Ο εκσυγχρονισμός των γαλλικών φρεγατών La Fayette αρχίζει το φθινόπωρο

20
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των τριών φρεγατών La Fayette του Γαλλικού Ναυτικού θα ξεκινήσει το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με το «Mer et Marine», το πρώτο πλοίο που θα δεχτεί τις εργασίες βελτίωσης είναι η «FS Courbet». Η φρεγάτα θα επιστρέψει σε υπηρεσία στο τέλος του 2021. Τα υπόλοιπα δύο πλοία, «FS La Fayette» και «FS Aconit», θα ακολουθήσουν και θα επανέλθουν σε επιχειρησιακή χρήση το 2022 και το 2023 αντίστοιχα.

Ο εκσυγχρονισμός περιλαμβάνει κυρίως την αντικατάσταση ηλεκτρονικών, που θα επιφέρει μεγαλύτερη ομοιοτυπία με τον εξοπλισμό άλλων πλοίων, την αντικατάσταση του Α/Α συστήματος Crotale από δύο εξαπλούς εκτοξευτές Sadral (με Α/Α βλήματα Mistral 3) και την εγκατάσταση συστήματος σόναρ KingKlip Mk2. Οι πύραυλοι κατά πλοίων Exocet MM40 Block 2 θα τροποποιηθούν σε Block 3/3c. Η πρώτη εκσυγχρονισμένη φρεγάτα θα παροπλιστεί το 2031, η επόμενη το 2032 και η τελευταία το 2034.

Οι La Fayette δεν πωλούνται στη Βραζιλία, θα μείνουν σε γαλλική χρήση μέχρι το 2026

Κάποιες μικρές εργασίες θα γίνουν όμως και στις φρεγάτες «FS Surcouf» και «FS Guépratte», οι οποίες δεν επιλέχτηκαν να εκσυγχρονιστούν. Οι δύο φρεγάτες προορίζονται να παροπλιστούν το 2027 και το 2031, είναι πιθανό να χάσουν τους πυραύλους κατά πλοίων Exocet MM40 Block 2 και αναμένεται να μετατραπούν σε καθαρόαιμα υπεράκτια περιπολικά πλοία. Οι La Fayette έχουν μήκος 125m, εκτόπισμα 3.600t και μέγιστη ταχύτητα 25kn. Το πλήρωμα αποτελείται από 150 αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και ναύτες.

Με τις συγκεκριμένες ενέργειες το Γαλλικό Ναυτικό κοιτά να μην έχει επιχειρησιακά κενά έως την έλευση των πέντε φρεγατών FDI. Η πρώτη FDI θα είναι έτοιμη το 2023 και θα μπει σε υπηρεσία το 2025. Η τελευταία FDI θα είναι έτοιμη το 2029.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

20
Leave a Reply

Please Login to comment
8 Comment threads
12 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
NikolakiEfentisCKfuriousScalp_eggdmastMisCo Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Ted
Member
Ted

Δηλαδή οριστικά Lafayete γιοκ ?

CKfurious
Member
CKfurious

Τιμούλα για αυτόν τον εκσυχρονισμό βρήκατε?

Scalp_eg
Member
Scalp_eg

Εχει γραφεί σε σχόλια ότι δεν ζητάμε πλέον τις 2 που δεν θα αναθαθμιστούν αλλά τις 3 αναβαθμισμένες αμέσως μόλις θα είναι έτοιμες! Φυσικά υποθέτω ότι ο λογαριασμός θα προστεθεί στο συνολικό κόστος των μπελαρά. Μακάρι να υπάρχει αυτό το σενάριο! Θα φέρουν “επανάσταση” ανθυποβρυχιακά με το KingKlip Mk2 καθώς μόνο το σόναρ των μέκο αξίζει κάτι των δε 9 κορτέναερ δε πιστέυω ότι μπορεί να δει υποβρύχιο πλέον. Και με Exocet Block 3c με παράλληλη αναβαθμιση και των 7 σούπερ βήτα σε Exocet Block 3c θα έχουμε 10 πλοία να “κλειδώνουν” όχι μόνο το αιγαίο αλλα και 200 χιλ/ρα… Read more »

NIKOS_300
Member
Active Member
NIKOS_300

Δηλαδή έχει γίνει κάποια άτυπη συμφωνία να τα αναβαθμίσουν για εμάς; Δεν πιστεύω ότι θα τους αρκούσε αυτό ούτε θα τις αναβαθμίζανε “και βλέπουμε”
Εμείς ο σκοπός είναι να τα πάρουμε και κατευθείαν να βγάλουμε εκτός 2-3 S-class;;
Επίσης αν ήταν να τα πάρουμε εμείς δε θα γινόταν πιο άμεσα η αναβάθμιση;
Εννοώ εν ολίγοις ότι μου μοιάζει πιο πολύ σαν σενάριο, που μεταξύ μας κακό δεν είναι!!

