Συμβόλαιο ανάπτυξης για εποχούμενο λέιζερ 100 kW στην Team Dynetics

0
639
The high energy laser counters unmanned aerial systems, rockets, artillery, and mortars. Artist’s rendering: Lockheed Martin (PRNewsfoto/Lockheed Martin)

Η Dynetics με την Lockheed Martin και τις συνεργαζόμενες εταιρείες της, έχει αναλάβει σύμβαση ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων για να συνεχίσει την ανάπτυξή για την επόμενη φάση του προγράμματος επίδειξης εποχούμενου λέιζερ υψηλής ενέργειας (Laser Tactical Vehicle Demonstrator – HEL TVD) για λογαριασμό της Διοίκησης Διαστήματος και Πυραυλικής Άμυνας του αμερικανικού Στρατού.

Καλλιτεχνική απεικόνιση του συστήματος (PRNewsfoto/Lockheed Martin)

Η ομάδα ολοκλήρωσε πρόσφατα μια αναθεώρηση απαιτήσεων συστήματος και τεχνική ενημέρωση της βασικής διαμόρφωσης. Το επόμενο βήμα του προγράμματος θα είναι η προκαταρκτική ανασκόπηση του σχεδιασμού τον Ιανουάριο του 2019.

Τα όπλα λέιζερ θεωρούνται ιδανικά για την αντιμετώπιση απειλών πολυάριθμων και χαμηλού κόστους απειλών, λόγω του φθηνού κόστους ανά βολή και του μεγάλου όγκου πυρός, όπως μικρά UAV, βλήματα πυροβολικού και όλμων και μη κατευθυνόμενες ρουκέτες.

Το δε σύστημα που αναπτύσσει η Dynetics αναφέρεται ότι ενσωματώνει πολύ αξιόπιστα υποσυστήματα για να αντέξει τις αναμενόμενες ακραίες συνθήκες παρατεταμένης λειτουργίας.

Η Dynetics είναι ο κύριος εργολάβος και θα είναι υπεύθυνος για την τελική συναρμολόγηση και δοκιμή του συστήματος. Η Lockheed Martin θα παρέχει το υποσύστημα λέιζερ, καθώς και άλλα βασικά υποσυστήματα, ενώ θα είναι υπεύθυνη για την ολοκλήρωση μεταξύ τους.

Οι Dynetics και η Lockheed Martin έχουν περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη συστημάτων όπλων λέιζερ.