Αυτή είναι η συμφωνία Κύπρου – Γαλλίας

7
8426
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς η προσφάτως υπογραφείσα συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Κύπρου – Γαλλίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Σημερινής» που αναμεταδίδει το Sigma Live, η εφαρμογή της συμφωνίας, όσον αφορά την τεχνοκρατική πτυχή, έχει άμεση ισχύ, αφού εντός της προσεχούς εβδομάδας καταφθάνουν οι πρώτοι Γάλλοι εμπειρογνώμονες για αξιολόγηση των τεχνοκρατικών δεδομένων της ναυτικής Βάσης στο Βασιλικό, όπου θα ανεγερθεί ο γαλλικός ναύσταθμος.

Βάσει της συμφωνίας, η εφαρμογή του σχεδιασμού θα γίνεται σταδιακά, και όταν ολοκληρωθεί ο τεχνοκρατικός σχεδιασμός, η αναβάθμιση της ναυτικής βάσης, σε βαθμό που να μπορεί να εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες του γαλλικού πολεμικού ναυτικού, δεν θα χρειαστεί περισσότερο από έξι μήνες.

Με την συμφωνία αναβαθμίζονται ο γεωστρατηγικός ρόλος και η γεωπολιτική σημασία της Κύπρου, σε μια ιδιαίτερα έκρυθμη περίοδο, κατά την οποία, με την συνεπικουρία του Λονδίνου, παροξύνεται, σε βαθμό άμεσης διεκδίκησης, η τουρκική προκλητικότητα.

Η άμεση υλοποίηση της συμφωνίας έχει ως κύριο στόχο να καταστεί δυνατή, εκ μέρους του γαλλικού πολεμικού ναυτικού, η αρωγή κάθε δυνατής στρατιωτικής/επιχειρησιακής βοήθειας προς τα ερευνητικά σκάφη της Total που θα ενεργούν στα θαλασσοτεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
adpanos
Member
Trusted Member
adpanos

Και εγώ που έλεγα πως θα υπάρχει κάπου κάποια παράγραφος που να αναφέρει προνομιακές τιμές σε Gowind κορβέτες και επάκτιες συστοιχίες για την άμυνα της ΚΔ .

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Σιγά μη σας κάνουμε παραχώρηση και το Charles de Gaulle! Δε φτάνουν οι χειραψίες και οι χαμογελαστές φωτογραφίες, μας θέλετε και κορβέτες αχάριστοι! Les miserables!

nikos
Guest
nikos

Χαχα καλο razz

Nestoras
Member
Noble Member
Nestoras

Μια βουτιά στην πραγματικότητα…
Γαλλική βάση στην Κύπρο που υπονομεύει την εθνική της κυριαρχία, βαφτίζοντας τις μονομερείς ενέργειες που η Γαλλία θα πραγματοποιεί από το Κυπριακό έδαφος “συμμαχία”, με αντάλλαγμα την προστασία από τους Τούρκους.
Τα μεγάλα λόγια του πρόσφατου παρελθόντος για “ανεξαρτησία – λαϊκή κυριαρχία”, είναι βέβαια εδώ και καιρό ξεχασμένα, και τα οράματα (κυριολεκτικά) χρεωκοπημένα. Διότι όσο μας τάιζαν φούμαρα, πλούτιζαν από το υστέρημά μας (και ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να το πράττουν).
Ο εχθρός είναι πρωτίστως ανάμεσα μας.
Χαίρομαι πάντως που οι Γάλλοι θα προσφέρουν ένα μαξιλαράκι ασφαλείας στους αδελφούς Κυπρίους, φυσικά με το αζημίωτο!

Νείλος
Guest
Νείλος

Οι πρόσφατες προκλητικότατες δηλώσεις του Βρετανού ΥΠΕΞ θα πρέπει να ερμηνευθούν και ως έμμεση εκδήλωση του εκνευρισμού της Βρετανίας για την συμφωνία Κύπρου-Γαλλίας. Η Βρετανία έχει σφόδρα ενοχληθεί από την δυναμική δραστηριοποίηση των Γάλλων στην νοτιοανατολική μεσόγειο τους οποίους αντιλαμβάνονται ως ανταγωνιστές και ειδικά στην Κύπρο την οποία θέλουν να την βλέπουν ακόμα ως δικό τους αποικιακό «χωράφι». Το Brexit είναι ευκαιρία για να απαντήσει κάποια στιγμή συντονισμένα και ο Ελληνισμός ανοίγοντας το ακανθώδες θέμα των βρετανικών βάσεων. Δεν είναι δυνατόν η Κύπρος μια ανεξάρτητη χώρα μέλος της ΕΕ να έχει από τη μια μεριά τον στρατό κατοχής ενός ανατολίτικου… Read more »

Pillars
Member
Active Member
Pillars

Δεν χρειάζονται οι Κύπριοι SAMP/T και MM40-BL3 η τα έχουν ήδη;

nikos
Guest
nikos

Χαχα θέλουν κ αοζ ναυτική χώρα με εχθρό.α διαθέτη περιπολικά μονο .είναι άξιοι της τύχης τους