La Stampa: 80% της ρωσικής βοήθειας προς την Ιταλία για τον κορωνοϊό είναι “άχρηστη”

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Περίπου το 80% του εξοπλισμού που έστειλε η Ρωσία στην Ιταλία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι “άχρηστα”, ανέφερε την Τετάρτη η εφημερίδα La Stampa, επικαλούμενη υψηλά ιστάμενες πολιτικές πηγές.

Η Ρωσία απέστειλε για παράδειγμα εξοπλισμό για βακτηριολογική απολύμανση και κινητό εργαστήριο για χημική-βιολογική αποστείρωση, και όχι αναπνευστήρες και εξοπλισμό ατομικής προστασίας που χρειάζονται τόσο απεγνωσμένα οι Ιταλοί. Έστειλε επίσης 100 στρατιωτικούς και όχι πολίτες γιατρούς, με εξειδίκευση στην αντιμετώπιση βιολογικών, χημικών και ραδιενεργών απειλών, μετά από συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ιταλού Πρωθυπουργού Τζιουζέπε Κόντε το περασμένο Σάββατο. Πλάνα των ρωσικών στρατιωτικών φορτηγών καθ ‘οδόν από τη Ρώμη στο επίκεντρο του κορώνοϊού στο Μπέργκαμο κυκλοφόρησε online πριν λίγες ημέρες.

“80% των ρωσικών προμηθειών είναι εντελώς άχρηστο ή ελάχιστα χρήσιμο για την Ιταλία. Εν ολίγοις, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα πρόσχημα “, ανέφερε μη κατονομαζόμενη πηγή στο La Stampa.

Οι πηγές της La Stampa ισχυρίστηκαν ότι ο Πούτιν επιδιώκει γεωπολιτικά και διπλωματικά ανταλλάγματα με το πακέτο βοήθειας που ονομάζεται “From Russia With Love”, ενώ ο Κόντε αποδέχτηκε την βοήθεια για να εξασφαλίσει μια καλή προσωπική σχέση με τη Μόσχα.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

6
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
ObserverBluesBandSAABkakaouskiaviper3000ad Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
GerSot
Member
Member
GerSot

Αν το έγραφε κάποια άλλη εφημερίδα, μπορεί και να το λάμβαναν υπ’ όψιν. Από την LaStampa ,…

viper3000ad
Member
Noble Member
viper3000ad

Η Ιταλική εφημερίδα έχει μάλλον προβοκατόρικη δημοσίευση. Πέρα από την πολιτική διάσταση, ο SARS σε παλαιότερη επιδημία σκότωνε τόσο από την ίδια την παθοφυσιολογία του όσο και από δευτεροπαθείς ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑΚΕΣ λοιμώξεις που αναδύονταν ευκαιριακά μετά την υπεροξεία φάση. Δεν γνωρίζω ακριβώς την φύση του εξοπλισμού, αλλά στείρες συνθήκες είναι απαραίτητες σε πολλές φάσεις. Φανταστείτε να αλλάζατε αναπνευστήρα και αυτός να ήταν μολυσμένος από ένα πολυανθεκτικό βακτηρίδιο. Οσο για τους στρατιωτικούς ιατρούς, οι Ιταλοί έχουν επιστρατεύσει υπέργηρους συνταξιούχους ιατρούς και φοιτητές. Τους πείραξε τάχα η ιδιότητα του προσωπικού ;

kakaouskia
Member
Noble Member
kakaouskia

Καλημέρα Αγαπητή Πτήση, το άρθρο στο οποίο αναφέρεστε δημοσιεύθηκε πριν 6 μέρες. Από το σύνδεσμο που παραθέτετε: JACOPO IACOBONI – PUBBLICATO IL 25 Marzo 2020 – ULTIMA MODIFICA 25 Marzo 2020 16:03 Στο μεταξύ μεσολάβησε ανάπτυξη των Ρωσικών δυνάμεων και ανάληψη δράσης: https://youtu.be/ERx5NO4krjg https://youtu.be/ilMSApkQ-oo https://youtu.be/BhXEhgVfoWs Επίσης μεσολάβησε και ανταλλαγή επιστολών μεταξύ του Ρώσου πρέσβη στην Ιταλία και του δημοσιογράφου (ελεύθερα προσβάσιμες οι επιστολές): https://www.lastampa.it/2020/03/26/news/la-lettera-dell-ambasciatore-russo-razov-a-la-stampa-1.38642247 Από τη στιγμή που παραθέτετε / αναδημοσιεύετε μια είδηση, έχοντας και το πλεονέκτημα του χρόνου, οφείλετε να βάλετε όλα τα γεγονότα. Οι πλείστοι αναγνώστες της Πτήσης έχουν κρίση και μπορούν να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.… Read more »

SAAB
Member
Noble Member
SAAB

“Καποιανού χαρίζαν γάϊδαρο, τον κοίταζε στα δόντια”

Observer
Member
Trusted Member
Observer

Η όλη ιστορία μου θύμισε την άφιξη του ρωσικού beriev που το είχαν καθηλωμένο ενώ μαίνονταν πυρκαγιές…..Δυστυχώς η στείρα πολιτική υπερισχύει των αναγκών….

BluesBand
Member
Trusted Member
BluesBand

Κατά παραγγελία άρθρο της La Stampa, το οποίο κακώς αναδημοσιεύθηκε στην ΠΤΗΣΗ.