Τέλος εποχής, τα λιβυκά An-124 δεν υπάρχουν πλέον…

1
1216
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το τελευταίο από τα δύο γιγαντιαία μεταφορικά αεροσκάφη An-124 της Libyan Arab Air Cargo καταστράφηκε από πυρά στο διεθνές αεροδρόμιο της Τρίπολης στις 22 Ιουνίου 2019.

 

Όπως τονίζει το «Al Maha Aviation», η Λιβύη προμηθεύτηκε το 2001 δύο An-124 για λογαριασμό της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Libyan Arab Air Cargo, για διεθνείς μεταφορές φορτίων. Το άλλο An-124 είχε καλύτερη καλύτερη κατάληξη, αφού μεταφέρθηκε το 2010 στην Ουκρανία, όπου αργότερα κατασχέθηκε.

 

Το An-124 χρησιμοποιείται για τη μεταφορά υπερμεγεθών και βαριών φορτίων σε μεγάλες αποστάσεις, με ωφέλιμο φορτίο έως 150t. Το άτυχο λιβυκό An-124 ήταν σταθμευμένο στο ίδιο σημείο από το 2014 και για πέντε χρόνια ήταν τυχερό να μην υποστεί κάποια ζημιά. Ωστόσο η τύχη το εγκατέλειψε το προηγούμενο Σάββατο…


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Κρίμα … Ένας από τους ελάχιστους γίγαντες που παρήχθησαν … Και βέβαια, στην κατάσταση που βρισκόταν, αψευδής μάρτυρας της φαραωνικής προσπάθειας ενός παράφρονος να κάνει μια πλούσια σε πετρέλαιο, αλλά αραιοκατοικημένη και ευάλωτη χώρα, στερούμενη πληθυσμιακού ειδικού βάρους και συνεκτικής εθνικής ταυτότητας, περιφερειακή υπερδύναμη … Θυμάμαι στη δεκαετία του 1980 τα αναρίθμητα Illyushin 76 της “Τζαμαχιρία” που είχαν αναλάβει την επιμελητειακή υποστήριξη της ανά τον κόσμο τρομοκρατίας: Τυπικά τη διακίνηση του “διπλωματικού σάκκου”, που βέβαια δεν ήταν σάκκος, αλλά παλέτες ολόκληρες … Από το SEMTEX με το οποίο οι αντάρτες/υποβρύχιοι καταστροφείς του IRA (εκπαιδευμένοι στην Ακαδημία Υποβρυχίων Καταστροφών του Sidi… Read more »