Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λε Ντριάν διαψεύδει γαλλική βάση στην Κύπρο

12
1902
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Δεν υπήρχε ποτέ πρόβλεψη για την εγκατάσταση γαλλικής βάσης ή στρατιωτικής μονάδας στην Δημοκρατία της Κύπρου δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών. Ο Ζαν-Υβ Λε Ντριάν διέψευσε τους ισχυρισμούς για γαλλική βάση στη Κύπρο αναφέροντας ότι δεν τίθεται θέμα ανάπτυξης γαλλικών στρατευμάτων στη μεγαλόνησο.

Ο Λε Ντριάν ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα παραχώρησε κοινή συνέντευξη τύπου με τον ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά την ολοκλήρωση της κατ’ ιδίαν συνάντησης τους και των συνομιλιών μεταξύ των αντιπροσωπειών των δυο χωρών.

Ο Γάλλος υπουργός αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς περί «εγκατάστασης βάσης της χώρας του στην Κύπρο και μόνιμης στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή. Αφορμή για την ερώτηση αυτή από μέρους των δημοσιογράφων ήταν δημοσιεύματα στον ελληνοκυπριακό Τύπο για το θέμα αυτό.

Ωστόσο ο Λε Ντριάν διέψευσε τα δημοσιεύματα αυτά λέγοντας επί λέξει ότι «ο ελληνοκυπριακός Τύπος κάνει λάθος στο εν λόγω θέμα».

To τεύχος Ιουνίου της ΠΤΗΣΗΣ (397), τώρα διαθέσιμο ηλεκτρονικά στο Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
SpaceMan
Member
Noble Member
SpaceMan

Άρχισε το δράμα…σε λίγο θα δούμε και ανταλλαγή S400 με “οικόπεδα” στην Κυπριακή ΑΟΖ

Spock
Member
Active Member
Spock

Οι δηλώσεις αυτές, αν δεν κάνω λάθος, εμφανίστηκαν σε δημοσιεύματα του Τουρκικού τύπου. Μου θυμίζουν τις “δηλώσεις” Τραμπ πριν μια βδομάδα ότι “οι δύο χώρες συμφώνησαν να συστήσουν επιτροπή για να συζητήσει το θέμα των F-35”! Γενικά οι Τούρκοι έχουν αυτή την κακή συνήθεια!

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Τρικυμία σε ένα φλυτζάνι τσάι!
Είπε ποτέ κανείς ότι θα εγκατασταθούν γαλλικές δυνάμεις στην Κύπρο;
Είπαμε ότι θα παρασχεθούν λιμενικές διευκολύνσεις στη Γαλλία για το πολεμικό της ναυτικό στον υφιστάμενο ναύσταθμο, ο οποίος για το σκοπό αυτό θα διαμορφωθεί καταλλήλως.
Δημιουργείται μια εντύπωση ότι η Γαλλία υποχωρεί υπό την πίεση της Τουρκίας, για να αρχίσει η συνήθης δαιμονολογία …

Nestoras
Member
Noble Member
Nestoras

Κρατάω μια πισινή, καθώς όπως γράφει ήδη ο Spock, ο Τούρκικος τύπος δεν είναι και ο πιο αξιόπιστος, αλλά δεν θα είναι και η πρώτη φορά που θα την κάνουνε γυριστή σε κάτι, ενάντια στα συμφέροντά μας!
Στο μεταξύ κοιτάζω ένα από τα αγαπημένα μου πλοία από Αμερική, για “μελλοντική φρεγάτα του ΠΝ”, να κάνει δοκιμές ανοιχτής θαλάσσης! (μιας και το άρθρο έβαλε το αεροπλανοφόρο των Γάλλων!)
https://www.youtube.com/watch?v=LxIEJs8nSzI

Iomar
Member
Noble Member
Iomar

Καλησπέρα,

Το National Security Cutter δεν είναι σχεδιασμένο βάσει προτύπων του πολεμικού ναυτικού.

