει σε ρήξη με τις ΗΠΑ θα είχε πρόσβαση και σε F-35B για να τα εξοπλίσει ενώ αν δεν υπήρχε κι η απρόβλεπτη οικονομική κρίση με τον κατακρημνισμό της τουρκικής λίρας, πιθανό να είχε ήδη ξεκινήσει τη ναυπήγηση και του δεύτερου, του Trakya.
8) Η δε Νότια Κορέα, θα έχει ολοκληρώσει τις δικές της μελέτες και θα έχει ξεκινήσει να ναυπηγεί το πρώτο από τα δυο δικά της αεροπλανοφόρα, εφάμιλλα των Ιαπωνικών, αν κι αυτό θα εξαρτηθεί από την οικονομική της κατάσταση.
9) Δεν μιλάμε καν για τις Ηνωμένες Πολιτείες και το αμερικανικό Ναυτικό. Μέχρι το 2022 θα έχουν παραλάβει το δεύτερο αεροπλανοφόρο κλάσης Ford, το USS Kennedy (για σύνολο 12 κύριων πυρηνοκίνητων αεροπλανοφόρων κλάσεων Nimitz και Ford). Παράλληλα, έχουν ήδη δώσει ταυτόχρονη παραγγελία για τη ναυπήγηση των επόμενων δυο αεροπλανοφόρων κλάσης Ford, με σκοπό την επίτευξη οικονομιών κλίμακας!
Παράλληλα μέχρι το 2022, θα έχει παραλάβει και το τρίτο αμφίβιο LHD με ικανότητα επιχείρησεων με F-35B, το USS Bougainville (για σύνολο 10 πλοίων της κατηγορίας κλάσεων Wasp και America), μετά το USS Tripoli που παρελήφθη πρόσφατα..
Συμπέρασμα;
Ενώ λοιπόν βλέπουμε τον υπόλοιπο πλανήτη να κάνει σταθερά βήματα ή και άλματα στον χώρο των αεροπλανοφόρων, H Ρωσία χρειάζεται έξι χρόνια για να επισκευάσει το ένα και μοναδικό της αεροπλανοφόρο το οποίο ναυπηγήθηκε τη δεκαετία του ’80, αναθεωρεί την επανένταξή του σε υπηρεσία προς το αργότερο, αναγκάζεται ακόμα κι έτσι να του κάνει περιορισμένη μόνο αναβάθμιση, ενώ ακόμα και το όραμά της για το μέλλον  σε κάνει να σκέφτεσαι ότι ίσως θα ήταν καλύτερα να μην μιλήσουν καν
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
d.b

Όταν βλέπαμε σαραβαλο στο δρόμο λεγαμε:”βαψε το μπλε και ριχτo στην θάλασσα…..”
Λέει στο συμβόλαιο αν θα το βάλουν μπλε..
.

Voiceofreason

Καλό.

Gilan

Μήπως δεν ενδιαφέρονται τόσο για αεροπλανοφόρα αλλά για υποβρύχια;
Αν θέλουν αεροπλανοφόρα και σέρνονται έτσι τότε κάηκαν, μάλλον δεν τα θέλουνε και τόσο…..!

Nikodimos Pavlidis

Οι πιο σημαντικές τεχνολογικές και ναυπηγικές εξελίξεις στο ρωσικό ναυτικό είναι πράγματι κάτω από την επιφάνεια του νερού…

Gilan

Πράγματι ποτέ δεν δείξανε ιδιαίτερο ζήλο, πιθανών γιατί δεν μπορούσαν να αναμετρηθούν με την Αμερική σε μονάδες επιφάνειας.

