Διάσκεψη για τις υβριδικές απειλές και την κυβερνοασφάλεια στη ΛΑΕΔ υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Διάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό κτήριο «Σαρόγλειον» όπου στεγάζεται η ΛΑΕΔ με αντικείμενο τις Υβριδικές Απειλές, την ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο (Cybersecurity) και παρεμφερείς εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Στα πλαίσια της διάσκεψης παρεβρέθη η αναπληρωτής επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Αθήνα κ. Άμυ Κάρλον που απεύθυνε χαιρετισμό αναφέροντας τα εξής: «Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα συνεργάζονται για να εμβαθύνουν τη σχέση μας με τρόπους αμοιβαία επωφελείς, να οικοδομήσουν περιφερειακή σταθερότητα και να διατηρήσουν τη συλλογική ασφάλεια.»

H διάσκεψη οργανώθηκε από την ελληνική έκδοση του περιοδικού Foreign Affairs και ήταν υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ – Public Diplomacy Division, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας και της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα.

To τεύχος Ιουνίου της ΠΤΗΣΗΣ (397), τώρα διαθέσιμο ηλεκτρονικά στο Joomag

 

 

 

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
SozonLEV
Member
Noble Member
SozonLEV

Εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή της άσκησης κυβερνοάμυνας “ΠΑΝΟΠΤΗΣ”. Η υπεροχή στο 5ο πεδίο επιχειρήσεων, δηλαδή στο κυβερνο-χώρο από τη χώρα μας, μπορεί να δώσει σημαντικό και κρίσιμο πλεονέκτημα και στα υπόλοιπα πεδία (ξηρά, θάλασσα, αέρας και διάστημα). Είναι δε αλήθεια, ότι ακόμη δεν έχουμε δει τις πλήρεις δυνατότητες (ή επιπτώσεις) μιας κυβερνοεπίθεσης πλήρους κλίμακας σε συνδυασμό με συμβατικές επιχειρήσεις. Μια προσπάθεια να ρίξουμε μια ματιά έχει γίνει στον παρακάτω σύνδεσμο…
http://www.scienpress.com/journal_focus.asp?main_id=58&Sub_id=IV&Issue=186959