Όσο και αν προσπαθεί η Ingalls να το ‘στρατιωτικοποιήσει’, ποτέ δεν θα μπορέσει να παράγει ένα αποτέλεσμα αντάξιο της FREMM, πχ, που προτείνουν οι Ιταλοί.

Εδώ δεν είναι βέβαιο ότι η Austal θα καταφέρει να αναβαθμίσει το LCS της σε επίπεδο που να ανταγωνίζεται την FREMM.

Nestoras
Member
Noble Member
Nestoras

Καλησπέρα και σε σας. Γράφετε λες και το πλοίο της Austal είναι κάτι περισσότερο από ένα φουσκωμένο καταμαράν και το ατσάλινο πλοίο ανοιχτής θαλάσσης της Ingals ένα περιπολικό.
Η Fremm αν επιτύχουν να τη δώσουν σε ανταγωνιστική τιμή (κοινώς δεν είναι 300εκ $ ακριβότερη) τότε είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή. Εμείς όμως, στην Ελλάδα δηλαδή, δεν μπορούμε να κοιτάξουμε μια βαριά φρεγάτα κόστος 1 δις έκαστη αυτή τη στιγμή.

Iomar
Member
Noble Member
Iomar

Για πολλούς στην Αμερική και οι δύο κλάσεις LCS δεν είναι τίποτα περισσότερο από ‘φουσκωμένα’ ΠΑΘ, με άλλα λόγια αποτυχημένες στη σύλληψή τους.

Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που περικόπηκε το τελικό πρόγραμμα, σχεδιάστηκαν εκδόσεις ενισχυμένων χαρακτηριστικών, και υπήρξε η ανάγκη εκκίνησης του FFG(X), του οποίου σκοπός είναι να παράξει μια φρεγάτα που θα αναλαμβάνει μεγάλο μέρος των αποστολών των LCS με βαρύτερο οπλισμό.

Από την άλλη, συμφωνώ απόλυτα ότι οι οικονομικές δυνατότητές μας δεν μας επιτρέπουν σκέψεις για πλοία του ενός δισεκατομμυρίου.

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Αν και διατηρώ επιφυλάξεις για το εφικτό της μετατροπής ενός ΠΑΘ σε μάχιμη μονάδα επιφανείας για πολέμους υψηλής έντασης (τελευταία βέβαια η Ακτοφυλακή-ΗΠΑ προσπαθεί να ενσωματώσει “πολεμικά” χαρακτηριστικά χάριν διαλειτουργικότητας, οπότε who knows), πρέπει να πω ότι τουλάχιστον στα δικά μου απαίδευτα μάτια είναι ένα εντυπωσιακό σχέδιο. Ειδικά αν η Ελλάδα χρειαστεί ποτέ νέα, μεγάλα ΠΑΘ (counter-piracy, anyone?), τα ναυπηγεία Ingalls θα έχουν μια πολύ ωραία προσφορά!

MUSTAFA
Guest
mustafa

ψέματα και ψευδή νέα
κακή ασθένεια
δυστυχώς συνήθεια
ψέμα βρίσκεται ψέμα
απογοητευμένοι απογοητευμένοι απογοητευμένοι
Μην σηκώνετε υπερβολικά το φράκτη
τότε θα αναστατώσει τους γείτονες …

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Mustafa al-Kavafi!

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Γιατί να εγκαταστήσουν βάση άλλωστε, διαθέτουν αποβατικά και αεροπλανοφόρο. Αν θεωρήσουν ότι χρειαστεί, έρχονται.

ppppp
Member
Trusted Member
ppppp

Οι Γάλλοι δεν θα έκαναν τέτοιο λάθος απέναντι στην Τουρκία!
Όπως δεν έκαναν και με τους exocet..
«Υπάκουσαν» στις Τουρκικές ανησυχίες.