Voiceofreason

Καλά οι Κινέζοι τώρα τελευταία δεν είχαν πει ότι η κατασκευή των αεροπλανοφόρων δεν εξυπηρετεί τα σχέδιά τους και ότι προσανατολίζονταν σε κάτι που να έχει περισσότερο με την άμυνά τους όπως οι πυραύλοι; Κάνω μήπως λάθος;

Nikodimos Pavlidis

Η αλήθεια είναι ότι έχουν δεύτερες σκέψεις για το τέταρτο αεροπλανοφόρο τους, για το αν θα είναι πυρηνικής ή συμβατικής πρόωσης. Το τι θα συμβεί τελικά δεν το ξέρει βέβαια κανείς, όμως μέχρι το 2022 θα έχουν με βεβαιότητα τρία αεροπλανοφόρα.
Διαβάστε σχετικά:
https://www.ptisidiastima.com/fourth-chinese-carrier/
https://www.ptisidiastima.com/chinese-carrier-nuclear-power/
https://www.ptisidiastima.com/china-carriers/

George

Shape of things to come:
Μέχρι και η Ελλάδα θα έχει παραλάβει τότε το Giuseppe Garibaldi με την πολεμική αεροπορία (μέρος των ΔΕΔ, Διακλαδικών Ενόπλων Δυνάμεων) να έχει πάνω του 12 F-35!
Αντιαεροπορική άμυνα περιοχής θα παρέχουν τα 3 San Giorgo που επίσης θα έχει παραλάβει από το Ιταλικό ναυτικό εξοπλισμένα με AESA Kronos και 16 Aster-30 το καθένα και συνδυασμό επιθετικών μεταγωγικών & ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων
Η κίνηση αυτή έγινε μετά το ναυάγιο με τις Bel το 2020 που είχε ακολουθήσει άλλο ναυάγιο με τις FREMM οπότε και η Ελλάδα εφάρμοσε το πρόγραμμα STN (Save The Navy) με ανορθόδοξες λύσεις

nigozs

Πάντως, ανεξαρτήτως του άρθρου, νομίζω ότι μερικά F35B και για εμάς (εφόσον επιλεγεί το F35) θα ήταν απολύτως χρήσιμα για συμμετοχή σε κοινές επιχειρήσεις Νατοϊκών πλοίων αλλά και προετοιμασία για το μέλλον……

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ενδιάμεση Λύση Made In France για το Πολεμικό Ναυτικό, FREMM, LaFayette, οι Γάλλοι βάζουν τα δυνατά τους

 H έλευση της Φλοράνς Παρλί στο τέλος Ιανουαρίου (περίπου στις 25 του μήνα), προκειμένου να παραστεί στις υπογραφές των συμβάσεων, που έχουν να κάνουν...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Έρχεται η Παρλί! Πέφτουν υπογραφές και για τα Rafale, “έκπληκτοι” οι...

124
 Γύρω στις 25 Ιανουαρίου, θα έρθει στην Αθήνα η γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί, προκειμένου να παραστεί, μαζί με τον Έλληνα ομόλογό της στις...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 September 2014 #340

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Νοέμβριος #402

Αγορά 4.49

Related News

Έφτασε στην Αρμενία το δεύτερο ελληνικό C-130 με ανθρωπιστική βοήθεια

Το δεύτερο αεροπλάνο που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα έφτασε στην Αρμενία, σύμφωνα με την κυβέρνηση, όπως μεταδίδει η αρμένικη ιστοσελίδα armradio.To φορτίο...

Ξεκινά η ναυπήγηση του 79ου αντιτορπιλικού Arleigh Burke

Τα ναυπηγεία Huntington Ingalls Industries (HII) ξεκίνησαν επίσημα τη ναυπήγηση του τέταρτου αντιτορπιλικού Arleigh Burke (DDG 51) της τρίτης παρτίδας ναυπήγησης (Flight III) για...

Ο Ολλανδικός στρατός παραγγέλνει νέες αντιασφυξιογόνες προσωπίδες

Μια σημαντική παραγγελία για αντιασφυξιογόνες προσωπίδες FM50 και φίλτρα FM61EU ανέθεσε η Ολλανδία στην Avon Protection σύμφωνα με ανακοίνωση της τελευταίας. Η παραγγελία προωθήθηκε...