CKfurious
Member
CKfurious

Όπως αναμμένες: Θα σε προσγειώσω πάλι: το kingclip είναι επί της γάστρας (hull mounted) https://www.thalesgroup.com/en/worldwide/defence/kingklip-hull-mounted-sonar Τα αποτελεσματικότερα στο περιβάλλον του Αιγαίου και μεσογείου είναι τα συρόμενα vds/towed see captas 4 Σίγουρα είναι καλύτερο από ότι έχουν οι S αλλα όχι ότι θα φέρει και καμια επανάσταση Να μην μιλήσω για τις σφεντόνες MISTRAL που το παρουσιάζεται και ως CIWS!!! Στοιχειώδη αντιαεροπορική και ανύπαρκτη πυραυλική άμυνα μια χαρά krouziero πλοίο είναι Τώρα και με το sonar από κάτω άραγε τι ταχύτητα θα έχει? Καμια 20nknots στη κατηφόρα? Έχει πλακα η υπόθεση γενικώς με το forum Και τώρα ο σύντροφος Κουλής θα… Read more »

Eman202
Member
Eman202

Ρε αδερφέ τα πλοία θα πάρουν νέα ηλεκτρονικά (ήδη είναι πολύ ανώτερα από αυτά που έχουν οι 40χρονες S ) κ θα έχουν καλύτερο ραντάρ από όλες τις φρεγάτες που διαθέτουμε. Θα έχουν σούπερ πυραύλους επιφανείας Exocet MM40 Block 3c, θα έχουν πιο σύγχρονο σόναρ επι γάστρας από όλες τις φρεγάτες μας κ λογικά περιμένουμε τα τουλάχιστον 4 MH60R την ίδια περίοδο που θα κάνουν την δουλειά στο ανθυποβρυχιακό κομμάτι. Μια τοποθέτηση δυο 3πλων MU90 torpedo launcher κ είσαι καλά στο ASW. Οι δύο 6πλοι εκτοξευτές Sadral με Α/Α βλήματα Mistral 3 μαζί με 1 Phalanx που θα αναβαθμιστεί κ… Read more »

CKfurious
Member
CKfurious

Τα xv γράψει και τα ξαναγράφω διότι μάλλον δεν με έχεις διαβάσει: τα radar τους(DRBV,DRBN) δεν είναι καλύτερα από ότι έχουν οι εksυχρονισμενες S και οι MEKO Και δεν βλέπω να προβλέπεται η αντικατάσταση τους στον εκσυχρονισμό Χώρους για vls μπορεί να έχουν αλλα δεν έχουν την απαιτουμενη ηλεκτρική και μηχανική ισχύ για να τα υποστηρίξουν και να πλεύσουν Δες τις σιγκαπουριανές FORMIDABLE διπλάσια εγκατασTιμενη ισχύς Για να δουλέψουν τα vls/aster πρέπει μ να αλλάξεις και τα radara!! Για τα romeo δεν έχει ακουστεί τίποτα Λέγεται πως τα είχε υπογράψει ο Αποστολάκης ως υπουργός αλλα δεν έχει προχωρήσει με τη… Read more »

Mageiras
Member
Famed Member
Mageiras

Μας λείπουν δεδομένα ώστε να βγάλουμε συμπέρασμα αν πρόκειται για ευκαιρία ή για κοστοβορα μεσοβεζικη λύση. Καταρχάς οι Γάλλοι τις πουλανε? Τις νοικιάζουν? Τις παραχωρούν δωρεάν μέχρι να παραδωθεί η πρώτη Belharra? Μήπως αν μας παραχωρούσαν δωρεάν τις δυο που δεν θα εκσυγχρονιστούν και πληρώναμε τα συστήματα (ένα σοναρ κύτους, το kinglip δεν θέλει ουτε καν σύνδεση στο CMS, και δυό 4κελους Α35 με 32 crotale vt1 ή ένα RAM, συν το λίφτινγκ στα ηλεκτρονικά,τορπιλοσωληνες) και μας έκαναν δωρεάν τα εργατικά το κόστος θα ήταν πολύ μικρό και μιλάμε για σκάφη που πανε άνετα μέχρι το 2035 και τα χρησιμοποιείς… Read more »

