Επίσκεψη VIP στο MQ-9 επίδειξης στη Λάρισα

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Επίσκεψη της στρατιωτικής ηγεσίας στην 110 Πτέρυγα Μάχης προκειμένου να ενημερωθεί για το MQ-9 αποκάλυψε με tweet του o Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, o οποίος και τους συνόδευε. Στην 110 ΠΜ βρέθηκε ο Α/ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χριστοδούλου, ο Α/ΓΕΑ αντιπτέραρχος Μπλιούμης και ο Α/ΓΕΝ αντιναύαρχος Τσιούνης.

Όπως είναι γνωστό η General Atomics έχει φέρει το ΜΕΑ MQ-9 που διαθέτει (N308HK) για επίδειξη η οποία είναι προγραμματισμένη στις 19 Δεκεμβρίου. Το μη επανδρωμένο αεροπλάνο, μαζί με παρελκόμενο σταθμό ελέγχου, που έφτασε στη χώρα μας πριν μερικές ημέρες έχει ήδη πραγματοποιήσει πτήσεις στις οποίες αξιολογείται από ειδική επιτροπή του ΓΕΕΘΑ, προκειμένου να γίνουν εισηγήσεις. Η παρακάτω αποτύπωση προέρχεται από μια από τις πτήσεις αυτές  (πηγή tweet landingr.gr)

Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες στην παραπάνω φωτογραφία:

* Το ελληνικό ρητό «Ος τα πανθ’ ορά» (αυτό που βλέπει να πάντα) για τις… ανάγκες του μάρκετινγκ της αμερικανικής εταιρίας.

* Η «απόκρυψη» τους ουραίας κοιλιάς, όπου πιθανότατα βρίσκεται το ραντάρ που διαθέτει το ΜΕΑ στην έκδοση Sea Guardian για επιχειρήσεις σε ναυτικό περιβάλλον.

Θα επανέλθουμε με νεότερο άρθρο μας για τις εξελίξεις αναφορικά με τα “ελληνικά Reaper”.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
AndreasBoo
Guest
AndreasBoo
Γ.Π.
Guest
Γ.Π.

αλλη μια κινηση που ειναι μιση…δηλαδή καθόλου…Αντι να πάμε για UCAV παμε απλά για UAV…τι να πεις με τους αεροπόρους και τους ναυταίους πραγματικά σηκώνω τα χερια ψηλά…

viper3000ad
Member
viper3000ad

Παράξενο, φέρει αμερικανικό πολιτικό νηολόγιο. Έχει παραχωρηθεί από την πολεμική αεροπορία; Αν μετέπειτα μεταβιβαστεί θα φέρει το Ελληνικό Sierra x-ray σαν πολιτικό ;