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Guest
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο προϋπολογισμός για την αναβάθμιση τους είναι 170 μύρια ανά πλοίο αν θυμάμε καλά. Αν προσθέσεις και έξτρα κελιά κλπ, σίγουρα θα μας μας τα δώσουν σε τιμή ευκαιρίας, καθώς είναι και γαλαντόμοι οι Γάλλοι lol lol
Μιλάμε για πλοία χωρίς Α/Υ προστασία και με τελική πολύ μικρότερη των 25 κόμβων…

frouros
Guest
frouros

Αυτό το Αιγαίο όλο το κλειδώνουμε και όλο ορθάνοιχτο είναι….

MisCo
Member
Famed Member
MisCo

Δεν ξερω ρε παιδι μου. Οποτε διαβάζω για αναβάθμιση φρεγάτας και η αναβαθμιση ειναι πυραυλοι τυπου Stinger για αντιεροπορικη προστασια, με πιανει ενα σφιξιμο στην καρδια.

Καλα τα kingclip και οι Exocet, αλλα ρε παιδι μου… κανα κελι εστω με Aster 15 χαθηκε να βάλουν?

Scalp_eg
Member
Scalp_eg
hypnosz
Member
Member
hypnosz

Το site στο οποίο μας παραπέμπετε είναι γεμάτο trojans:
Τί μου λέει το Bitdefender:

Infected Webpae detected
Feature:
Online Threat Prevention

We blocked this dangerous page for your protection:
https://j745s.com/bl0raqo09rsshc84nik59y10pcm.js
Threat name: JS:Trojan.Cryxos.2661
Dangerous pages attempt to install software that can harm the device, gather personal information or operate without your consent.

Scalp_eg
Member
Scalp_eg

Ποιο είναι το πρόβλημα που παρουσιάζεται στις συζητήσεις – Κρίσιμη η επίσκεψη της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας στην Αθήνα τέλη Φεβρουαρίου Κάπου δείχνει να σκαλώνει η ελληνική παραγγελία στη Γαλλία για τις τέσσερις φρεγάτες τύπου «Μπελάρα». Πού; Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γεγονός ότι το γαλλικό υπουργείο Άμυνας δεν μπορεί να διασφαλίσει, ακόμα τουλάχιστον, ότι θα δανείσει στην Ελλάδα τρεις παλιάς τεχνολογίας φρεγάτες, μέχρι την παράδοση των νέων. Δεν μπορεί δηλαδή να καλύψει τα «κενά» που έχει η χώρα μας στη θάλασσα, από πλευράς πολεμικών ναυτικών μέσων, μέχρι το 2025, όταν θα αρχίσουν να παραδίνονται οι νέες φρεγάτες. Κι αυτός είναι ένας… Read more »

Scalp_eg
Member
Scalp_eg

Ζητάμε 3 φρεγάτες “παλιας” τεχνολογίας! Ποιές ζητάμε? Προφανώς και δεν είμαστε παράλογοι να ζητάμε 3 φρεμμ αφου ξερουμε απο προπερσι ότι ούτε καν 2 δεν μπορουν να μας δανεισουν και με το δικιο τους, αφού έχουν και αυτοι επιχειρησιακές ανάγκες. Προφανώς και δεν ζητάμε 3 παρακτια περιπολικα-φρεγατες κλασης φλορεάλ! Επισης εχουν μεινει σε υπηρεσια και αποσυρονται σε 1-2 χρόνια μία κασαρντ και 2 παρόμοιες τζόρτζ λέιγκε που αυτες θα μας τις χαριζαν και τζαμπα αλλα τις έχουμε απορρίψει στο παρελθόν. 2 εκδοχές μας παραμένουν Η ζητήσαμε τις 3 λαφαγιέτ που αναβαθμίζονται η ζητησαμε τις 2 λαφαγιέτ που δεν αναβαθμιζονται (προφανώς… Read more »

stepa
Guest

Οι 2 Λαφαγιετ που θα παραμεινουν εκτος προγραμματος εκσυγχρονισμου θα μπορουσαν εναντι καποιου συμβολικου τιμηματος να παραχωρηθουν αμμεσα στο ΠΝ. Τωρα βεβαια το γεγονος οτι οι “Πουρκουαδες” θελουν να βγαλουν κι απο τη μυγα ξυγκι ,αυτο ειναι γνωστο.Υποθετικα μιλωντας τα σκαφη αυτα θα αποτελουσαν μια εξαιρετη λυση σε τομεις οπως , η καλυψη των Διεθνων υποχρεωσεων του ΠΝ σε αποστολες , οπου σημερα ειμαστε αναγκασμενοι να στελνουμε πλοια πρωτης γραμμης σε επιπονες περιπολιες στην Ερυθρα πχ κυνηγωντας …. πειρατες η ακομα στην Μαυρη θαλασσα για ασκησεις στην Ουκρανια, στερωντας πολυτιμες μοναδες απο το ΠΝ, για την κυρια αποστολη της υπερασπισης… Read more »

darede
Member
Noble Member
darede

Αυτό που ο καθένας εκφράζει και μία άποψη χωρίς να κατανοεί το άρθρο που διάβασε, ειλικρινά με ξεπερνάει. Ο σχεδιασμός των γάλλων προβλέπει να υπηρετούν στο MN έως το 2035 που συνεπάγεται οτι οι Lafayete, μας τελείωσαν. Επιπρόσθετα να δημιουργούμε σενάρια όπου οι γάλλοι τις αναβαθμίζουν για εμάς, It’s Tragic!

gdmast
Member
Noble Member
gdmast

Πες τα γιατί θα τρελαθούμε τελείως. Το άρθρο ίσα ίσα λέει ότι τους είναι απαραίτητες για να μην έχουν υπηρεσιακά κενά μέχρι να είναι έτοιμες οι Bel. Τι ονειρευόμαστε τώρα εμείς, δεν το καταλαβαίνω. Άιντε με 1.000 ζόρια να σου πουλήσουν (όχι χαρίσουν) αυτές που δεν θα αναβαθμιστούν. Καλά κρασιά. Δηλαδή να τις αναβαθμίσουμε εμείς? Που έχουμε τις ΜΕΚΟ χρόνια τώρα και δεν έχει ξεκινήσει η αναβάθμισή τους? Αστεία πράγματα νομίζω.
Καλά είναι τα σενάρια, αλλά να ξέρουμε και που πατάμε.

Jacob.ath
Member
Jacob.ath

Δεν φαίνεται λογικό να περιμένει κανείς σήμερα δανεικά πλοία από Γαλλία και Αμερική. Οι μεν Γάλλοι δεν έχουν τι να δώσουν, οι δε Αμερικάνοι με αυτά που έχουν θα άλλαζαν δραστικά την ισορροπία δυνάμεων. Το πιο πιθανό να παραμείνουμε με αυτά που έχουμε. Δεν νομίζω οτι παίζει και τόσο ρόλο όσο φανταζόμαστε, καθώς τα θέματα στην Αν. Μεσόγειο είναι βασικά διπλωματικά. Και αεροπλανοφόρο να είχες, αν δεν ανέβει επάνω στο Καστελόριζο πόλεμο δεν θα κάνεις. Αυτό το ξέρουν όλοι όσοι ασχολούνται με το σπορ. Οι άλλοι ονειρεύονται τορπιλισμένα γεωτρύπανα, διότι μεγάλωσαν στην εποχή της φανφάρας.

NikolakiEfentis
Member
Famed Member
NikolakiEfentis

Τί είναι πάλι αυτό με τις 3 La Fayette; Το ΜΝ περιμένει πώς και πώς να τα αναβαθμίσει και θα τα δώσει σε εμάς(!!!); Μήπως τους ζητάμε κουφά πράγματα απλά για να καθυστερούμε το συμβόλαιο(…); Ελπίζω να μην μιλάμε για δανεισμό, έτσι; Καλά γράφει ο CKfurious, Aster χωρίς αλλαγή του υφιστάμενου ραντάρ δεν παίζει! Το νέο σονάρ είναι εξαιρετικό, και προφανώς απείρως ανώτερο των σημερινών μας, αλλά δεν παύει να έχει τους περιορισμούς της γάστρας αφου΄δεν συμπληρώνεται με συρόμενο. Δεν λέω, καλό το σονάρ αναμφισβήτητα, καλό και το νέο του CMS, μιλάμε για τα “ξιφιόπλοια” των ονείρων μας, ιδίως για… Read more »